Práce v zahraničí bez znalosti cizího jazyka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
283
10.11.15 10:17

@Petrušačka Ano to bych ráda, dneska jsem napsal jedné rodině české, která hledá chůvu pro syna do Anglie, tak uvidím… Děkuji za podporu :hug: Chce to udělat ten první krok.. který je nejtěžší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
10.11.15 10:20

Asi teda budu ostatním oponovat, ale au-pair v Anglii bych Ti rozhodně nedoporučovala. To už raději tu farmu nebo práci v nějaké fabrice. Pokud by to přeci jen bylo Tvé zbožné přání, tak se alespoň pokus najít přistěhovaleckou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.11.15 10:21
@malinika píše:
Promiň, ale jestli jsi odmaturovala z AJ, tak nějakou znalost jazyka máš, ne? ;) Chce to spíš si víc věřit a mluvit - hlavně s těmi rodilými mluvčími. ;) Osobně bych se toho nebála.

No, ona dnešní maturita moc velkou znalost jazyka nevyžaduje :nevim: Ale myslím si, že základ má a o to snadněji se tam se vším popere.

@A-nonym94 Tvého podpisu jsem si všimla až teď, je mi líto, co jsi prožila, ale myslím, že odchod a začátek jakési nové životní etapy - nové místo, jiní lidé, by pro tebe byl ideální.
Bojí se každý, já první měsíc v UK probrečela, ale i chlapi byli zdrchaní, tím tě nechci strašit, ale vysvětlit ti, že strach je normální, je to prostě změna, ale pak zjistíš, že to za to stálo. Rozšíříš si obzory, pozměníš náhled na život, určitě ti to něco dá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6236
@A-nonym94 píše:
@Petrušačka Ano to bych ráda, dneska jsem napsal jedné rodině české, která hledá chůvu pro syna do Anglie, tak uvidím… Děkuji za podporu :hug: Chce to udělat ten první krok.. který je nejtěžší :mrgreen:

Jenom to ne. Pokud chceš dělat au-pair tak jenom do Anglické rodiny. Nikdy se Anglicky nenaučíš v české rodině. Nepřinutí Tě to mluvit anglicky, když kolem seme uslyšíš čestinu věř mi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283

@martina.se To máš můj obdiv teda :mrgreen: Já jsem taková maminčina a tatínkova holčička, která se bojí toho odloučení.. ale potřebuju a CHCI změnu..! :)

@malinika Právě.. chce to si věřit a to mi teď nějak schází… proto chci prvně někam, kde budu alespoň někomu rozumět, než úplně do neznáma.

@Mar__tanka1983 To taky záleží na povaze.. Já bych si netroufla, ale kdyby mi vyšlo některé z těch nevyžadujících aj, tak do toho určitě půjdu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
@malinika píše:
Asi teda budu ostatním oponovat, ale au-pair v Anglii bych Ti rozhodně nedoporučovala. To už raději tu farmu nebo práci v nějaké fabrice. Pokud by to přeci jen bylo Tvé zbožné přání, tak se alespoň pokus najít přistěhovaleckou rodinu.

Proč? Moje kamarádky tak začínaly všechny a byly spokojené :think: Přijely se základní znalostí AJ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
10.11.15 10:26

@malinika Proč nedoporučovala?

@radkka Jo.. na 19ti letého „spratka“ toho bylo hodně, ale je čas jít dál.. a tu změnu dotáhnout do konce :)

@erdora Myslíš? Já nevím no.. zkušenosti ani od přátel nemám, tak opravdu nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.11.15 10:26

@A-nonym94 hurá do toho, když změna, tak pořádná. pokud máš touhu se protlouct, tak to dokážeš. Hele, můj spolužák šel do anglie, uměl asi 10 slov, ještě blbě, už je tam 10 let, když mluví, nepoznáš, že není odtama, má tam rodinu, dělá vedoucího atd.. jde všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
10.11.15 10:28

@radkka Mě tam odjelo po střední škole dost spolužaček, byly to úplně pohodové holky, rozhodně žádné fňukny a téměř všechny měly se svou rodinou dost velké problémy. Pohlížely na ně jak na nějaký poslední póvl z východu, dělali si z nich služky, absolutně nerespektovali smlouvu uzavřenou s agenturou. Pár z nich to vzdalo a vrátilo se domů (1 z nich byla vyhozená o víkendu bez jakýchkoliv prostředků na ulici), a ta druhá polovina našla pořádnou rodinu až několikátý pokus - a většinou to právě byli přistěhovalci.
Ale ta Anglie je tímhle přístupem pověstná, třeba v USA, v Německu nebo Francii je to prý o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.11.15 10:28

@A-nonym94 Já bych na tvém místě šla hned, jsem šťastná, že jsem zažila alespoň ty několikaměsíční brigády. Každou chvíli se na facebooku dočtu, kolik přátel zase zdrhlo, docela jim závidím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.11.15 10:31
@malinika píše:
@radkka Mě tam odjelo po střední škole dost spolužaček, byly to úplně pohodové holky, rozhodně žádné fňukny a téměř všechny měly se svou rodinou dost velké problémy. Pohlížely na ně jak na nějaký poslední póvl z východu, dělali si z nich služky, absolutně nerespektovali smlouvu uzavřenou s agenturou. Pár z nich to vzdalo a vrátilo se domů (1 z nich byla vyhozená o víkendu bez jakýchkoliv prostředků na ulici), a ta druhá polovina našla pořádnou rodinu až několikátý pokus - a většinou to právě byli přistěhovalci.
Ale ta Anglie je tímhle přístupem pověstná, třeba v USA, v Německu nebo Francii je to prý o něčem jiném.

Aha :think: Díky za vysvětlení. To měly ty moje kamarádky docela štěstí, možná je to tím, že už je to nějaký rok zpátky. Ve Francii věřím, že je to jiné, také znám dvě holky, které tam byly a byly spokojené, ale ty uměly dobře francouzsky, což by třeba u mě byl nepřekonatelný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
10.11.15 10:35

@martina.se Přesně tak :) Teď jen vybrat to správné místo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
10.11.15 10:36

@radkka Tohle bylo také před pár lety. ;) Já tam právě také strašně chtěla, byla to pro mě alternativa, kdybych se nedostala na VŠ. No a nakonec jsem byla vděčná, že jsem tam neodjela.
Ale zas je pravda, že známí, kteří tam jeli pracovat jiným způsobem než hlídat děti, tam byli spokojení. Ale jazyku tam většina z nich moc nedala, na místech, kde pracovali, prý byli samí Slováci a Poláci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
10.11.15 10:37

Jak italsky, tak nemecky jsem se naucila klasicky" TO TE DONUTI MLUVIT" a je to pravda. Do ceske chuvy v anglii bych nesla, naucis se prdlajs :nevim: Vyber si rodinu, kde maji jeste uplne malinkate deti co se sotva uceji mluvit, bude vas vice studentu :mrgreen: co jsem slysela na praci na farmach pozor- je to desna drina a hodne s lidma zametaji… ja jsem v Italii nemakala, naucila jsem se jen s pritelem a z televize. To same nemcinu plus prace ve Fabrice, kde je ale priserna gramatika :mrgreen: Hodne stesti a neboj se, seber odvahu a jed. zkus co se da dokud jsi mlada :palec: Jo plus pace na lodich by se ti mohla libit, sice drina ale podivas se do hromady zemi a zadarmo. navic dobre placene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.11.15 10:38
@malinika píše:
@radkka Tohle bylo také před pár lety. ;) Já tam právě také strašně chtěla, byla to pro mě alternativa, kdybych se nedostala na VŠ. No a nakonec jsem byla vděčná, že jsem tam neodjela.
Ale zas je pravda, že známí, kteří tam jeli pracovat jiným způsobem než hlídat děti, tam byli spokojení. Ale jazyku tam většina z nich moc nedala, na místech, kde pracovali, prý byli samí Slováci a Poláci. ;)

Moji známí, kteří pracovali ve firmě sice měli kolegy většinou Poláky, popřípadě Slováky, ale kvůli jazyku na ně dupali nadřízení, takže docela dřeli, asi je to jak kde a záleží na tom, co člověk od toho „pobytu“ očekává. Pokud tam někdo jede vydělat si peníze a nic víc nepotřebuje, tak se asi anglicky nenaučí, ale lidé, kteří si chtějí tamější život užít společensky už musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat