Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, za dva měsíce se nám narodí druhý chlapeček. Pořád s manželem tápeme o jménu. Nejvíc se nám líbí Maxík, Max. Ale jakou podobu přesně - Maxmilián nebo Maxim? Vím, že někdo hned napíše, že buď je to jak na psa, nebo jako název časopisu:-) ale jiné nám k srdci nepřirostlo:-(. Děkuji za reakce!!!
My máme Maxima, máme ani ne dlouhé ani ne krátké příjemní tak mi to přišlo jako dobrá volba. Pro mě je Maxmilián moc dlouhé, navíc když se na Maxíka zlobím, řeknu Maxime a on ví, že je zle. Říkat mu Maxmiliáne… no nevím
Takže za mě určitě Maxim. Známí mají jen Maxe a to zas příjde krátké
![]()
Řekla bych, že záleží na příjmení. Například Maxmilián je dost dlouhé. Mně se líbí Maxim od jakživa, ale k našemu příjmení nešel ![]()
Já jsem taky spíš pro Maxima…a jak psala AV, když bude zlobit, budu na něj volat stejně Maxi, nebo Maxime! Příjmení máme krátký. Líp by se hodil Maxmilián, líp to plyne, ale já bych radši Maxima
ale manžel určitě Maxmiliána. Holky a neříkal vám někdo, že je to jméno jak na psa apod??? ![]()
Ja jestli budeme mit dalsi mimi chlapecka, chci prave taky Maxe a to jako Maxim. Maxmilian je fakt dlouhe no..a jen Max se k tomu prijmeni nehodi bo zacina na Z..takze koncovka x a z se blbe cte..
Hele.. to jestli se hodí na psa nebo ne.. neřeš:)..
my chceme zase Samuela.. a na toho se volá Sam.. všude v okolí jsou psi s tímto jménem..a co..:) to jméno se mi prostě líbí, myslím, že není špatný a hlavně je to jediný na kterým jsme se s partnerem shodli:)
Maxmiliána chtěl partner taky, ale to se nehodí k našemu dlouhému příjmení.. kdyby mě napadlo Maxim tak možná přemýšlíme taky
je to pěkný jméno- MAX:)
Ještě se nám líbí jména typu Viktor, Theodor, Jonáš, Matyáš, mě ještě Timothy - ale právě, máme české klasické příjmení a k tomu né všechno jde:-(. Nechceme jméno, co teď letí, třeba Matyáše má snad každý
i když ke jménu prvního chlapečka by šlo nejlíp
. Chjo…
Syn je Maxmilián…taky jsme chtěli kratší ale tohle se hodí více k příjmení a stejně mu nikdo Maxmiliáne neříka… a co Max…když se nemůžeš rozhodnout?
@Angli
Viktora jsme taky zvažovali. Theodora jednoho znám, a říkají mu Ted. Je už teda dospělej. Psy bych neřešila, skoro všechna jména mají i psi, já žádného psa Maxe neznám. Znám třeba psa Žofku, Johanku, Báru…to bys nemohla dát nic.
Jestli máte klasik příjmení, tak to bych Timothy rozhodně nedávala. My máme taky ultračeské příjmení a k tomu nejde ani Maxim. Ten Viktor by šel. Známí mají Maxiána, ale to mi přijde trochu ujeté - ale jsem proti nim zaujatá, tak možná proto.
@tyrisa píše:
Syn je Maxmilián…taky jsme chtěli kratší ale tohle se hodí více k příjmení a stejně mu nikdo Maxmiliáne neříka… a co Max…když se nemůžeš rozhodnout?
Právě, že Max se vůbec k příjmení nehodí
. Narazila jsem na spojení Max Bárta-to je super, ale to nemáme ![]()
@tyrisa píše:
Říká, že Max se nehodí
Naše příjmení začíná na K, takže tomně od Maxe taky odradilo. „Maksk“ by byl jazykolam.