Nemocenská a proplacení dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nemocenská a proplacení dovolene
Ahoj, jsem těhotná a na nemocenské. Chtěla jsem se zeptat jestli mi zaměstavatel proplatí dovolenou která mi do konce roku zbývá?? Děkuji moc za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Irena.Hlovcová Neproplatí, dovolená lze proplatit pouze při konci pracovního poměru, můžeš si ji vybrat po MD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proplacení dovolené při konci prac.smlouvy
Ahoj, chtěla bych se zeptat. V březnu roku 2016 mi končí pracovní poměr. V roce 2015 jsem si nestihla vybrat dovolenou - od července 2015 jsem v pracovní neschopnosti. A 28.12.2015 nastupuji na mateřskou dovolenou. Tudíž si nestihnu vybrat dovolenou a zároveň mi v březnu 2016 končí pracovní smlouva.
Mám nárok si zažádat před koncem pracovní smlouvy o proplacení dovolené?
Děkuji za info.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@huhlajda Ani žádat nemusíš, zaměstnavatel má povinnost to udělat automaticky, ale připomenout se klidně můžeš
akorát se ti asi bude za tu nemocenskou o malinko krátit, odhadem o 1/12.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla, bych, že máš nárok na polovinu za rok 2015 a celou za rok 2016
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 A ještě se chci zeptat mám nárok na dovolenou za rok 2015 cca.15 + poměrnou část za rok 2016 do března (to již budu na mateřské dovolené). Děkuji za info
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kopejka píše: Řekla, bych, že máš nárok na polovinu za rok 2015 a celou za rok píše: Více
Ani jedno není správně… na 11/12 za rok 2015 a 3/12 za rok 2016, pokud smlouva končí k poslednímu březnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mě zbývá za rok 2015 - 15 dnů jsem se koukala do výplatní pásky. A prac. smlouva mi končí 8.3.2016.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 No mě zbývá za rok 2015 - 15 dnů jsem se koukala do výplatní pásky. A prac. smlouva mi končí 8.3.2016.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@huhlajda No, ale celých 15 dnů nedostaneš, protože se ti to o tu 1/12 pokrátí, na pásce se tohle krácení neuvádí, protože nikde není předem jasné, jak dlouho třeba na té neschopence budeš. A tedy za rok 2016 v tom případě pouze 2/12.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ale nastupujes na MD letos, tak uz nemas narok na dovolenou za rok 2016. A ve vyplatnici za prosinec bys mela mit uvedeno, o kolik ti dovolenou pokratili. Me za pulrocni nemocenskou pokratili o 6,5 dne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenuška 1 píše:
Pokud ale nastupujes na MD letos, tak uz nemas narok na dovolenou za rok 2016. A ve vyplatnici za prosinec bys mela mit uvedeno, o kolik ti dovolenou pokratili. Me za pulrocni nemocenskou pokratili o 6,5 dne…
MD se posuzuje jako odpracovaná doba (narozdíl od RD), takže nárok v roce 2016 vznikne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě nepokrátili ani o den a to jsem byla u druhé dcery na nemocenské od srpna do února kdy se předčasně narodila. Dostala jsem proplacenou jak dovolenou za rok 2011 tak za rok 2012.
Mateřská (PPM) se počítá do zaměstnání na které se vztahuje i dovolená, proplácí se však až po ukončení PPM a přechodu na RP.
Měla jsem tak v září zaplacenou jak dovolenou tak RP.
Teď jsem na nemocenské taky od srpna a nekrátí mě ani o den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@macis30 Protože od srpna nezmeškáš do konce roku 100 dní, @huhlajda od července ano, to je ten rozdíl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 měla jsem za to, že když jsi na mateřské 60 dnů automaticky ti vniká nárok na celou dovolenou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit