Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Při řízení je to rok bez záchvatů. první tři měsíce si tělo na léky zvyká takže bych byla opatrná. jsem sestra z neurologie a tvoje obavy chápu. taky bych epileptikovi po tak krátké době bez záchvatů dítě nesvěřila
Epilepsii může dostat kdokoli kdykoli a může bejt i zdravej můžeš to bejt i ty nebo já nepřemýšlej co by kdyby protože to by jsi nemohla ani vyjít ven protože co kdybž tě srazí auto co když se ti udělá zle a skolabuješ na ulici myslím že kdybys tak přemejšlela tak jsi zachvílii na cvokaře. pardon jestli jsem tě nějak urazila.
@brouček123 píše:
Tak kdyby se na to cítila tak bych nechala mimčo hlídat ze začátku třeba hodinku ale já mám epilepsii v rodině muj otec a ten mě od malička hlídával sám a to měl záchvatyčasto a přežila jsem to kamarádka má taky epilepsii a teď čeká druhé a starší taky přežil. Holky vy co píšete že by jste nenechaly mimčo s ní samotné tak jak to teda mají dělat mamči co epi mají a hlídají mimčo samy protože jim nikdo za zadkem pořád nechodí.
za prvé, matka je matka, její dítě, její zodpovědnost… za druhé i u matky bych měla strach. např při koupání když dostane záchvat dítě se zatím klidně může utopit…
Kamarádka má epilepsii, záchvatů mívala i 5 do měsíce a má dítě, bere silnější léky, teď už je celkem v pohodě i když sem tam nějaký záchvat má.
Osobně bych asi měla obavu jí nechat s dítětem samotnou na celý den, ale na hodinku ven s kočárkem bych ji dítě svěřila.
Kamarádka třeba na sobě už celkem pozná, kdy asi ten záchvat příjde.
@brouček123 píše:
Epilepsii může dostat kdokoli kdykoli a může bejt i zdravej můžeš to bejt i ty nebo já nepřemýšlej co by kdyby protože to by jsi nemohla ani vyjít ven protože co kdybž tě srazí auto co když se ti udělá zle a skolabuješ na ulici myslím že kdybys tak přemejšlela tak jsi zachvílii na cvokaře. pardon jestli jsem tě nějak urazila.
jak můžeš srovnávat epileptika se záchvaty se sražením autem??? když má záchvaty 4× do měsíce tak to je něco jiného ne? mě teda 4× do měsíce auto nesráží ![]()
No, jasně, stát se může mnoho věcí, ale tohle je celkem předvídatelné, pač se to už dělo…a dost pravidelně…takže je to jako prevence…
Ahoj, já bych jí samotné na hlídání svoje mimčo teda nedala, bála bych se a měla bych zbytečný nervy, zvlášť jestli ty záchvaty mívala ještě nedávno tak často. zkusila bych si s ní o tom promluvit a říct svoje stanovisko, to přece každý rozumný člověk musí pochopit, a jestli ne, tak smůla, ale je to tvoje dítě a musí to respektovat, že máš obavy. Manžel by tě v tom měl podpořit, ale asi to není tak jednoduchý..
@brouček123 píše:
s tímhle názorem teda taky nesouhlasím a přijde mi to trochu mimo, když tady zakladatelka mluví o konkrétním problému a ne o tom, že má jen strach někomu půjčit dítě ![]()
No, těžký to je, hodně těžko se něco takhle vysvětluje, neni to úplně ideální a samozřejmě, že ráda půjdu s ní třeba navycházku, nebo bych byla u ní a ať si vesele užívá dítě, nic proti tomu! Budu muset zpracovat nějak manžela…
@paola white píše:
Při řízení je to rok bez záchvatů. první tři měsíce si tělo na léky zvyká takže bych byla opatrná. jsem sestra z neurologie a tvoje obavy chápu. taky bych epileptikovi po tak krátké době bez záchvatů dítě nesvěřila
S tímhle souhlasím… na druhou stranu zakladatelce se to mimčo ještě ani nenarodilo a stejně první měsíce člověk mimčo povětšinou nikomu nedává, myslím bez své přítomnosti. Takže já bych to nehrotila a ono se uvidí, jestli medikace zabírá a záchvaty nejsou… a pak se uvidí jaká bude situace.
Já bych to nehrotila. Když budeš tchyni a manželovi vymlouvat jejich představy, může jim to být líto. Prostě tchyni podpořit v tom, že bude určitě skvělá babička…a mít ji pak při tom užívání si vnoučka trochu v merku. Jestli bys z toho neměla mít dobrý pocit, tak je prostě samotné nenechávej…ale určitě jí to není třeba říkat na férovku a ještě k tomu takhle dopředu, ne?
Já myslím, že to řešíš zbytečně dopředu. Pokud nebudeš ty potřebovat hlídat, tak ona ti dítě snad z ruky nevytrhne a neodveze domů. Podle mě stejně patří malé miminečko k mamince a nějaké několikahodinové hlídání bych ze začátku nepřežila. Pokud bude chtít hlídat, nenápadně bych si ji zvala tak, aby byla u vás a ty si zatím třeba vyžehli. A uvidíš jak bude za pár měsíců, jestli bude pořád bez záchvatů…Nejsem pro radikální zásahy v rodině. Je to máma tvého muže a taky žena, určitě by jí to trhalo srdce, že nemůže trávit čas s milovaným vnoučátkem
No, ona s ní fakt moc řeč neni holky…a dost věci vztahuje hned na sebe…já dělám dálkově školu, a tak mi to vychází, že bude muset třeba už v prosinci hlídat celý den…a právě proto už to řeším ted, ráda bych, aby si manžel vzal volno a byl s ní…nejde mi o to je trápit, jde mi o reálný obavy…mám sestru, která je vážně nemocná a taky ji bohužel dítě svěřit nemohu, i když mi to bude hodně trápit…i jí,,, mámu už nemám a tak moc možností neni…proto už to řešim a hlavně mi to upřímně fakt točí, že nikdo se nezamýšlí…jakoby se nic nedělo
Já studuju taky a chodila jsem ten první půlrok jen na zkoušky. Pak když jsem jela na celý den, byl doma s mojí mamkou i manžel. Oba byli rádi, že jsou na malou dva a já měla taky lepší pocit. A to je mamka zdravá. Promluvila bych s manželem, ať s tím počítá, že jí nebudeš hlídání odpírat, ale bude si brát volno a bude s nimi doma.
@Lucyyy Musim rict, ze pokud ma nebo mela tchyne osklive zachvaty, plne te chapu a dite bych ji taky zatim nesverila, muze byt ted bez zachvatu rok nebo 5 let, ale taky nemusi, nahoda je svi*e, manzel by to mel pochopit, ze ji zatim male nechces sverovat a ona taky. Nemeli by ti to mit ani jeden za zle. Cas pak vsechno ukaze a urcite si pak babicka vnouce brat bude ![]()