Houpání miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2929
10.2.13 13:49

houpání miminka

Ahoj mamky. Máme měsíční holčičku a dělá ji dobře chování a houpání v té houpačce na baterky pro miminka.. Někdy ji nakrmím, přebalím a začne plakat.. poznala jsem, že se chce prostě houpat, nebo chovat. Jenže vždy když to vidí tchýně, je proti tomu, říká že ji to houpání může něco udělat.. jenže v ni není nonstop v té houpačce, vždy jen tak 2-3 hodiny denně. Myslíte že to může mít opravdu nějaký vliv na zdraví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
10.2.13 13:54

Dve tri hodiny mi teda taky prijde moc…taky tu houpacku mame a je v ni jen chvilku - jak kdy. Nekdy tam sam nechce byt. je to male mimi, ktere chce hlavne chovat od mamy. jestli potrebujes volne ruce porid si jeste satek, ditko tam i rado spi.

ta houpacka neni spatna vec, kdyz potrebujes trochu oddech, neco rychle udeat, ale neni to fakt na dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
10.2.13 13:59

Tolik hodin? Na deti jsem nic takovyho nepotrebovala :nevim: ale kdyz uz, chapala bych dobu tak na odbehnuti na wc nebo rychle zkrotit sporak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
10.2.13 14:09

My teda máme Natálku houpací hodně..máme hacku zavěšenou ve stropě, houpací lehátko a když je úplně nejhůř tak gymnastickej balon a ten pomůže úplně vždykcy :mrgreen: nemyslím si že by byla nějaká špatná z teho. Nejdřív taky všichni hleděli, že proč ju tak houpem ale pak zjistili že když nehoupem tak ječí..Ale to měla tak měsíc, teď houpnem dvakrát před spinkáním v hace a je spokojená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
10.2.13 14:17

@Eleanora1988 Ahoj. My máme lehačku s vibracemi. Myslím, že v té lehačce je dítě v podobné pozici jako v té houpačce. Pořizovali jsme ji pro druhé dítě syna a ten v ní dalo by se říct vyrostl. Byl v ní přes den i v ní spal, jen na noc jsem ho dávala do postýlky. Teď jsou mu čtyři roky a je naprosto v pořádku. Teď mám třetí dítě holčičku dávám jí tam jen po jídle, protože je velký spáč a většinu času tráví v postýlce, má ráda klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
10.2.13 14:19

@Eleanora1988 ještě dodám, že vibrace jsme nevyužívali, malý tam byl spokojený i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.2.13 15:36

Já bych na to houpání byla opatrná, hlavně u houpačky, která má omezenou nosnost, dítě si tak zvykne usínat a pak už je moc velké, ale je zvyklé usínat houpáním, na rukou se taky pronese… Neříkám, že by se dítě nemohlo pohoupat, ale ne ho houpat x hodin, pár chvilek na uklidnění a stačí, jinak pak maminky řeší, že jim dítě neusne bez houpání a dítě to pak odskáče vyřvávací metodou :? Taky máme takové pohupující se lehátko a pak přímo houpací a odkládám si ho tam jen na nezbytně nutnou dobu. A momentálně už zykáme na ohrádku, už se zajímá o hračky a dění kolem sebe, tak tam vydrží už pár minutek ležet bez řevu a postupně to budem protahovat, aby měl volnost pohybu.
ona miminka jsou samozřejmě zvyklá z bříška, že se tam pořád hezky pohupovala a tak to mají rády, ale holt už v bříšku nejsou a je potřeba je postupně naučit, že svět se nehoupe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.13 16:40

Naše v lehátku vydrží vždy tak 20 minut, ale když byla menší a usla v lehátku tak jsem ji tam taky pár hodin nechala, ale myslím si, že to není úplně nejlepší..mrňata si na to zvyknou a co budeš dělat až bude mít 15 kilo a bude chtít usínat jenom v houpačce.. :mrgreen: :mrgreen: takže bych pomaličku zkoušela usínání v postýlce.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
10.2.13 19:19

Ahojky, já malou houpala do 8 měsíců před každým spaním.. spočátku mi jinak neusnula kvůli kolikám a pak už ze zvyku… v 8 měsících jsem si řekla,. že už je dost velká na to, aby usínala sama.. osobně bych asi nevyužívala tolik to křesílko.. ale mimčo prostě kontakt s mámou a teplo jejího těla potřebuje.. ať si maminky říkají co chtějí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
10.2.13 19:21

@Gladys naše byla taky zvyklá usínat houpáním ale díky estivilové metodě se v 8 měsících naučla usínat krásně sama :-) já si tím aspoň vypracovala břicho :-D houpala jsem denně taky několik hodin, ale co bych neudělala pro spokojené díte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.2.13 19:49

@Vembloudik no právě, to je přesně to, co myslím tím, že to dítě odskáče vyřvávací metodou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
10.2.13 19:54

@Gladys jak jsem psala, kvůli kolikám mi spočátku jinak neusnula.. :) a zas tolik nebrečela, když jsme začínali učit spinkat samotnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
11.2.13 14:15

Právě že ona usínala u mě pořád na rukou, trpí na koliky a tak různé cviky a chování, v tom lehátku neleží rovně, ale má tu polohu jak mi ukazovala doktorka jak ji mám nosit, takže za 1. když je v tom houpátku tak slyším co chvilku jak z ní lítají prdíky. 2. nevím jestli je to u tak malinkého miminka možné, ale prostě jsem si ji nechávala usínat u sebe, dala jsem si ji na břicho a navíc to jak ji mám podle doktorky nosit aby se vyprděla, tak u toho usínala a ted (ne pořád) ale tak ty 2-3 hodky denne chce houpat a kolíbat. Dnes houpačka není, protože se rozbila a tak chovám:D jen mě zajímalo jestli to má vliv na zdraví dítěte myslím jako jestli ji to může něco udělat s hlavičkou, když tam není nonstop..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí