Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám téměř dvou a půl letou dceru, os stejně staré kamarádky chytila nemoc ruce nohy ústa. Projevilo se jí to asi 2 týdny po té kamarádce, měla 2 dny vysoké horečky a hodně bolestivé afty, nic nejedla a minimum pila. Ted je to 5-tý den, je již zdravá, jen po vyrážce kolem pusy jí zůstanou nějakou dobu asi jizvičky…Ale te dk věci. Mám ještě půl roční dcerku a té se objevili také puchýřky, nejdřív kolem pusy, mislela jsem že slintá, ale má to už i na ručičkách. Ale co mě zaráží, neměla horečku…Ani afty zatím nemá, u kojení nepláče…Může to být tato nemoc i bez horečky? Moc děkuji
Naše 3 měsíční to měla taky bez horečky, a měla afty a na ručičkach pár pupínku, bylo to tím, že jsem ji kojila. Ale může to mít i takovýto mírný průběh.
Moc děkuji. Snad to bude dobré..A jsou normální i pupínky na zadečku?
Ahoj. Měli jsme asi před měsícem. Dcera 4 roky měla teploty a pak afty a syn 1 rok bez teplot jen afty a puchýřky na rukách, nohách a na zadečku. Zadeček se mu pak celý sloupat. Zadeček jsem mu mazala Imazolem.
Ať je brzo líp.
A když měli vaše miminka afty, neměli problém s jídlem? Kojili jste normálně? My už máme i příkrmy, šlo vám to, nebo plakali? Karolínka zatím kojí i dlabe lžičkou bez pláče…
A ještě jsem chtěla, jak píšete že se sloupali…Jak jako? jen ty pupínky, podobně jako neštovice, nebo i okolo, např. celé dlaně nebo celý zadeček? ěkuji
Nám se slil zadek v jedno velké kolo a to se celé slouplo a na rukách a nohách se to slouplo jen tam kde byly pupínky. Ale to bylo až tak za 14 dní. Sloupla se pak už jen suchá kůže.
Ahoj, obnovuji diskuzi, máte někdo z vás zkušenost, že jste nemoc ruce nohy ústa chytily od dětí před porodem (v době porodu)? a přenesly na novorozence? nebo že to novorozenec chytil od sourozence? byly nějaké komplikace? u syna ve školce se nemoc vyskytla, on ji zatím nemá ale já mám strach, protože mám za pár dní termín, děkuju