Problém s kolegyní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.4.23 10:30

Problém s kolegyní

Dobrý den. Od ledna pracuji v nové práci a poslední dobou začínám mít problém s jednou kolegyní, která na mě v práci donáší věci, které nejsou pravda. Říkala jsem si, o co jí jde a jako jediné mě napadá, že má pocit, že ji ohrožuji a chci ji připravit o místo. Jsou na ni dost stížnosti a mě naopak v práci celkem chválí, takže i možná nějaká žárlivost? Moc nevím, co dělat a jak se proti případným budoucím pomluvám bránit. Předem děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1519
16.4.23 10:45

Zkusit si s ni promluvit a zeptat se ji, v cem vidi problem, proc to dela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
16.4.23 11:13
@Anonymní píše:
začínám mít problém s jednou kolegyní, která na mě v práci donáší věci, které nejsou pravda.

Základní informace chybí: komu donáší a co donáší?

Stěžuje si na Tebe u nadřízeného? Týkají s její tvrzení náplně Tvé práce a Tvých činností v pracovní době?

• Citovat
  • Upravit
35497
16.4.23 11:50

Řekla bych ji na rovinu o co jí jde a jestli má nějaký problém ať ho řeší rovnou semnou. A jestli ji není trapný v jejím věku žalovat jak pančelce ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
16.4.23 12:04

To je nemocný člověk nic nezmúžeš když si promluvíš, má kolegyně jestě ke všemu lže a žárlí je to na nervy, někdy je v pohodě a najednou, zmlkne začne přemýšlet a to už vim, že se něco děje a pak to z ní vypadne a to jsou výmysli, jsem z ní unavená a teď i nemocná přemýšlim o odchodu, zatim nemam kam a říkam si všude je něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
16.4.23 12:10

Být tebou, nedělám nic. Jen se všemi bav, aby viděli, že ty jsi ta, co je fajn a pozitivní a nepomlouváš. Však oni lidi nejsou blbí a vědí, kdo promlouvá a lže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42182
16.4.23 12:24

Nevrtej do toho, myslím, že si časem všichni udělají obrázek sami. Pomluvy vždycky byly a budou, tomu se úplně nedá zabránit. Ale když se v hovnu začneš rýpat, smrdí pak ještě víc.
Neboj, tví kolegové určitě nejsou hloupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8328
16.4.23 12:31

Já doporučuju to neřešit. Takoví lidi budou pomlouvat dále, už jsou tak nastavení. Ty se chovej normálně, ono okolí samo pozná, že jsi v pohodě a to, co říká kolegyně jsou jen pomluvy. Pokud je tam déle tak už beztak dávno poznali jaká je a berou vše s rezervou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.23 13:09
@Tala20 píše:
Základní informace chybí: komu donáší a co donáší?Stěžuje si na Tebe u nadřízeného? Týkají s její tvrzení náplně Tvé práce a Tvých činností v pracovní době?

Ano a Ano.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
16.4.23 14:58

Taky sem měla fajn novou kolegyni, ale byla fajn jen chvilku. Když už sem jezdila do kdysi milované práce s odporem a staženým žaludkem, tak sem dala výpověď :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4383
16.4.23 15:08

Došla bych si za ní osobně a zeptala se jí co má za problém. A řekla bych ji i to, že v jejím věku je opravdu ostuda se chovat jako nějaká pipina na základní škole a pomlouvat. Uvidíš že nebude mít slov. :palec:

Ps: Ona tak pozná že si nenecháš od nějaké blbky kadit na hlavu a že se taky může stát že to budeš řešit s nadřízeným. :think: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.23 15:32
@Lu66 píše:
Došla bych si za ní osobně a zeptala se jí co má za problém. A řekla bych ji i to, že v jejím věku je opravdu ostuda se chovat jako nějaká pipina na základní škole a pomlouvat. Uvidíš že nebude mít slov. :palec:Ps: Ona tak pozná že si nenecháš od nějaké blbky kadit na hlavu a že se taky může stát že to budeš řešit s nadřízeným. :think: :*

Já právě přesně vím, co je její problém. Bojím se, že bude dál dělat problémy a donášet na mě něco, co jsem neudělala.

• Citovat
  • Upravit
279
16.4.23 17:26
@Anonymní píše:
Já právě přesně vím, co je její problém. Bojím se, že bude dál dělat problémy a donášet na mě něco, co jsem neudělala.

Regulérně na ni nastoupit, ideálně před svědky (když to nepůjde, rozhovor nahrávat). A konkrétně ji konfrontovat -

Včera jsi o mě vykládala, že jsem udělala to a to. Bylo to tak a tak. Nepřeji si, abys to dál o mě vykládala. Žádám tě, nedělej to.

Takhle to udělat párkrát, po třetí už přitvrdit.

Už jsem ti několikrát říkala, že o mě nemáš roznášet lži. Čemu konkrétně jsi nerozuměla, když jsem tě žádala, ať to neděláš?

Ideálně přijít s argumentem typu "ty jsi zase zkazila tohle a tohle, včera jsi neudělala správně to a to, a vidíš mě, že bych chodila za vedoucí na tebe žalovat? Dělej svoji práci pořádně a nemusíš házet svoje chyby na ostatní. Případně dodat, že má chování puberťačky na základní škole a že je hrubě neprofesionální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 05:57
@Kittanya píše:
Regulérně na ni nastoupit, ideálně před svědky (když to nepůjde, rozhovor nahrávat). A konkrétně ji konfrontovat -

Včera jsi o mě vykládala, že jsem udělala to a to. Bylo to tak a tak. Nepřeji si, abys to dál o mě vykládala. Žádám tě, nedělej to.

Takhle to udělat párkrát, po třetí už přitvrdit.

Už jsem ti několikrát říkala, že o mě nemáš roznášet lži. Čemu konkrétně jsi nerozuměla, když jsem tě žádala, ať to neděláš?

Ideálně přijít s argumentem typu "ty jsi zase zkazila tohle a tohle, včera jsi neudělala správně to a to, a vidíš mě, že bych chodila za vedoucí na tebe žalovat? Dělej svoji práci pořádně a nemusíš házet svoje chyby na ostatní. Případně dodat, že má chování puberťačky na základní škole a že je hrubě neprofesionální.

Konfrontovat ji nemůžu. Prý to vyřešili a mám to nechat být, v rámci dobrých vztahů na pracovišti. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
279
17.4.23 07:40
@Anonymní píše:
Konfrontovat ji nemůžu. Prý to vyřešili a mám to nechat být, v rámci dobrých vztahů na pracovišti. :nevim:

Pokud to vyřešilo vedení, tedy o jejích řečech ví a neakceptují, tak bych to fakt nechala být.

Pokud to řešily kolegyně jen mezi sebou, tak pak záleží na tom, jak jste na tom bitá vy.

Pokud máte problém třeba s nižším ohodnocením kvůli tomu, horší směny třeba,
tak bych to rozhodně být nenechala. To už by pak zasahovalo do pracovní šikany.

Pokud vám kvůli tomu nic nehrozí, a prostě vás to jen se*e, tak to hoďte za hlavu a nenechte se tím vytáčet, jinak si práci zhnusíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat