Nemocná do dětského kolektivu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nemocná do dětského kolektivu?
Ahoj. Pracuji jako chůva v dětské skupině. Je nás tam 5 a vždy máme směnu po dvou. Skoro každá máme částečný úvazek - 2 směny v týdnu. Není problém si s někým prohodit směnu, když to vím předem, ale poslední dobou jsem často nemocná a často potřebuju vyměnit směnu na poslední chvíli a to už problém je. Vedoucí mě nutí jít do práce i s nemocí, protože za mě nemá kdo jít do práce. Jenže mě to přijde absolutně nevhodné, máme tam i maličké děti, které některé nemoci nemusí zvládat úplně v pohodě. Např. v létě jsem musela jít do práce dokonce s covidem. Teď mám laryngitidu, opět po mě vedoucí chce, abych zítra i v úterý normálně přišla, protože za mě nemá náhradu. Jenže já mám nemocné srdce, každý zánět v těle musím okamžitě konzultovat s lékařem a hlavně nemůžu skoro vůbec mluvit. Jen šeptám. Když teď budu dva dny po sobě namáhat v práci hlasivky, vyhrabu se z toho Bůh ví kdy.
Když zítra pojedu k doktorce, určitě mi napíše neschopenku a vedoucí bude opět naštvaná. Nevím, co s tím. Nelíbí se mi, že si vedoucí vůbec dovolí nemocného člověka hnát do dětského kolektivu a kolegyně mají taky doma malé děti, můžou to ode mě chytit. I když teda v případě laryngitidy si a tou nakažlivostí úplně nejsem jistá.
Nebo to moc prožívám a je normální chodit do práce i s nemocí? Já fakt nevím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Neprijdes mi vhodná na práci k dětem, když máš tolik pridruzenych zdravotnich problémů. Jo ze se ucitelky vezou na vlnách rymicek je jasný a at tam klidně chodí, ale ty nemáš dobrou imunitu ani zdravotni stav, bud to vzdej nebo holt ber neschopenky, ale asi tě pak vyhodi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi nemocna, proste jsi doma na neschooence…chapu,,, ze pro zamestnavatele je to komplikace, navic, pokud je to casto, ale nedelas to schavlne
..ne, ja bych fakt nechtela, aby chodily nase ucitelky v MS mezi deti nemocne, stejne, jako nechtej ony, aby chodily do skolky nemocne deti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nanaea píše:
Ahoj. Pracuji jako chůva v dětské skupině. Je nás tam 5 a vždy máme směnu po dvou. Skoro každá máme částečný úvazek - 2 směny v týdnu. Není problém si s někým prohodit směnu, když to vím předem, ale poslední dobou jsem často nemocná a často potřebuju vyměnit směnu na poslední chvíli a to už problém je. Vedoucí mě nutí jít do práce i s nemocí, protože za mě nemá kdo jít do práce.Jenže mě to přijde absolutně nevhodné, máme tam i maličké děti, které některé nemoci nemusí zvládat úplně v pohodě. Např. v létě jsem musela jít do práce dokonce s covidem.
Teď mám laryngitidu, opět po mě vedoucí chce, abych zítra i v úterý normálně přišla, protože za mě nemá náhradu. Jenže já mám nemocné srdce, každý zánět v těle musím okamžitě konzultovat s lékařem a hlavně nemůžu skoro vůbec mluvit. Jen šeptám. Když teď budu dva dny po sobě namáhat v práci hlasivky, vyhrabu se z toho Bůh ví kdy.
Když zítra pojedu k doktorce, určitě mi napíše neschopenku a vedoucí bude opět naštvaná. Nevím, co s tím. Nelíbí se mi, že si vedoucí vůbec dovolí nemocného člověka hnát do dětského kolektivu a kolegyně mají taky doma malé děti, můžou to ode mě chytit. I když teda v případě laryngitidy si a tou nakažlivostí úplně nejsem jistá.
Nebo to moc prožívám a je normální chodit do práce i s nemocí? Já fakt nevím.
Především musíš být zdravá abys mohla pracovat
čeho se bojíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu tebe, chápu i vedoucí, je to opruz mít takového zaměstnance.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V detskem kolektivu je to napor na imunitu, jejich i tvou. Vzala bych si neschopenku. Ja jako rodic bych byla pekne nastvana videt nemocnou ucitelku. Taky nestojim o to byt furt doma. Vedouci at si to vyresi. Nemocnost neni duvod k vypovedi. A ty zvaz jestli nejit jinam kde nebudes tolik vystavena infekcim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu obě strany, bohužel to ale pro tebe asi nebude vhodné místo. No a s Covidem do práce… to radši nekomentuju. Našla bych si něco jiného, ve tvém stavu asi děti nebudou úplně nejlepší. Chytneš každou nudli a můžeš mít komplikace ![]()
- Citovat
- Upravit
Šla bych na neschopenku. Jako rodič, co má děti neustále na hromadě, bych asi prizabila učitelku, co si nakraci do práce nemocná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nanaea dřív, kdysi, jsem musela jít před komisi, která rozhodovala o tom, jaké vzdělání… abych na tom nebyla jako ty, mám vrozenou vadu ledvin.
Díky tomu jsem nemohla studovat svou vysněnou školu a tak nějak větší část života jsem nevěděla co se sebou.
Asi to něco do sebe mělo, protože to co popisuješ ty, by tuhle situaci asi dost vyžadovalo i u tebe.
Chodit nemocná nejen mezi děti je špatně.
Asi tě práce baví, nicméně sama víš, že k malým dětem, které roznáší a naopak chytají kde co jsi nevhodná, protože máš zdravotní omezení.
Takže jdi na neschopenku a na té neschopence začni uvažovat a vhodnějším povolání a rozhledni se co je možné.
Vše je ve tvém případě špatně.
Roznášíš nemoci, chytas nemoci a vlastně se ještě efektivně neléčiš.
Jako rodič bych tě k dítěti nechtěla a dělala bych velký tlak na tvou nadrizenou.
Jako věčně nemocného zamestnance taky ne, právě i s ohledem na situaci, ze sama dobře víš, jak to se sebou maš, je to pouze otázka času, než ti to dá kolektiv pocitit.
Chyba je u tebe a ty se musíš rozhodnout co dál.
Ano, je to tvrdé, ale tak to je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nanaea kdybych se jako rodič dozvěděla, že se souhlasem nadřízené chodíš do práce s covidem, tak se postarám o to, že tahle dotyčná dětská skupina zanikne. Protože tohle je ultra vážné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle pracovni prostredi je velice rizikove z hlediska nakazy. Bezne chodi ucitelky s nachlazenim, lehkou virozou, protoze by jinak chybely fakt casto. S opravdovou nemoci-angina, laryngitida, covid, zanet prudusek, jak jsou teploty, zimnice, bolesti, zvraceni, prujmy, tak to bych do prace nesla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek Zase bych to nehrotila. Pokud má vrozenou srdeční vadu, není to konec světa. Jde s tím fungovat úplně normálně. Nadřízený si až tak vybírat nemůže, chuvu za pár korun nechce dělat každý. Zakladatelka, pokud normálně funguje, v dnešní době pravděpodobně nedosáhne na žádný ID a nějak se živit musí. Je ale pravděpodobné, že má statut osoby ZP a zaměstnavatel má na ni jisté výhody.
Infekty by ale přecházet neměla.
Souhlasím s názorem @Oriseka, v podstatě to platí i u nás v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 tak to plati snad v každé práci.
Nesouhlasím, že chůvu v dětské skupině je složité obsadit. Je to stejně dobře obsaditelné jako asistentky u dětí.
Taky nemám ID, stejně tak nejsem ZP, ale nebudu přeci chodit do práce, která evidentně není v mých zdravotních možnostech.
Ve finále už je teď všem úplně jedno co dělám. Ale stejné zůstává, ze nemám prochladávat, pracovat v průvanu a nevhodných hygienických podmínkách, tahat těžke předměty, směnovat.
Chtěla jsem pracovat jako zdravotní sestřička - porodní asistentka. Ve finále jsem se nejdříve musela vyučit, poté SŠ, ale až v dospělosti VŠ, abych ve finále nedělala to, od čeho mě měl ten systém chránit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše:
@Trojlístek Zase bych to nehrotila. Pokud má vrozenou srdeční vadu, není to konec světa. Jde s tím fungovat úplně normálně. Nadřízený si až tak vybírat nemůže, chuvu za pár korun nechce dělat každý. Zakladatelka, pokud normálně funguje, v dnešní době pravděpodobně nedosáhne na žádný ID a nějak se živit musí. Je ale pravděpodobné, že má statut osoby ZP a zaměstnavatel má na ni jisté výhody.
Infekty by ale přecházet neměla.
Souhlasím s názorem @Oriseka, v podstatě to platí i u nás v práci.
No spíš jde o to, že je to práce nevhodná pro někoho, kdo chytne doslova každý bacil. Protože těch v dětském kolektivu pořád lítá nepočítaně, z toho nevyjde. Souhlasím s názorem, že by se měla poohlédnout po vhodnější práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se také přidám k ostatním. Bohužel pro tebe není tato práce vhodná. Máš evidentně slabší imunitu. Navíc průběh nemocí je u tebe trochu těžší. A k tomu chronické onemocnění, při kterém pro tebe časté infekce mohou být nebezpečné. Ty by jsi se měla naopak co nejvíce snažit nákazám předcházet.
Jako přístup tvé nadřízené není v pořádku o tom žádná. Vždyť s tím covidem jsi reálně ty děti mohla vážně ohrozit!!!
Ale na druhou stranu pokud chybíš vážně často, tak tím nadřízené přiděláváš hodně problémů. Co takhle se porozhlédnout po méně rizikové práci? Nějaká administrativa… dnes už všude bývá možnost i homeoffice pro případ, že na tebe zas něco poleze.
Vím není to jednoduché, ale myslet by si měla i na své zdraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit