Soukromá MŠ - co byste ocenily?

53
10.2.14 12:21

Soukromá MŠ - co byste ocenily?

Zdravím :kytka:
Uvažuji o založení soukromé školky.
Chci Vás požádat, abyste napsaly, do jaké školky byste rády svá dítka daly, co Vám ve školkách chybí, co byste ocenily… Podmínkou by byl(y) určitě cizí jazyk(y).
Pište prosím i odkud jste a Vaši představu školného.

Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6842
10.2.14 12:24

Školka, která děti vzdělává dle metody NTC
cizí jazyk bych nepožadovala
otevírací doba od nevidím do nevidím :mrgreen: prostě maximálně pružně dle potřeb rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
10.2.14 12:27

Malou jsem měla rok v soukromé a bylo to úžasný proti státní megarozdíl. tak hlavně se mi líbilo to že můžu holku vodit kdykoli, tzn. nemusím tam být přesně na čas, že jim řeknu že snídala či nesnídala a kdyžtak jí něco dají, ve státní je svačina, přijdete pozdě smůla. taky to že měli otevřeno dlouho do půl 6.
dále individuální přístup, děckazačínali spolu velké i malé ae pak ty drobky odvedli do malé tělocvičny a dávali jim cvičení vzhledem k věku, tzn třeba zavázali oči a děcka měli hádat atd. super byla i příprava do života, děcka třeba dělali bramb. salát, pěstovali kytičky atd. bez ohledu na věk!! holka tam ve 2 letech měla kroužky, pěstovala kytičky atd. a teď má skoro 4 a ve státní mi kráva ředitelka tvrdí že je brzo, že maláčci si zvykají a proto nechodí nikam, jsou na zahradě a celé dny si jen kreslí :pocitac:
no bylo toho moc, prostě shrnula bych to že šlo o to dítě, o to co ho baví a o to jaké je, ne jak ovce ve státní. měli třeba sekci že chodili do zaměstnání, např. šli k obuvníkovi aby jim ukázal co dělá atd. kdybych nečekala druhé dítě nechala bych holku v soukromé dodnes, bohužel 6 tis. měs. je hodně táhnout z dalšího rodičáku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
10.2.14 12:32

Tak zrovna cizi jazyk bych klidne ozelela, neverim, ze to skolkovemu diteti neco da, pokud cela vyuka neprobiha v cizim jazyce. Uvitala bych vstricny, VS vzdelany personal, rozumne skolne, vylety, kdyz uz kurz, tak plavani nebo v zime lyze, flexibilitu, co se tyce jidelnicku, tj. respektovat potravinove alergie nebo zvyklosti rodiny, obecne tedy pestre stravovani zajistovane skolkou. Zajisteni netradicniho programu, nocni cten i s prespanim, canisterapeut, povidani s hasicem nebo co ja vim :-) skolne bych na zdejsi kraj videla 5-6 tisic, ustecko. Meli jsme (nebo jeste funguje? Nevim) tu soukr. skolku s vyukou v anglictine se skolnym 20tis, to je dle meho nesmysl :-) jinak tohle vsechno praktikuje nase statni MS, kdyby mi tam dceru vzali, jsem stastna jak blecha :-) Hodne stesti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
10.2.14 12:35

Ahoj, tak já bych asi nejvíc ocenila otvírací dobu třeba až do 6ti. A také na 1 učitelku méně dětí, aby měla přehled. Nevím, jak je to jinde, ale bydlím v HK, syn má jít od září do školky a když vidím na procházce 1 učitelku a 20 dětí!!! tak mě docela mrazí, prý je to standart. No já nevím, ale jde na začátku a vůbec neví, co se děje na konci a když si představím toho našeho divocha, nemám z toho vůbec dobrej pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
10.2.14 12:36

Mě nic nechybí, v naší soukromé školce všechno mám. Zrovna jazyky bych nechtěla. HLavní je osobnost učitelek, individuální přístup a ochota upravit vše podle aktuálních potřeb rodičů a dítěte. Schopnost komunikovat s rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
10.2.14 12:38

Tak to já teda nesouhlasím holky, v té naší školce na děcka mluvili dvojjazyčně, malá si dodnes pamatuje anglickou abecedu a čísla do 10. v podstatě řekne líp ty čísla než česky:-)) taky umí reagovat, např. když jí řeknu "plácni, nebo běž spát atd. tak by uměla zareagovat, sama by tu větu neřekla ale když se na ní promluvila nějaká anglická věta kterou znala tak věděla co po ní chci a to chodila do té školky jako prcek 2 -3 letý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
10.2.14 12:47
@martulkasloník píše:
Tak to já teda nesouhlasím holky, v té naší školce na děcka mluvili dvojjazyčně, malá si dodnes pamatuje anglickou abecedu a čísla do 10. v podstatě řekne líp ty čísla než česky:-)) taky umí reagovat, např. když jí řeknu "plácni, nebo běž spát atd. tak by uměla zareagovat, sama by tu větu neřekla ale když se na ní promluvila nějaká anglická věta kterou znala tak věděla co po ní chci a to chodila do té školky jako prcek 2 -3 letý

ná netvrdím, že se to nenaučí. Jen to, že mám jiné preference, než to, aby se dvouleté dítě ve školce učilo anglicky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
10.2.14 12:51

@martulkasloník Souhlasím, já tedy do školky prcka zatím nedávám, ale abych já nezakrněla, tak si angl. dost často opakuju, malej má 3 roky a 2 měsíce, na procházkách i doma hodně povídáme a barvy, čísla, písmenka, nějaké věci mu říkám i v angl. nijak násilně a musím říci, že když je třeba sám v pokojíčku, tak slyším, jak si to opakuje a mám radost, takže asi to není špatné, ale u školky bych to nepreferovala, jsou podstatnější věci, jak již zde bylo psáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
10.2.14 13:02

Preferovala bych individuální přístup, tj.mimo jiné menší počet dětí na jednu učitelku, zajímavé aktivity, pobyt venku, otevírací doba odpovídající mé pracovní. Na druhou stranu ten jazyk bych pro dítě nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
10.2.14 13:10

Ještě když to srovnám ve státní - tak tam mi nejvíc vadí - minimální zpětná vazba - učitelky ne sami neptaj, jak dítě doma reaguje na školku, mě nedá téměř žádné info, jak dítě školku snáší, co tam dělá, jak reaguje. Dítě mi vystrčí ze dveří nejmenší možnou skulinkou a zabouchne.
režim jak na vojně a není sil, aby se něco měnilo. Děti maj nula stupňů volnosti, prostě se dělá to, co řekne paní učitelka, bez diskuzí. Venku v zimě smí jen po zahradě chodit, nesmí si sednout na houpačku, sklouznout po klouzačce. Ale nesmí ani lítat, aby se neuhnaly. :roll:
Zas oproti soukromé mají v té naší státní trochu propracovanější program. Což u starších dětí není naškodu. Na mě je ale té organizované činnosti až až. Naučí tam líp děti nějakým pravidlům ( ale chce to prostě najít správnou míru).
V soukromé se mi líbí ta flexiibilita programu - dětem se něco líbí, tak se vybodnou na to, že se v 9 jde svačit a svačí se až za hodinu. Když se dětem v létě líbí venku, můžou venku i obědvat, svačit. Program se uzpůsobuje tomu, co je zrovna baví. Pokud se něco nevydaří, děti to nebaví, tak se to prsotě zkončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.2.14 13:29

Otevírací doba - většině by tedy vyhovovala do 6-7 hodin, to je pochopitelné. Taky se mi líbí nápad přivést dítě do školky kdykoliv, ne nutně přesně v 7 hod. například
Individuální přístup je samozřejmost, mělo by to být samozřejmostí snad už i ve státních školkách
Zajímavé programy, nedělat každý den to samé… píšu si :lol:
Docela se divím, že tolik z Vás je proti cizímu jazyku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.2.14 13:31

Prostuduju si víc o té NTC metodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
10.2.14 13:38

@Camill o cizím jazyk bych uvázala dejme tomu u předškoláka. U tříleťáka mi to příjde zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
10.2.14 13:43
@Camill píše:
Otevírací doba - většině by tedy vyhovovala do 6-7 hodin, to je pochopitelné. Taky se mi líbí nápad přivést dítě do školky kdykoliv, ne nutně přesně v 7 hod. například
Individuální přístup je samozřejmost, mělo by to být samozřejmostí snad už i ve státních školkách

tak samozřejmostí… Oni se tak profilují i státní. Jenže jejich představa o individuálním přístupu je trochu jiná. Ano, pokud tam je dítě s logopedickou vadou, učitelka se mu individuálně věnuje. Stejně tak nějakému pomalejšímu dítěti asi víc pomůže… Ale jinak :nevim:

Upřímě, on ten individální přístup chce dost improvizace, sebezapření. zkrátka uznat, že když to děti nebaví, tak to asi nebyl dobrej nápad a akci zrušit. je náročnější na čas. A rozhodně to funguje jinak s pěti dětmi na učitelku a jinak s 20ti.

Každé má své pro a proti - pokud ti děti můžou chodit kdy se rodičům zlíbí, musíš počítat s tím, že se ti tam budou děti trousit od šesti do půl desáté. Ty ze šesti hodinu budou mít hlad, budou chtít program, kteří ti nově příchozí budou narušovat.
Zas do soukromých školek chodí spousta dětí na jeden dva dny v týdnu, matka s druhým na MD. A určitě se jí nebude chtít vypravovat dvě děti na půl osmou nebo osmou do školky, když může mít klídek a dovalit na 9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin