Chůva s epilepsií

146
18.10.12 19:52

"Chůva" s epilepsií

Ahoj všem…
mám problém…moje tchýně má epilepsii. Asi rok trpěla i čtyřmi záchvaty měsíčně, s výpadkem paměti, selháním svalů, pády…nečekané, nepředvídatelné záchvaty.........bere na to léky, ted od 4.8. záchvaty nemá.......mne se narodí asi za měsíc mimčo…tchýně se těší, jak bude hlídat, manžel jakoby neslyšel a schvaluje to. Ale mne je z toho nanic. Co kdyby jí miminko upadlo? Atd........ani nechci domýšlet…já tohle prostě nechápu…nevíte někdo, jak dlouho by měla být bez záchvatu, aby se relativně bezpečně mohla pár hodin sama věnovat hlídání?
Děkuju :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
laskonka01
18.10.12 19:55

Měla bych strach, a při hlídání tchýní bych nedokázala vypnout, takže za mě asi ne…

Jde o bezpečnost miminka, a hlavně i její, kdyby se nedejbůh něco stalo se špatným následkem pro mimi, vyčítala by si to celý život…

• Citovat
  • Upravit
Aneta Opi
18.10.12 20:01

Epilepsii jsme měla jen u psa, ale načetla jsem o ní hodně a to jestli a kdy přijde další záchvat, neví nikdo…i přes medikaci se záchvat může objevit, miminko bych jí samostatně hlídat nenechala, jedině třeba že by byl doma i tchán.

• Citovat
  • Upravit
146
18.10.12 20:01

Jenže ona snad nepřemejšlí......no nic, asi budu za zlou a budu muset zabojovat a prostě jí dítě zatím nepůjčím. Přesně tak, já bych z případného „povyražení“ neměla vůbec nic, pač bych jen přemýšlela, co se může stát…kdyby aspoň manžel byl na mojí straně…jenže on je jak praštěnej…nepoznávám ho, jen aby si máma užila… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
18.10.12 20:02

Kamoska ma epilepsii i dite.. Nikdy me nenapadlo, ze to k sobe nejde, ale chapu Tve obavy…

• Citovat
  • Upravit
2346
18.10.12 20:02

Pokud je dobre medikovana a zachvaty nema, nejspis bych se hlidani nebranila. Uz tak trpi tak neprijemnou zalezitosti a jeste ji odpirat vnouce :(. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
18.10.12 20:03

Moje tchýně je taky epileptik, ale ma nasazené léky a záchvaty ma jen když se její tělo oslabí a začne bojovat proti tomu aktuálnímu problému - chřipka, průjem a tak. Takže hlídá běžně… U vás nevím těžko ti radit… Pokud takhle záchvatuje tak asi nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
18.10.12 20:04

S tchánem nežije, jen s dcerou, ale ta je na vozíku......jo, to bude ještě bitva :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
18.10.12 20:06

Tak kdyby se na to cítila tak bych nechala mimčo hlídat ze začátku třeba hodinku ale já mám epilepsii v rodině muj otec a ten mě od malička hlídával sám a to měl záchvatyčasto a přežila jsem to kamarádka má taky epilepsii a teď čeká druhé a starší taky přežil. Holky vy co píšete že by jste nenechaly mimčo s ní samotné tak jak to teda mají dělat mamči co epi mají a hlídají mimčo samy protože jim nikdo za zadkem pořád nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146

Já vim holky, je mi jí taky líto.......ale co když by se něco stalo…zatím je ok fakt jen dva měsíce…a už se hrne do hlídání…musim přece hlavně chránit ted to mrně, co se má narodit…a pak čas ukáže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528

Tak kdyby se na to cítila tak bych nechala mimčo hlídat ze začátku třeba hodinku ale já mám epilepsii v rodině muj otec a ten mě od malička hlídával sám a to měl záchvatyčasto a přežila jsem to kamarádka má taky epilepsii a teď čeká druhé a starší taky přežil. Holky vy co píšete že by jste nenechaly mimčo s ní samotné tak jak to teda mají dělat mamči co epi mají a hlídají mimčo samy protože jim nikdo za zadkem pořád nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146

Já vim holky, je mi jí taky líto.......ale co když by se něco stalo…zatím je ok fakt jen dva měsíce…a už se hrne do hlídání…musim přece hlavně chránit ted to mrně, co se má narodit…a pak čas ukáže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
18.10.12 20:09

Vložilo se mi to tu 2× tak pardon :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
18.10.12 20:10

No jo, ale co když seněco stane..........to je dilema, třeba ne, ale třeba jo…má fakt záchvaty ošklivý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
18.10.12 20:11

Samotné bych jí dítě určitě nenechala.

Na druhou stranu, nevidím důvod to hrotit a „být za tu zlou“. Ať si dělají plány, jaké chtějí, proč jim do toho už předem kecat a vykládat, jak v žádném případě? Stačí odkývat a pak si to udělat po svém. Dítě se Ti ještě ani nenarodilo, tak o co jde… :nevim:

Když nebudeš chtít, od dítěte Tě nikdo nevyžene - a bude-li tchyně chtít starat se o vnoučátko s tím, že Ty budeš vedle v místnosti žehlit nebo si číst, proč ne :nevim: V kočárku ho venku taky může vozit, možností je spousta.

Není nutné být hned v opozici… a kazit druhému radost a těšení. ;)

Příspěvek upraven 18.10.12 v 20:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast