Laparoskopie - neví, proč

241
18.10.12 20:42

Laparoskopie - nevi proc

Ahoj holky, tak me doktor poslal na laparoskopii.
Mam uz nejakou dobu bolesti a doktor nevi proc, ani na UTZ a ani z testu nic nenasel. Takze me radeji poslal, aby se zjistilo co to je.
Jen sem se chtela zeptat, co vse ty bolesti muzou znamenat, co se pri tom ukonu muze zjistit? Diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4107
18.10.12 20:45

Já jsem měla bolesti po operaci (odstranění) vaječníku. Pravděpodobně to byly srůsty, po otěhotnění se to uklidnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
18.10.12 20:51
@piggsi píše:
Ahoj holky, tak me doktor poslal na laparoskopii.
Mam uz nejakou dobu bolesti a doktor nevi proc, ani na UTZ a ani z testu nic nenasel. Takze me radeji poslal, aby se zjistilo co to je.
Jen sem se chtela zeptat, co vse ty bolesti muzou znamenat, co se pri tom ukonu muze zjistit? Diky moc

Nechci tě strašit ale pokud nic nevidí a tebe bolí tak to muže být klidně i endometrioza :think: mooooc držím palečky ať tě nepřekvapí jako mě :,( :,( :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
18.10.12 21:00

A co to je? Uz jsem to nekde slysela, ale nevim uz co presne to obnasi. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
18.10.12 21:03

Jo a o mimco se ted nesnazime, beru HA. Sice tak do pul roku asi zadne, ale ted to neni aktualni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
18.10.12 21:12
@piggsi píše:
Jo a o mimco se ted nesnazime, beru HA. Sice tak do pul roku asi zadne, ale ted to neni aktualni.

Mnohem lepší by bylo kdyby sis o tom něco přečetla přímo na stánkách www.endometrioza.cz tam to perfektně vysvětlují, ve zkratce to je že děložní výstelka-menstr. krev uniká né z pochvy ven ale sedá i na jiné orgány v dutině břišní ale i jinde v těle. Mě se udělala endometriální cysta a také mám ložiska na moč. měchýři a také na zadní vazech, dále se mohou vyskytovat i na tlustém střevě prostě kdekoliv, tyto ložiska nejdou vidět přes ultrazvuk a ani jinak jen uzlíky které se mohou tvořit atd…je to celkem zdlouhavé vysvětlování a navíc tady je hrozně moc diskuzí o tomto tématu, tak mrkni. Mě byla nasazena léčba Vissane na půl roku a pak okamžitě se máme snažit o mimi.toto onemocnění jde léčit jen otěhotněním nebo přechodem, prostě tak aby žena nemenstruovala, pokud začneš menstruovat tak se budou ložiska dělat opět, takže nemoc není vyléčitelná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
18.10.12 21:17

Uz jsem si neco o to m precetla, nic moc teda. Jsem zvedava co mi tam najdou, jdu na ni za 14 dni. :(
Mohli by predepsat hned otehotnet, to bych byla nejradeji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
18.10.12 21:24

Ahoj, taky jsem měla bolesti a při laparoskopii zjistili chronický zánět slepáku. Laparku dělal můj gyndr spolu s chirurgem, takže mi slepák rovnou vzali. A ještě udělali i průchodnost vejcovodů. Pak jsem měla jet do lázní, ale za šest týdnů po laparce jsem otěhotněla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
18.10.12 21:25
@piggsi píše:
Uz jsem si neco o to m precetla, nic moc teda. Jsem zvedava co mi tam najdou, jdu na ni za 14 dni. :(
Mohli by predepsat hned otehotnet, to bych byla nejradeji ;)

no tak to nám taky nabídli tuto možnost ale pak najednou se shodli že by pro mě bylo lepší tuto lečbu podstoupit nejdřív, protože je to rizikové na vaječníku a že jsou velké předpoklady že jsou ložiska které nevidí ani přes mikroskop na tom druhém vaječníku. Já měla cystu na vaječníku která během pul roku změnila svůj charakter, nejdříve se zdála že je plněná mazem nebo nějakým tukem a za dva měsíce se doktorovi zdála že je to dermoidní cysta(zbytky vlasů, nehtů a zubů)prostě nedov. vajíčko tak okamžitě na LPS kde byla zjištěna právě endometr. cysta!!díky bohu že se mu zdála jiná než vodová, doktor který mě přijímal v nemocnici před operací a kontroloval nález mého gynekologa tak se mu zdála cysta normalní vodová!!!Takže mám skvělého doktora!!! a mooooc mu děkuji :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
18.10.12 21:47

@piggsi třeba nenajdou nic a budou to bolesti od páteře. :think:
Může to být endomerióza, srůsty. Těžko říci.
Obdivuji, že sonduješ. Takto se zbytečně stresuješ a sbíráš informace o něčem, co nemáš potvrzeno.
Dělám na operační gynekologii a spousta žen chodí na LPSK pro potíže jako máš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
18.10.12 21:52
@Cassi píše:
@piggsi třeba nenajdou nic a budou to bolesti od páteře. :think:
Může to být endomerióza, srůsty. Těžko říci.
Obdivuji, že sonduješ. Takto se zbytečně stresuješ a sbíráš informace o něčem, co nemáš potvrzeno.
Dělám na operační gynekologii a spousta žen chodí na LPSK pro potíže jako máš ty.
to ano, to máš pravdu asi je zbytečné slečnu stresovat, mé první problémy byli před lety taky řešeny nejdřív rehabilitacemi a vyřešeny!!!byli to bolesti v podbřišku takže i tobě je přeji a nezlob se pokud jsem tě vystrašila :kytka: :kytka: :kytka: držím palečky at je opravdu v pořádku :mavam: pak dej vědět papa
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
19.10.12 17:58

Jj dam urcite vedet, ja mam zase rada, kdyz vim, jake jsou moznosti a co to muze byt. Takze se radeji ptam a hledam informace. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Emm18
2.1.13 13:31

Po laparoskopii

Ahoj, jsem měsíc po laparoskopii a poslední dobou mi píchá na pravo, kde mě před tim měsíce bolelo. Měla jsem chronický slepák, měla jsem obrovské srůsty a zánět mi přeskočil i na tenké střevo. Měli ještě k tomu podezření i na Krónovu nemoc, tak mě poslali na kolonoskopii, na kterou jsem nešla, protože jsem neměla žádné problémy.
Ale asi chyba. Ne asi, ale určitě. Je normální, že tam píchá? Poslední dobou mám i břicho nafouklé jako když jsem byla po laparo.

Předem děkuji za odpověď. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí