Nemoc kašel a vyrážka

1
3.3.24 08:51

Nemoc kašel a vyrážka

Zdravím jsem tu poprvé a prosím o radu. Můj syn má velký kašel. Spíše je vlhký a k tomu se mu udělala vyrážka na těle. Trpí totiž atopický m ekzémem. Teď se mu to zhoršilo a pokožka ho hodně svědí. V úterý jdu s ním na kontrolu. Myslíte že mám požádat doktorku o test CRP. Když jsme byly na kožním tak mi doktorka řekla že když se to zhorší tak je někde zánět. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65316
3.3.24 08:57
@Monika841 píše:
Zdravím jsem tu poprvé a prosím o radu. Můj syn má velký kašel. Spíše je vlhký a k tomu se mu udělala vyrážka na těle. Trpí totiž atopický m ekzémem. Teď se mu to zhoršilo a pokožka ho hodně svědí. V úterý jdu s ním na kontrolu. Myslíte že mám požádat doktorku o test CRP. Když jsme byly na kožním tak mi doktorka řekla že když se to zhorší tak je někde zánět. Děkuji za odpovědi.

tak prostě se s ní domluv, ne. Prostě jí řekni, co ti řekli na kožním a domluvte se. Nechápu to, to budeš jednat podle toho, co ti tu kdo napíše? Když to bude půl napůl, tak co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
3.3.24 17:53

Atopická dermatitida reaguje zhoršením na jakoukoliv infekci. Pokud nejsou vysoké horečky v trvání několika dnů, tak ATB zřejmě nebudou potřeba. CRP vyšetřovat je zbytečné, může být mírně zvýšené při zhoršené dermatitidě. Podával bych druhogenerační antihistaminikum (Zodac, Aerius, Cezera, Jovesto apod.).

CRP není věštecká koule, jsou virózy s CRP 90 mg/l, které se ATB neléčí, můžete mít zánět pobřišnice s CRP 35 mg/l a dostanete trojkombinaci ATB do žíly. U salmonelózy může být CRP klidně 400 mg/l a taky se ATB (běžně) neléčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí