Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. mam syna 11 měsícu. je to smíšek je hodnej hodně aktivní ale vubec se nechce mazlit, poslední dobou se zkouší vztekat. tak jsem se chtěla zeptat jestli je to normalní?? mam takovej pocit že mě nemá rad ikdyž vím že je to asi blbost. Potřebuje mě akorád když je u nás někdo cizí nebo když se uhodí :-/ děkuju za odpovědi a za pochopení.
@niikkooll22 Je to zcela normalni obdobi!!!
Neboj!!
Nas syn je taky smisek umi kde co je sikovny, kdyz chci pusu, da mi ji, a nekdy ne..Kdyz ho chi muchlovat taky chce jak kdy, ale ted moc ne, rika ne–ee
.Taky se vzteka, ted mame takovy obdobi blby bych rekla.
Tak to jsem ráda že je na tom někdo stejně
doufám že ho to přejde. ten náš malej prdela právě taky umí ne ne ale nevím jak ho naučit pusinky. nevíš jak??? ![]()
Je to normální. Já mám sice miminko, ale kamarádka mi pořád říká, ať si to užiju, že pak bude mít období nemazlivosti. Že jí to mrzí, ale prostě to tak některé děti mají. Já jsem prý taky taková byla, mi řikala mamka. ![]()
První se nemazlil, až někdy v 15m občas přišel, lehce mě objal a zas byl fuč, pak se naučil dávat pusinky. Od dvou let je to mazel největší, přijde, přitulí se, hladí mě… Druhorozený byl zase jako mimino totláně nekontaktní, vyžadoval oční kontakt, ale chování ne, v cca 10m se mu rozvinula krásná separačka, kdy jsem se nemohla hnout z místnosti
Buď opatrná, co si přeješ, mohlo by se ti to splnit, někdy nejstarší má potřebu mě obejmout, tak mě chytí kolem pasu, prostřední se mě chytne kolem nohy, na ruce mám mimino a připadám si poměrně vytížená ![]()
@niikkooll22 Ucila jsem ho pusinky, tak ze jsem mu rekla dej me pusinku a on na me koukal jak na puk, co po nem chci, tak jsem mu vzdy dala pusu, a porad dokola, dej me pusinku, a dala jsem mu ji..Asi tak nejak.No a nejak to pak pochopil a dava pusinky, ale taky uz ma 22 mes…
Ale pusinky umel nejak uz os 7-8 mesicu..na chvili to pak zapomnel nebo nechtel davat, a pak se k tomu vratil..Nas malej je mazel jak kdy, ale kdyz sedim na sedacce tak prijde, za mnou a sedi na me to jo, ale kdyz ho muchlam rika nee.
Ale kdyz mu rekni udelej me radi radi tak udela mamince radi.
Takze se mazlime, ale ne tak nejak moc.Jak kdy…
Děkuju za radu pokusim se ho pusinky naučit, je hodně učenlivej takže si myslim že to pujde
o te separačce jsem si četla ale myslim si že my to mít nebudem protože je hodně samostatnej
![]()
Já mám takovouhle nemazlivou dceru, 13m
Když se nechá pár sekund pomuchlovat, je to pro mě svátek. Musím to brát tak, že je holt taková, třeba časem tomu ještě přijde na chuť!
@niikkooll22 Prave to, ze te potrebuje jako oporu, jako tu jedinou jistotu, kdyz je navsteva nebo se bouchne, je to nejvic
Pusinky spis nevyzaduj, ony prijdou.
Ahoj, tak já mám 13-ti měsíční dceru a je ještě horší
Nepotřebuje se pomazlit ani když se bouchne
Ale občas přijde a natáhne ke mě ručičly. Jinak pusinky vůbec neznám. Vzteká se když jí to chci naučit. Už mě to ani nemrzí. Je taková od malička a já jen trpělivě vyčkávám, kdy se bude chtít mazlit ![]()
@Gladys píše:
Buď opatrná, co si přeješ, mohlo by se ti to splnit
Tak tohle rčení platí na stopro. Já mám nemazlivce, ale co je vidět těhotenské břicho, začal se cítit najednou děsně ohrožený, takže je z něj faaaaakt mamánek. Problémy se spaním, furt máma máma, nemůžu se zavřít na wc, háže věcma atd.
@niikkooll22 píše:
Děkuju za radu pokusim se ho pusinky naučit, je hodně učenlivej takže si myslim že to pujdeo te separačce jsem si četla ale myslim si že my to mít nebudem protože je hodně samostatnej
![]()
může vás minout, první ji neměl. Druhorozený jel v 9m sám s tatínkem a bráchou na víkend na chalupu… V 10m už řval jen když jsem přešla na druhý konec místnosti
Takže podle samostatnosti asi nejde moc uvažovat, přijde mi, že dítěti v hlavě něco přecvakne a jde to naprosto napříč jakýmikoli povahami, předpoklady atd
Muj syn taky nebyl mazlivy, ale zmenilo se to a ted ma rok a pul a asi 3-4 mesice zpet mi sam vyleze na klin a prituli se, dava nam sam od sebe pusinky…
A od mych rodicu vim, ze ja jsem byla uplne nemazliva, nesnasela jsem noseni, sezeni na kline… preslo me to, az kdyz se narodil bracha a ja zacala „zarlit“ ze hi vsichni nosi atd.
Můj starší syn si dokonce utře pusu nebo tvář, když mu na ni dám pusinku. Nikdy se nemazlil a mockrát mě to mrzelo. Už jako novorozeně odtáhl ručičku, když jsem ho chytla. Ale já jsem byla jako malá ještě horší. Prý jsem se už jako miminko nechtěla ani chovat.
Ale už je to lepší. Už se někdy i přitulí a já jsem v sedmém nebi. Namísto objímání mi ale začal poslední dobou často říkat: „Maminko, mám tě rád!“ A to je nádhera. Dnes poprvé se i zeptal, jestli ho mám taky ráda.
Druhý syn je tulínek proti němu. Snad mu to vydrží.
Prostě staršího respektuji. Není mu to příjemné, tak ho nebudu nutit.