Chůva s epilepsií

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13119
18.10.12 21:29

Mám kamarádku s epilepsií, má tři děti a v pohodě, jen nesmí řídit auto. Co jí říct, že máš strach, protože měla záchvaty v létě - že budeš ráda, když přijde, že vozit půjdete spolu abys měla jistotu. Hlídat mimino ti stejně jinak nebude, protože většinou mámy mimino na hlídání nedávají, ale poňuchňat se s ním může přijít, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
18.10.12 21:33

Chápu tvoje obavy :hug: :hug: přemýšlíš moc dopředu. Miminko ještě není na světě, pak tu je šestinedělí a pak je tu kojení (pokud to plánuješ) a mezi tím je pauza max. 1-2 hoďky. Takže hlavně ze začátku tam nebude ani moc prostoru, aby s ním byla tchyně sama. A vždycky můžeš říct, že se taky těšíš na provětrání a jít s nima.
Nemusíš být hnedka ta zlá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
18.10.12 21:34

Má teď medikamenty, počkejte ještě chvíli, aby se to ustálilo. jinak na prochajdu ven (pokud nežijete na samotě) - proč ne? pokud prcek nebude uřvánek, který chce jen chovat, tak v kočáru jen leží a chrápe a babička se projde, pochlubí…

ale chápu tě, člověk má tendenci malovat si černé scénáře, mně dělalo problémy dát děcko po čtvrt roce na dvouhodinovou prochajdu někomu, ale to je o mé psychice (teď se ho ráda zbavím i na půl dne :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.10.12 21:42

Nemusí hlídat, stačí, když bude chodit na návštěvy, když se tak těší…Hlídat dítě bych jí teda nedala, i kdybych na hubu padala a nikoho jiného neměla. Je to risk :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
18.10.12 21:42
@Lucyyy píše:
No, ona s ní fakt moc řeč neni holky…a dost věci vztahuje hned na sebe…já dělám dálkově školu, a tak mi to vychází, že bude muset třeba už v prosinci hlídat celý den…a právě proto už to řeším ted, ráda bych, aby si manžel vzal volno a byl s ní…nejde mi o to je trápit, jde mi o reálný obavy…mám sestru, která je vážně nemocná a taky ji bohužel dítě svěřit nemohu, i když mi to bude hodně trápit…i jí,,, mámu už nemám a tak moc možností neni…proto už to řešim a hlavně mi to upřímně fakt točí, že nikdo se nezamýšlí…jakoby se nic nedělo

aha tak to tě chápu :,( :,( měla by sis pořádně promluvit s manželem a opravdu se snažit reálně vysvětlit svoje obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
18.10.12 21:49

Záleží asi na „stupni“ té epilepsie. Známá je epileptička, sice jsem jí nikdy neviděla mít záchvat, ale co má půlroční dítě, mají to zařízené tak, že buď je doma manžel, anebo tam je její matka (už důchodkyně). NIKDY nezůstává s dítětem sama, takhle to říkal její manžel. Takže Tvé obavy chápu. Na druhé straně tady jsou rozumné názory: pauza mezi kojením je relativně krátká, hlídat může „v bytě“ a Ty na dosah, samotnou ven s kočárem bych ji asi „nepustila“, ale to je jen můj názor. Drž se!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
doriangneprihl.
18.10.12 22:46

Premyslis moc dopredu, pokud tchyne bere leky poctive a zachvat nemela od toho srpna jak pises, tak bych se nejak extreme nebala ji ditko sverit… behem prvniho pul roku beztak ditko nikomu na nejake extra dlouhe hlidani vetsina matek nedava. Mam sestrenici epilepticku, tezkou - klidne 2-3 zachvaty tydne, nekdy vic, nekdy min, jednou silnejsi, podruhe slabsi. Ma dve deti a zvladla to. Ze zacatku s ni byla jeji mamka a pomahala ji, po sestinedeli uz to s manzelem zvladala sama. Deti od mala umi vzit telefon, vytocit spravne cislo a rict mama ma zachvat. Pokud si nejsi jista, tchyne prece muze chodit na navstevy, hodinku s kocarem v okoli taky zvladne. Pokud budes potrebovat v prosinci hlidani cely den, tak manzel snad nekdy prijde z prace, ditko u tchyne nemusi byt nonstop. Taky existuji mobily :mrgreen: muzete se prece domluvit na nejakem casovem useku - co ja vim, prozvon me co dve hodiny at vim, ze je vse ok. Je spousta zpusobu jak to vyresit, aby se to tchyne ani manzela nedotklo ve zlem.

• Citovat
  • Upravit
43035
19.10.12 05:48

Tak to hlidani jeste pozdrz, kdyz bude bez zachvatu tak pul roku, bude to celkem bezpecne. Ubezpec se, jestli dodrzuje rezim a jestli den prechazejici hlidani nemela nejaky stres, nevyspani, teplotu a pod…

taky bych se bala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.10.12 06:02

Chápu tě a i když vím, že to toho člověka bude bolet, samotnou bych ji s ditetem nenechala, ale co takhle kdyby měla nějakou kamarádku, známou, která by byla s ní po dobu hlídání? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
23.10.12 08:46

Tak jsem se zas dostala na net…děkuji za všechny rady a nápady! Zatím se snažím s manželem domluvit, ale moc se to nedaří…každopádně to budu zkoušet dál. A pak vymýšlet různé taktiky, aby se samotné hlídání pozdrželo aspoň na půl roku, než bude jisté, že léky zabraly…holky děkuju… se to nezdá, ale manžel to nechápe, i když je to chytrej chlap… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí