Nemocenská a absence ve škole
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nemocenská a absence ve škole
Pěkný den, jsem studentka nástavbového studia a zároveň pracuji na Hpp, v novém pololetí jsem měla covid, který mi zkazil absenci, byla jsem 2 týdny doma, do toho jsem byla nemocná a nějaké různé obchůzky po doktorech, migrény atd.
Dnes v třídnické hodině máme napsat, ten kdo má nad 50%, co chceme pro doplnění absence dělat, jedné mé spolužáčce jako jediné omluvila, když byla s covidem doma, ostatním namluvila, že jsme byli nemocní, a tak bychom stejně do školy nešli a absenci nám nezruší.
Chci ji na papír napsat, že mi nepřijde fér, aby jen jedné žačce omluvila procenta a ostatním ne, hodlám si to vyhádat, mou otázkou je, zda si myslíte, že na to mám právo?
A hlavní otázkou je, jelikož jsem měla nemocenskou a nemohla nikam chodit, jestli, když si zajdu pro razítko od doktora, zda budu mít procenta omluvené a tak bych měla po starostech, děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nechala bych si vyjet kopii neschopenky, pokud to jde a tu přinesla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kleisy píše:
Pěkný den, jsem studentka nástavbového studia a zároveň pracuji na Hpp, v novém pololetí jsem měla covid, který mi zkazil absenci, byla jsem 2 týdny doma, do toho jsem byla nemocná a nějaké různé obchůzky po doktorech, migrény atd.
Dnes v třídnické hodině máme napsat, ten kdo má nad 50%, co chceme pro doplnění absence dělat, jedné mé spolužáčce jako jediné omluvila, když byla s covidem doma, ostatním namluvila, že jsme byli nemocní, a tak bychom stejně do školy nešli a absenci nám nezruší.
Chci ji na papír napsat, že mi nepřijde fér, aby jen jedné žačce omluvila procenta a ostatním ne, hodlám si to vyhádat, mou otázkou je, zda si myslíte, že na to mám právo?
A hlavní otázkou je, jelikož jsem měla nemocenskou a nemohla nikam chodit, jestli, když si zajdu pro razítko od doktora, zda budu mít procenta omluvené a tak bych měla po starostech, děkuji
Jestli je pro absolvování studia docházka hlavní podmínkou a absence nad určitou míru se neuznává, tak ti žádná neschopenka nepomůže a nevyhádáš si s největší pravděpodobností vůbec nic. Nicméně, absence a její omlouvání je věc, kterou si musíš řešit výhradně ve škole - názory kohokoli jiného ti nijak nepomůžou, protože nikdo jiný nezná podmínky a řád studijního oboru, který děláš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi měla nemocenskou, tak žádný razítko od doktora nepotřebuješ, ne? Máš ho na neschopence. Jeslti je to kvůli covidu nebo chřipce, to může škole být jedno. Ale záleží na tom, jak to máte nastavené, co říká školní řád. Pokud musíte absence nad 50 % nějak vymahrazovat, tak to proste musíš udělat. Prokazatelně jsi v té škole nebyla, absence máš, tak nevím, co se rozcilujes. Napsala bych nějaký návrh na to, jak si to vynahradis, a k tomu připsala, že je nefér, že jednomu to odpustí a ostatním ne. Pokud k tomu nemá relevantní důvod, tak buď všichni nebo nikdo. Žádný „namluvila nám, že nemám covid“..to je vtipné nesmysl. Pokud vám třeba covid do absence nepočítají a tys ho opravdu měla, máš to v tečce, máš to u doktora…tak ji to ukaž a je to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak se píše výše. Absenci máš určitě omluvenou, ale prostě jsi tam nebyla. U nás se dělá přezkoušení z určeného/zameskaneho učiva, rozsah určuje vyučující předmětu. Takže zajdi za učiteli a zeptej se, co máš udělat pro doplnění klasifikace. Času je dost, do konce školního roku bys to měla stihnout. A předtím, než se začneš hádat, se podívej do školního řádu, tam o absenci a nahrazování určitě něco bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit