Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nemáme tuto alergii potvrzenou,jen nám poradily držet 3 měsíce nemléčnou dietu s tím, že pak se nevracet ke kravskému mléku,ale třeba jen jogurty. Přemýšlím o jogurtovači,zda koupit, či ne. Napadlo mě, zda se v něm dá dělat i jogurt ze sojového mléka nebo z jiných mlík,co jsou na trhu - rýžové…
Také co se týká jogurtové kultury - kupukí se běžně v lékárně? A jsou mezi jogurtovačema a jogurtovýma kulturama nějaké rozdíly,co se týče kvality?
Díky za rady Andrea
Ahoj, my alergii teda nemáme.Měli jsme nemléčnou dietu 2týdny kvůli atopáku, ale nepotvrdila se.
Jogurtovaš máme od Ety a jogurty jsou super.Jogurtovou kulturu jsem zatím nekupovala, dělám z bio mléka a holandie a potom už ze svého jogurtu další.
Domácí jogurty nebrat ani pro dospělé, natož pro děti. Množíš si tam spolu s jogurtem i spoustu dalších bakterií, plísní, bacilů a dalších sajrajtů. Pohledej tušim v archivu Černých ovcí, nedávno vysílali testy z laborky, co všechno si v dom.jogurtu namnožíš
A to nebylo poprvé, kdy dělali testy.
pokud i přesto co tu holky píšou usoudíš, že ho chceš, mě tu jeden leží.. věnuju za poštovné třeba
Jogurt se dá dělat i bez jogurtovače - stačí dát směs mléka zahřátého na ca 40°C a kultury (v mém pojetí teda jogurtu) někam, kde se udrží stabilní teplota, třeba zabalit do peřin. Nic jiného v podstatě nedělá ani ten jogurtovač, ale věřím, že je to s ním pohodlnější.
Jogurty ze sojového mléka:
http://www.toprecepty.cz/…y-jogurt-ii/
http://gfcfdieta.blogz.cz/…ecny-jogurt/
Háta_x píše:
Domácí jogurty nebrat ani pro dospělé, natož pro děti. Množíš si tam spolu s jogurtem i spoustu dalších bakterií, plísní, bacilů a dalších sajrajtů. Pohledej tušim v archivu Černých ovcí, nedávno vysílali testy z laborky, co všechno si v dom.jogurtu namnožíšA to nebylo poprvé, kdy dělali testy.
Nojo, to bych ale nemohla ani jíst věci z bakteriemi a plísněmi nejkontaminovanějšího místa v domácnosti - z ledničky… život je prostě nebezpečný ![]()
Háta_x píše:
Domácí jogurty nebrat ani pro dospělé, natož pro děti. Množíš si tam spolu s jogurtem i spoustu dalších bakterií, plísní, bacilů a dalších sajrajtů. Pohledej tušim v archivu Černých ovcí, nedávno vysílali testy z laborky, co všechno si v dom.jogurtu namnožíšA to nebylo poprvé, kdy dělali testy.
A nebylo to třeba, když si to lidi doma dělají z jogurtu a ne z mléčné kultury? Určitě se podívám.Díky
Nene, bylo to jednak jak z jogurtovače, tak z peřin, to je jedno a hlavně to bylo o tom, že nemůžeš mít sterilitu v běžném domácím prostředí. Hledala jsem ještě i dál a našla jsem i přirovnání jako když olízneš běžně doma umytou lžičku a kdybys olízla lžičku, co najdeš na smeťáku
Ony domácí jogurty jsou typickým příkladem, kdy si lidi zbytečně zaplavujou tělo přemnoženými sajrajty, které, kdyby to viděli/věděli, by vživotě do pusy nestrčili a kde panuje mýtus o tom, že domácí je lepší.
ajina82 píše:Háta_x píše:A nebylo to třeba, když si to lidi doma dělají z jogurtu a ne z mléčné kultury? Určitě se podívám.Díky
Aha. Díky. Tak je rozhodnuto
. Já si pamatuju, že to jednou tesovali i v Jste to,co jíte,ale to se jednalo o to, že si z koupeného jogurtu dělala domácí a v peřinách.
Máš pravdu, tam jsem to viděla taky
Ten proces množení nežádoucích bakterií, plísní atd, je stejný, ať z kultur nebo jogurtu, ať v jogurtovači nebo v peřinách. To je jedno, vše prostě mícháš v běžném nesterilním prostředí a držíš v teple a tom to je.
ajina82 píše:
Aha. Díky. Tak je rozhodnuto. Já si pamatuju, že to jednou tesovali i v Jste to,co jíte,ale to se jednalo o to, že si z koupeného jogurtu dělala domácí a v peřinách.