Práce v zahraničí bez znalosti cizího jazyka

283
10.11.15 09:47

Práce v zahraničí bez znalosti cizího jazyka.

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda některá/některý z vás má zkušenost s vycestováním do zahraničí za prací bez znalosti cizího jazyka? Sice jsem letos odmaturovala z AJ, ale na nějaké větší mluvení s rodilým cizincem se necítím, proto mě zajímají jednak zkušenosti těch, kdo jste dostali odvahu (která mě chybí, ale toužím vypadnout a něco zažít dokud je čas) a sami vycestovali do cizího kraje, popřípadě nějaká rada nebo přímo webovka či pobočka, kde hledat?

Děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3711
10.11.15 09:51

@A-nonym94
Ono tě to donutí mluvit, když nebude jinak. Ale ty se na to musíš cítit. Nejde ani tak o gramatiku, jako spíše o slovní zásobu. Ale záleží, co chceš dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
10.11.15 09:57

@zvidavajanca Jo ono se to tak říká, že Tě to donutí, ale nemůžu přijít s tím jak o sobě vím, že mluvím do dejme domu anglicky mluvící rodiny a chtít jim hlídat děti… Ale našla jsem teď stránku a pár inzerátů, kde hledají české rodiny chůvy do Anglie.. a taky pár na nějaké farmy, kde také nevyžaduje AJ.. Tak uvidím jak pochodím.. Ono věřím, že při pobytu ten ostych zmizí a slovní zásoba se zvětší a mluvit začnu, ale do začátku si nevěřím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.11.15 09:59

Jela bych do anglicky mluvící země, když máš základ, tak se rozmluvíš, ani nebudeš vědět jak. Ale odvahu na to, jet např. do Francie, když neumím ani pozdravit bych neměla.

Pracovala jsem v zahraničí, rozmluvila jsem se, protože jsem musela, ale musím uznat, že vědomosti a slovní zásobu jsem měla, jen jsem se bála mluvit. Ale mám spoustu přátel, kteří odjeli a neuměli opravdu nic, naučili se, museli si máknout, z nebe to nespadne, ale naučili. Ono, když musíš, tak to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.11.15 10:01
@A-nonym94 píše:
@zvidavajanca Jo ono se to tak říká, že Tě to donutí, ale nemůžu přijít s tím jak o sobě vím, že mluvím do dejme domu anglicky mluvící rodiny a chtít jim hlídat děti… Ale našla jsem teď stránku a pár inzerátů, kde hledají české rodiny chůvy do Anglie.. a taky pár na nějaké farmy, kde také nevyžaduje AJ.. Tak uvidím jak pochodím.. Ono věřím, že při pobytu ten ostych zmizí a slovní zásoba se zvětší a mluvit začnu, ale do začátku si nevěřím..

Ale můžeš, zrovna jedna moje dobrá kamarádka to tak udělala a bylo to v pohodě, rodina byla chápavá a dávala jí prostor se to doučit a když nerozuměla, nebo špatně pochopila jejich slang, tak se tomu akorát zasmáli :nevim:
Nesmíš se tak bát :kytka: Netroufla bych si na tvém místě akorát do rodiny, kde důrazně vyžadují výbornou angličtinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
10.11.15 10:03

@radkka To právě mám strach.. najít si práci, kde tu aj budu potřebovat… ale prostě ten strach.. co když se snimi nebudu umět domluvit a ani nic… proto bych pro začátek chtěla prostě něco, kde tu aj nebudu potřebovat (jasně, že mám nějakou cílevědomost a chci tam především proto, abych tu aj zlepšila a o to se taky budu snažit - samo to nepřijde), ale víš jak to myslím.. ten prvotní strach prostě.. vůbec vycestovat sama, to mě děsí, ale kdybych věděla, že jedu do rodiny, který mluví česky, tak bych se hecla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
10.11.15 10:04

@radkka Právě jak říkám, za odvaha.. mě děsí ten odjezd samotný, ale zároveň mě to zase hodně láká, proto se toho kvůli strachu nechci vzdát… A jak jsem již psala, ozvala jsem se na pár inzerátů české mamince, která nevyžaduje AJ a jde o hlídání dětí v Londýně, tak uvidím.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6236
10.11.15 10:06

Je to těžké hooodně těžké. Myslela jsem si, že umím anglicky, ale jakmile na mě začali mluvit nerozumněla jsem ani slovo.
Ale člověk si zvykne. Pracuji s místníma, hodně věcí jsem se od nich naučila.
Co Tě třeba zajímá?

PS: nedělám au-pair 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
10.11.15 10:09

@erdora No mě nejvíce láká Irsko - koňské farmy, kde je nějakých 70% práce - hlídání dětí a péče o domácnost a 30% práce - výpomoc s koňmi (děti o koně miluju), jenže tam všude vyžadují mírně pokročilou AJ co jsem se tak dočetla.. proto jsem si našla stránku, kde jsou inzeráty do Anglie, které dávají české rodiny a tu aj nevyžadují.. v domnění, že při takovém pobytu bych angličtinu zlepšila a vyšperkovala mluvu a porozumění a příště bych si třeba troufla i na to Irsko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.11.15 10:11

@A-nonym94 Pokud tam jedeš úplně sama, chápu, že bys ráda alespoň do české rodiny a chápu tvůj strach. Já tam byla vždy s přáteli na pár měsíců, ale hodně známých tam odcestovalo na neurčito a většina z nich ze začátku zápasila se strachem a steskem… i chlapi :kytka: Pokud máš možnost a chuť, tak do toho jdi, začátky jsou vždy těžké, ale myslím, že to za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
10.11.15 10:14

Začni jako au-pair… Bud´ u rodiny, který nebude vadit tvoje chabá znalost (za pár měsíců se rozmluvíš, budeš tam chodit do školy) nebo u nějaký rodiny, kde jeden z rodičů je Čech. Před x lety jsem takhle vyjela do země, kde jsem neuměla ani pozdravit a naučila jsem se tam od totální nuly (na který ty s maturou nejsi) slušně mluvit a rozumnět zcela perfektně ;-) Au-pair můžeš být půl roku, rk a pak třeba zkusit kouknout po něčem nezávislejším :mavam: Každopádně - je třeba se nebát!!!…to vím z vlastní zkušenosti! Utéct zpátky domů se dá vždy (to jsem si pořád říkala) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.11.15 10:14

@A-nonym94 nešla jsem takhle do práce, ale do školy.. všechno jde, když se chce. Ale první měsíc byl fakt krušný, měla jsem toho plné kecky (mmchdm, bylo mi 15 :D).. ale naučila jsem se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
10.11.15 10:15

@radkka Bojím se strašně, ale za poslední dva roky jsem toho hodně špatného prožila (něco málo viz podpis) a vyvrcholilo to rozchodem s přítelem, který mě hodně sráží na kolena (rozchod ne přítel)… dokonce i on se rozhoupal a udělal krok v před v podobě vchodu do Armády - popřípadě kdyby to nevyšlo, tak má nabídku spolupráce jednoho známého v Irsku - nevím, zda něco z toho dotáhne do konce, ale vypadá tak rozhodnutě a sebejistě, že mě nakopnul k tomu, abych neseděla a nečekala co přijde, ale vzala to do vlastních rukou a dokud jsem mladá něco zažila… I když můj největší sen je mít rodinu, ale tu si těžko naplánuji nebo vynutím - tudíž takové rozhodnutí a plán alespoň na nějakých pár měsíců, ať se ze všeho odreaguji a postavím na zpět na nohy a konečně začnu zase žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
10.11.15 10:15

Promiň, ale jestli jsi odmaturovala z AJ, tak nějakou znalost jazyka máš, ne? ;) Chce to spíš si víc věřit a mluvit - hlavně s těmi rodilými mluvčími. ;) Osobně bych se toho nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
10.11.15 10:16

Kamarád se takhle před pár lety sebral ze dne na den a s nulovou angličtinou (učil se na kuchaře, AJ neměl) odjel do Irska dělat někam do hospody. Pár let tam pobyl, jazyk se učil za pochodu, udělal si kuchařskou praxi, vydělal pár peněz a pak se vrátil.
Ale chce to místo, kde na pokročilém jazyku netrvají, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat