Němčina a tipy jak si ji obnovit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Němčina a tipy
Dobrý den,
ráda bych požádala o návod, tipy, jak procvičovat němčinu, mám maturitu z němčiny před 10 lety a ráda bych opět do ní naskočila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Kristýn88 Na mě nejvíc funguje mluvit, ideálně s rodilým mluvčím. Takže si zaplatit individuální lekce (klidně přes skype).
Pak hodně pomáhá čtení, ale na to musí mít člověk klid, čas, disciplímu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz jsem se v praci zacala ucit nemecky (znalosti z gymplu mi po letech nestacily ani do druhe lekce
), tak jsem se obklopila nemcinou, takze jsem si koupila cvicebnici s CD, ktere jsem si poustela v aute a mluvila jsem s tema textama, brala jsem si slovicka na cestu do prace, za 2 roky jsem si kazdy vecer poustela Tagesschau (na YT kazdy vecer zpravy 15 minut), kdykoliv jsem jela do Nemecka, tak jsem se snazila mluvit (v krame, v hotelu, v restauraci-chudaci Nemci
)…atd. Proste kazdy den neco.
A v praci jsem mela kurs.
Drzim palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mela teď přes Skype lekce, hlavně jsme mluvily. Z časových důvodů jsem to musela ukončit, ale normálně jsem mluvila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem rodilá mluvčí a z zkušenosti svých žáků je opravdu nejlepší mluvit, mluvit a mluvit. Slovíčka a gramatika přijdou automaticky mluvením ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Knížky, které tě baví. Já čtu třeba Zeměplochy v němčině.
K žádnému jinému pravidelnému procvičování jsem se nikdy nedokopala, nebo mi to nevydrželo víc, než pár týdnů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mluvit… mluvit…a zase mluvit. S rodilým mluvčím nebo s lektorem. Nejlépe osobně. Při nejhorším i přes ten skype, který ze srdce nesnáším, ale když není zbytí i to jde. Nejlíp, pokud máš čas, tak aspoň dvakrát týdně hodinu - hodinu a půl a mezi tím si číst nějaké zajímavé články, třeba na Spieglu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit