Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
Natálka má necelé tři měsíce a nemá dudlík. Cpala jsem jí ho horem spodem a prostě ho nechce. Tak jsem to vzdala a říkala jsem si že jí aspoň potom nebudu muset odnaučovat, ale poslední dobou si strašně cucá ručenku
Tak jsem se chtěla zeptat jestli máte taky nedudlíkavé děti a jestli jste si někdy říkali že jste ho na ten dudlík přece jen měli naučit.
Myslím si že se to dítě tím uklidní, tak nevím jestli ještě zkoušet nebo být ráda že ho nemá ![]()
Malej dudlana nechtel a jede palec- za mesic a pul mu budou 2
Ahoj, my jsme byli také úplně bez dudlíku, malý ho prostě nechtěl. Jediné kdy ho měl bylo asi na týden kdy mu rostly zoubky. To ho vzal na milost. Ale jinak pokud nechce tak bych jí ho necpala.
Alespoň nebudeš mít co odnaučovat, když ho nepotřebuje ![]()
Moje holky ho měly starší do roku, menší má ještě teď v 17měs. na noční spaní, je závislá, čeká mě zabavení ve prospěch mami, to bude boj.
Tak buď ráda, že není třeba ![]()
My taky nemáme dudlík. Mně navíc přišlo celkem trapný si ho ve svých dvaatřiceti pořizovat
![]()
Náš ho taky nechtěl. Živě si ho pamatuju, jak mi lidi v jeho 4měsících koukali do kočárku a on narvanou celou pěstičku v puse ![]()
Pak jsme dostali darem dudlík MAM (prodávají v DM i ve velkých obchoďácích) a ten vzal a už nepustil.
Jasný, jestli dudlík nepotřebuje, tak bych mu ho necpala, ale jestli si bude místo toho cucat palec, tak to mi přijde teda mnohem horší. Přeci jen - dudlík se dá sebrat. Palec mu těžko budeš ve dvou letech řezat ![]()
Ahojky, můj trpaslíček taky v půl roce nemá dudlíček páč ho nikdy neudržel a neuměl dudat…Jsem za to moc ráda! ![]()
@Gina108 píše:
My taky nemáme dudlík. Mně navíc přišlo celkem trapný si ho ve svých dvaatřiceti pořizovat![]()
Malá taky dudala jen chvilku a pak ho nechtěla, občas ho ohryzava z druhé strany:) máme od porodu třetí, a to jsem dva rozslapla, jak ležely u postele na zemí:))) máme rok:)
Mám všechny tři nedudlíkové a naučit teda nešlo.
Se tvářili že se dřív poblijou, než aby dudlali. Zatím nelituju, ale jsem přesvědčená, že i kdybych se snažila, tak je to nenaučím.
@Margott píše:
Mám všechny tři nedudlíkové a naučit teda nešlo.Se tvářili že se dřív poblijou, než aby dudlali. Zatím nelituju, ale jsem přesvědčená, že i kdybych se snažila, tak je to nenaučím.
Tak malá z toho právě několikrát vrhla
![]()
@soleile první holčička měla dudlíka asi tři měsíce, pak ho nechtěla, ale začala žužlat rožek z peřinky. Jak byla trochu větší vzala si povlak z polštářku a žužlala, říkala mu kují a vydrželo jí to hodně dlouho.
Druhé dítě chlapeček dudlíkový, dudlíka jsme se zbavili teprve letos, vyměnil ho s ježiškem za dárky a to ve 4 letech.
Třetí dítě holčička dudlíka měla asi taky 3 měsíce. Pak si začala žužlat dva prstíky, prostředníček a prsteníček, ty si dá do pusy a kojká si, ale dělá to jen když se chce uspat.
Myslím, že každé dítě si chce kojkat ať už cokoliv.
Taky jsme bezdudlíkoví, ale zato závislák na prsu je pořádnej.
@nikol.ondrášovka to znám
Manžel jí dělal naschvály že se mě přitiskl k prsu když z něj pila a to se začala tak vztekat
přitom ju nijak neomezoval, pít mohla ale neměla ho pro sebe ![]()
Příspěvek upraven 10.02.13 v 14:37