Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chichi, tak tohle jsem si říkala ráno a v noci jsem jela rodit
. Měla jsem příšernou rýmu, nemohla jsem skoro dýchat, a porod dobrý. Nějak jsem si to nestíhala uvědomovat. Manžel byl v té době na neschopence a starší dcera horečkovala. Akorát jsem se pak bála, že miminko nebo vedlejší maminku nakazím, ale dobrý. Jen mě mrzelo, že za námi do porodnice nemohl manžel se starší dcerou, ale pak jsme si to vynahradili doma po návratu z porodnice.
Já jsem podruhé šla k porodu nastydlá a s kašlem
ale měla jsem nakonec císaře… každopádně žádná sláva, když jsem kašlala a bolela mě jizva a celé břicho
zkus zázvor, teplé čajíky a v nejhorším doktora ![]()
Ahoj, já teda měla rýmu a šílený kašel, nakonec jsem rodila císařem, ale myslím, že to na to vliv nemělo, člověk si při porodních kontrakcích na nemoc ani nevzpomene
Jinak teda ten kašel po císaři byl pěkně nepříjemný, jsem se bála zakašlat, nebo se vysmrkat ![]()
Na mě takhle něco lezlo 5 dní před porodem. Nakonec jsem rodila s šílenou rýmou ale dalo se to… Ještě jsem pak měla rýmu celou dobu v porodnici, naštěstí malá nic nechytla, protože jsem jí kojila
Ale příjemné to nebylo no…
@ibbu doktora uz jaksi nestihnu, v pondělí jdu na to
no snad se to nerozjede, jsem vic jak měsíc zdravá a když mi dají termín, onemocním ![]()
No rýmu bych asi zvládla, ale jde na mě taková ta slabost, jak člověka bolí celý tělo ![]()
@Anonymní píše:
No rýmu bych asi zvládla, ale jde na mě taková ta slabost, jak člověka bolí celý tělo
tak to taky mozna nebude nemoc ale blizici se porod ![]()
@mikitaa píše:
tak to taky mozna nebude nemoc ale blizici se porod
taky bych řekla ![]()
Já jsem rodila s bolestma v krku a s pořádnou virózou až ATB mi pomohli co mi dali u porodu.
@mikitaa píše:
tak to taky mozna nebude nemoc ale blizici se porod
no bylo by to fajn, kdyby se to rozběhlo samo, ale vzhledem k tomu, že i manžel má rýmu a mě třeští hlava, tak se spíš bojím té virozy ![]()
no nějak to budu muset zvládnout, díky za podporu holky ![]()
Ja mela dva dny pred porodem plicni embolii a nakonec jsem porodila spontanne, i kdyz jsem fakt myslela, ze to nedam, vsechno me bolelo a nemohla jsem poradne dychat. Zvladneme mnohem vic, nez si vubec myslime.
Ale prdlajs, dítě má imunitu z dělohy a tu pak teprve ztrácí.. A věř tomu, že příroda to tak zařídila, že až začneš rodit, tak si na žádnou nudli ani nevzpomeneš a budeš hluboce dýchat..
Rodila některá z vás nemocná? Čeká mě indukce a jako naschvál na mě asi něco leze, trošku mě škrábe v krku, trošku štípe v nose, jsem unavená. Zatím žádná hrůza, ale kdybych dnes měla rodit, nevím, kde bych vzala sílu