Nemoc ve školce, prosím o radu

962
13.2.14 17:16

Nemoc ve skolce prosim o radu

Ahoj chtela jsem se teptat jak casto jsou nemocne Vase deti?
Moje dcera chodi prvni rok do skolky a porad je nemocna tyden ve skolce a tyden doma max.14dni skolka a tyden doma.Jak to mate Vy? Premyslim o imunologii…
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
13.2.14 17:19

Mám holku ve školce od září. Na podzim měla 2 x virozu, ted´je už 4 měsíce(od doby, co dávám Imunoglukan) bez nemocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.2.14 17:21

To je různé. Třeba pan prezident má virozu celoročně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
13.2.14 17:21

Máme to podobně, jen syn většinou ve školce vydrží déle a pak je déle doma. Pořád to beru, že je to normální. Včera mu prasklo ucho :,( Zánět stř. ucha má už od září podruhé, předtím nikdy. Zkoušela jsem i homeopata a výsledek nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.2.14 17:24

Dcera chodí 5.týden, 5.týden jí teče z nosu a kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
13.2.14 17:24

Starší to tak měl, je ale astmatik a celkově náchylnější. MLadší se drží, ale je doma tak 1× v měsíci. Myslím, že je to normální.
Starší má i imuno a je v pořádku.
Záleží na tom, jak se školka staví k nemocnosti dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
13.2.14 17:27

Starší v pohodě, ťukám. Anginu měl paradoxně v létě u moře. Od té doby jednou teplotu. Sem tam nějaké sople.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
13.2.14 17:27

Úplně stejný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
13.2.14 17:30

Začala jsem syna dávat ve 20m do soukromé školky a to pouze na dvě dopoledne v týdnu, skupinka cca 6-7 dětí. Od té doby je co týden nemocný, pak týden doma pro jistotu, a týden do školky (tedy ta dvě dopoledne), pak opět lehne a zas týden léčéní, týden doma, a zas do školky.. Takhle to šlo asi tři měsíce pak mi došla trpělivost a přestala jsem ho tam dávat. Podotýkám že nemocný předtím nebýval. Ted jsem to chtěla znovu zkusit, šel tam dvakrát, a hned zase padl. Je mu 26m. Naštěstí mě nic netlačí, takže nevím jestli dál experimentovat, ale je to opravdu na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
13.2.14 17:50

Co je dobre pro imunitu? Ji spousty ovoce i zeleniny vlasne ji vsechno takze v jidle ze by ji neco chybelo urcite ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
13.2.14 17:54
@marmelada78 píše:
Začala jsem syna dávat ve 20m do soukromé školky a to pouze na dvě dopoledne v týdnu, skupinka cca 6-7 dětí. Od té doby je co týden nemocný, pak týden doma pro jistotu, a týden do školky (tedy ta dvě dopoledne), pak opět lehne a zas týden léčéní, týden doma, a zas do školky.. Takhle to šlo asi tři měsíce pak mi došla trpělivost a přestala jsem ho tam dávat. Podotýkám že nemocný předtím nebýval. Ted jsem to chtěla znovu zkusit, šel tam dvakrát, a hned zase padl. Je mu 26m. Naštěstí mě nic netlačí, takže nevím jestli dál experimentovat, ale je to opravdu na hlavu.

Já takhle dávám dceru (v létě jí budou 3) do soukromé školky zhruba 1× za měsíc, pokaždé si nějaký bacil odnese. Štve mě to, ale beru to tak, že třeba si tím trochu tu imunitu vybuduje a potom, až to budu opravdu potřebovat a bude už normálně ve státní školce, tak třeba nebude na hromadě tak často :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
13.2.14 17:55

U nás to je taky, rýmu maj skoro nonstop a obcas se k tomu prida takovej ten hnusej krcni kasel. Ale nikdy neprinesla nic horsiho, vse jen virozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
13.2.14 18:00

U nás je to stejné, a to už mají za sebou děti první rok ve školce. Od září byli ve školce nejdéle 3týdny v kuse a jinak maximálně 14dní. Pořád něco tahají, hlavně dcera, syn skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
13.2.14 18:06

Já začala s dcerkou navštěvovat kluby v 7. měsících (1-2× týdně), celkem fajn jen občas něco. minulý rok ve 2,5 letech nastoupila do školky a pořád pokašlávala, dr. nám dala rybomunil (je to na 3 měsíce na předpis) a od té doby super… letos v září sem ji to už nedala (aby si sama tvořila protilátky) a s příchodem nových dětí a nových bacilů trošku rýma byla, ale snad po měsíci to přešlo… (ŤUK, ŤUK) takže za mně na začátek rybomunil (aspoň tu 1 dávku) a pak čekat až si vytvoří samo protilátky :( hodně trpělivosti přeji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
13.2.14 18:10

Moje deti snasi jesle v dobre… Od zari byla nemocna jen jednou dcera (3 dny horecky a kasel) jinak nic… oni ale taky zalezi co pro Tebe znamena „porad nemocny“… Mam kamaradku, ktere triletak dvakrat zakucka a ono uz ho nechava doma s tim ze je „nemocny“ :nevim: Ja jsem pod tlakem okolnosti v porovnani s ni hard-core matka, ktera prohlasi dite za nemocne az kdyz ma horecku a je schvacene… Pokaslavani a posmrkavani jako nemoc nepocitam… To je u nas taky casteji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin