Nemocenská - do kdy budu pobírat ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nemocenská - do kdy budu pobírat ?
Ahoj holky, čekám první mimčo, na nemocenský jsem prakticky od začátku těhu. Těhotenství jsem zjistila krátce po nástupu do zaměstnání, takže nemám nárok na mateřskou a budu pobírat hned rodičák.
Zajímalo by mě, do kdy budu brát nemocenskou, jestli mi ji MUDra ukončí těch 6 (nebo
týdnu před termínem porodu, jako u těch, co jdou na mateřskou, nebo jestli ji budu pobírat až do porodu. Doktorky jsem se ptala, říkala, že si neni jistá, ať si to zjistim. Děkuju všem za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud jsem dobře pochopila, tak až do porodu a pak se přejde na ten rodičák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dokonce někde četla, že je možné neschopenku ukončit až po šestinedělí a pak přejít na rodičák… Tak zkus zavolat na sociálku, maj tam info linku a dneska jsem tam volala a paní byla i docela příjemná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, je to možné být na neschopence až do ukončení šestinedělí, ale myslím, že je potřeba zajít v předstihu na OSSZ a tam získat papír, že nemáš nárok na mateřskou a na základě toho ti doktorka může nechat neschopenku o těch 12 týdnů déle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nemocenskou můžeš pobírat rok, záleží na doktorce, kdy t ji ukončí. Jen vím, že 8 týdnů před porodem se neschopenka myslím měí n neschopnost z důvodu porodu nebo tak nějak ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem to hledala a nemocenskou z důvodu porodu pobíráš od 6ti týdnů před termínem porodu do 6 týdnů po porodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit