Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, jsem nemocná od srpna a ještě sem nedostala nemocenskou za září, jen tu od zaměstnavatele za srpen. Nevíte kdy tak nemocenská chodí?
@mamina44 Do 30 dnů od toho co zaměstnavatel odešle kompletní podklady na OSSZ, nicméně to bývá dřív, ale třeba u nás to většinou kolem 20 dní trvá.
Mě minulej měsíc přišla 21 ale co jsem se ptala někde chodí dřív :nevim
Mě přišla 9.10 a minulý měsíc mi přišla 11.9,vždycky 7 pracovní den.
Co mi bylo řečeno ze sociálky, tak hodně záleží, kdy se podklady dostanou k nim a jak přijdou, tak to postupně zpracujou, takže mi řekla, že když se to odevzdá 1 v měsíci, tak do týdne to mám na účtě.
Jsem nemocná jako ty a nepřišlo mi nic.. Minulý týden jsem kontaktovala sociálku a řekli mi, že jim zaměstnavatel nedal vůbec žádné podklady takže jim přišli až teď někdy v týdnu
Doufám, že nebudu muset čekat měsíc ještě..
@xk.kx Tak to máte rychlou OSSZ, já to tam dávala vždy předposledního nebo posledního v měsíci a jednou to přišlo 24, několikrát tak kolem 17 a teď jsem tedy koukala, neb to 12 bylo na účtě…
@j.a.n.i1 asi nemají co jiného na práci, tak jsou hrozně rychlý, ale jsem za to ráda teda
.
@xk.kx - doporučuju si zavolat na jejich infolinku ( http://www.cssz.cz/…call-centra/ ). Já se tak dozvěděla, že chybu udělal zaměstnavatel.. ![]()
@Králičice to asi nebylo pro mě, že??já jsem spokojená, do týdne to mám ![]()
Holky prosím vás nevíte jak to je s nemocenskou po další měsíce jestli se nemocenská snižuje po kolika měsících a kolik asi?? Moc děkuji za odpovědi