Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den, ma niekto skusenost osobnu s tymito skolkami na Prahe 3 Perunova a Libická?
Chodime druhym rokem do Libicke, jsme spokojeni.
Perunovu neznam, ale je to myslim skolka pri ZS - na to pozor, skolek pri zakladnich skolach se pak tykaji veskere prazdniny, ktere ta zakladka ma.
Zatimcou nas v Libicke nejsou ani jarnaky - skolka funguje porad krom vanocnich a velkych letnich prazdnin, skolka pri ZS, kam dava dite moje segra, ma vecne nejaka volna (pololetni, semtam je reditelske volno, 2 dny navic k velikonocum apod). Pokud budes v praci, tak to pak neni uplne jednoduchy.
Pocitam, ze to tak ma i ta Perunka…
Nakukovatelka super ze ste odpisala, dakujem. A nemate ziadne vyhrady k Libickej? Neviem najst dobu od kedy do kedy su otvoreny. Su tam zmiesane triedy alebo podla veku sa posuvaju potom, alebo im zostavaju ucitelky? Ako je to s kruzkami? Hocico Vaqs napadne kludne napiste, budem velmi rada za kazdu informaciu.
Otviraci doba 6.30 - 17.30, coz je super.
Nam ucitelka zustala, a i on zustal ve sve tride - asi protoze je kvetnovy, takze spis mladsi ve tride. Pribyly jim tam od zari mladsi deti, nektere odesly vys, nekteri zustaly (mezi nimi on).
Pristi rok ale doufam, ze uz ho daji nahoru k predskolakum!
Krouzky jsou - tanecky, kung fu
, keramika, anglictina, plavani predskolaci… Mozna jeste neco dalsiho.
Kazdy mesic divadelko (prichazi k nim, deti budovu resp. zahradu neopousteji, ven mimo na prochazky apod se nechodi - jen na zahradu.
Hodne ucitelky moc. Hodna pani vratna, ktera s detmi pomaha, bere telefony apod.
Takze ziadne vyhrady? Vobec ziaden problem ste nemali? Neviete nahodou kedy su tam zapisy do skolky, lebo na ich stranke to neviem najst len prihlasku ale datum som nenasla. Este ma zaujima kolko sa plati cca za kruzky. Dohladala som na stranke Praha 3 ze aj fletna tam ma byt, ale neviem ci je to aktualne. Nahodou nemaju svoju logopedicku na skolke? Neni problem ked beriete dieta neskoro napr o 17stej, nemaju s tym problem? Ja chcem malu prelozit z inej skolky, kde uz o 16stej na mna pozeraju ze som prisla neskoro a to nevravim o dalsich problemoch co mame s tou skolkou.
Takze deti su len v areale a tam kde sa pohybuju tam je to uzavrete? Nestava sa ze by ste videli samo dieta niekde pobehovat po chodbach, alebo vonku?
Vidite ze sa ucitelky detom naozaj venuju? A tie kurzy robia tie ucitelky alebo externe niekto? A tie deti co nechodia na nejaky kurz tak ich spojaju s nejakou triedou? Prepacte mam kopec otazok.
Takze krouzky stoji myslim 500,–/pololeti, ale nejsem si jista, letos na zadny nechodime.
Logopedka tam urcite není, nebo o tom nevim.
Ucitelky se detem venuji a hodne je nauci, a jsou hodne, da se s nimi mluvit a vyhovi, když clovek něco chce. Nesetkala jsem se s odmitnutim.
Zapisy jsou myslim nekdy ted, my byli před 2 roky u zapisu 15/2, vloni to bylo taky tak, ale letos jsem si ještě zadne cedule na vratech nevsimla - ja se odpoledne podivam/zeptam a zítra Vam ještě napisu.
Malyho vyzvedavam denne v 17hodin, a deti je tam dost, pry tam do 17.30 deti normalne jsou. bydli tam asi v okoli rodice, kteří pracuji ve firmách apod., proste typy lidi, kteří nechodi z práce v 15 hodin.
Volne pohybujici se dite jsem tam rozhodne nikdy nevidela!! Deti jsou jen v arealu. Na uvodni schůzce nam reditelka rekla, ze ulice kolem jsou rusne a nebezpecne a ze oni umyslne v zajmu bezpecnosti deti nikam mimo nechodi. Veskere aktivity „navíc“ -tzn. ty divadylka apod. se odehravaji ve skolce, která je dost velika (je tam i telocvicna. mistnost na spani zvlast je samozrejmosti - deti nespi v herne). A ze pry tam chodi deti celebrit a bohatych podnikatelu, tak i kvůli unosum
- to me teda trochu pobavilo, ja tam krom jednoho moderátora z CT24 nikoho známého nepotkavam
.
Jedine, co mi trochu vadi, je, ze nedelaji aspony 1× za rok nejakou schůzku pro rodice, kde by rekli co s dětmi planuji, co delaji atd. To bylo u staršího syna samozrejmosti, a byly i skolky v prirode. Tady teda něco o skolce v prirode rikali tehdy, ale nevim… starsi jel uz ve 3 letech na skolku v prirode
, to asi dneska uz tak není.
Mozna ti predskolaci ze jezdi… ja se zeptam učitelek. Pokud chce clovek něco vedet, proste se zepta učitelky a ta odpovi, zadne schůzky nebyvaji.
Jinak jsou informace na ruznych nástěnkách.
Jinak když mají deti krouzek, tak co delaji ti ostatní ani nevim - to jsem popravde nikdy nezjišťovala.
Dekuji moc za Vasi odpoved. Zni to super. Tak tam podame prihlasku. Este skusim zistit ci sa neda spravit prestup hned, lebo u nas v MS je to zle.
Mirlau…prosím o informaci a o kterou školku jde, která je tak zlá? Děkuji
Také by mě zajímalo, která školka vám nesedla
. Já osobně MŠ Libickou nemohu nijak zvlášť pochválit..Je pravda, že paní učitelky jsou vesměs vstřícné, ale jinak, co se týče vedení MŠ, tak opravdu pokud se nezeptáte, rozhodně vás nikdo osobně informovat o dění v MŠ nebude, tedy krom toho, co se dočtete na strohých nástěnkách…Školních akcí je z mého pohledu velmi málo, měsíčně jedno divadlo..výchovně vzdělávací akce nula..Akce pro rodiče + děti nula..Fotogalerie žádná, webové stránky nepodávají téměř žádné informace..Mají krásnou zahradu, která by se dala mnohem lépe využít. Osobně, mi skutečnost, že děti neopustí brány MŠ docela vadí, ale zároveň je i chápu. Ale určitě jsou zvyklí na pracující rodiče, takže buzerovat vás ve čtyři určitě nikdo nebude. Otázka je, co tam celé odpoledne ty děti dělají..Kroužky mají dopoledne
Ve čtyři jsou většinou ještě ve třídách s jednou paní učitelkou..Na druhou stranu školka je plná sympatických lidí a dětí, atmosféra je příjemná, takže se tyto nedostatky dají přejít. Tolik za nás..Pokusím se s paní ředitelkou o těchto věcech promluvit a uvidíme..Jinak berte to jako názor z praxe..jsem sama učitelka MŠ..takže mám možná trochu přehnané nároky
@octopus70 ja s Vami vesmes souhlasim, atmosféra atd dobra, ale komunikace od vedeni skolky smerem k rodicum naprosto nulova. Když jsem ted zjišťovala, jak to bude s prazdnin. provozem, pripadala jsem si uz jak agent s teplou vodou. Nikdo nic nevi, ucielky vidíte, ze by Vam radi něco rekly, ale samy taky nevedi, pak něco o tom ze to snad je pro socialni pripady (to me nasr..o neskutecne, hned hodily zpatecku
), všechno si musite tak nejak slozite zjišťovat.
Na zahrade by mohli posekat travu a zastrihnout kere a stromy, je to tam jak v pralese.
Ale rada bych třeba vedela, zda a kdy bude pristi rok skolka v prirode, jestli bude plavani atd., a to si proste musí clovek NEJAK zjistit sam.
V dnesni době, kdy kazda škola na web. stranky a na nich všechno je to trochu s podivem. Ja myslim, ze pani reditelka se trochu zasekla v doba minulych.
Ale zasadni pro me je, ze malej je tam spokojenej, rad tam chodi, ma tam kamarady, ma rad učitelky, aktivity mu asi staci - a musim teda rict, ze videt na nem je hodne, ze s nimi dost delaji, to jim musim nechat. Detem se venují.
Zacala jsem si toho vseho všímat az ted, skoro po 2 letech, takze uz to neresim. Ještě rok=predskolak, a jsme pryc. Ja uz zacinam koukat po zakladkach, tam si budu opravdu vybirat.
Skolku v dnesni době mit je vyhra.
MŠ Sudoměřská je taky zoufalost, snažím se to skousávat již od září 2013, co tam syn začakl chodit, já ho tam přihlásitla v dobré víře, že se mi školka jevila útulná a blízko metra, ale hned od začátkuz, co jsme přišli první den, jen samé stresy a ze strany školky…už skutečně nezvládám neustále se usmívat a brát vše s nadhledem a trvalo mi dlouho, než jsem sebrala odvahu a konečně začala dnes jednat…po všech možných ústrkách co se snažím polykat už cca rok…jsem se spravedlivě naštvala… tuto školku již jsem již komentovala aktuálně dneska v jiným tématu zde na emiminu, takže se nechci opakovat…chtěla bych syna od září přehlásit jinam, volala jsem dnes na odbor školství do lipanské a prý všechny školky plné…takže o nějakém přestupu se mi může jen nechat zdát…nechat se dál stresovat a tyranizovat ze strany MŠ Sudopměřská (učitelky vč. ředitelky jsou naladěné všechny na stejnou blbou náladu, když to shrnu, tak to napětí tam by se dalo krájet a bohužel se přenáší i na děti)..ach jo…laskvej přístup a vstřícnej je pý na MŠ Vozová a Na Vrcholu, ale těžké se tam dostat…Waldorfská školka na Koněvce je taky na roky dopředu obsazená a těžké přijímací řízení. Byla jsem zvyklá z mateřských a rodinných center už na jinej přístup a bohužel narazila na přístup školskej, durektivný jak vůči dětěem, tak rodičům, jako to bývala za komunismu…se stresem chodt do školky a a vstávat ráno s nepříjemným pocitem, že tam zas musím a že učitelky budou náladové, někdy vám vynadají za něco co se dá říct normálně, až vás donutí k pláči, vždy když jsem syna ráno předávala a vyzvedávala, tak se učitelky nevěnují se dětem, když vás zaregistrují, tak se na vás zamračí…no síla…kecají si mezi sebou a nevnímají vztahy mezi dětmi, neinformují dostatečně předem rodiče o připravovaných akcích, křičí na rodiče před dětmi za cokoliv,…kde je taková školka na Praze 3 a hned tam syna přehlásím…klidně i za poplatek max. do 4000 Kč měsíčně vč. jídla, poradí mi někdo? Děkuju…
@žižkovanka neporadim, ale mrzi me to, to musí byt opravdu neprijemny. Snad se Vam podari změna. Ono spoustu věci si muze clovek představovat jinak, ale proste to neresit (jako třeba ja), ale pokud se tam na Vas takhle sklebi a detem se tam nelibi, tak to je hodne smutny ![]()
Děkuju, dnešní den prakticky v práci duchem nejsem (a to již po několikáté) jak mě zas rozhodili po ránu ve školce..a to nejsem nijak úzkostné povahy a nesutále se usmívám a jsem pohodářskej flegmouš, ale už je toho moc a jediný co si přeju, aby se do školy těšil…a já ho tam do školky radostí předávala a vyzvedávala…a měla dobrý pocit z toho, že ho dávám do dobrých rukou…
Když se ptám jiných maminek z té školky v šatně nebo i jiných z jiným městských částí, tak se prý bojí ozvat, aby se nemstili na dítěti nebo že prostě nejaí jinou šanci, protože školky jsou plné…což samozřejmě vědí i ty učitelky a ředitelky školek a proto se chovají tak jak chovají…když se vám něco nelíbí, ok, tak si najdětě jinou školju…ale že by to začali řešit tím, že by změnili zajetej přístup, to ani náhodou…ach jo…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.