Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Co znamená mladé?
![]()
Já jsem rodila v 19cti a měla jsem porod v pořádku bez komplikací, tak jak měl být… To jako myslíš, že záleží na věku? o tom jaký bude porod?
A v kolika ti připadne jako mladá? já rodila v 23,mladá určitěmladá se cítím dál
a porod mě vyvolávali.. nakonec to byl -dle porodní zprávy- „velmi komplikovaný porod s potížemi“
a já myslela že to nepřežiju ![]()
Tak nevím jak moc mladé..já rodila ve 21letech a porod byl v celku strašný nemluvě o tom že malou vytáhli pomocí kleští
ale u každého je to jinak někdo to má takový a někdo uase jiný ![]()
@Sylviii záleží na tom, jak specifikuješ „mládí“
Jsem přesvědčena, je to velmi individuální a vůbec nezáleží na věku, spíš na průběhu těhotenství, zdravotním stavu maminky i miminka, a spoustě jiných vnitřních faktorech ![]()
Rodila jsem ve 21 letech, ve 40+5, třináct hodin bolestí, voda praskla sama, porod nepostupoval, ale po oxytocinu si syn přeci jen dal říct
Ale byla to fuška!
A propo, stále se cítím mladá, i když už mi není dvacet ![]()
V 19 předčasně po odtoku plodovky, porod rychlej a bez komplikací. v 21 po 8h pravidelných bolestí-na dvě zatlačení byla amlá venku, voda praskla až v porodním boxu pár min před porodem. ale myslim že věkem moc enní to jak budeš rodit, je to spíš o tom ajk an tom ženská je zdravotně, fyzicky a psychicky
Tak to odpovídám
, porod ve 22 letech, začal kontrakcema, voda pak praskla sama, všechno v pohodě=) Nástřih pidi, spíš pro klesající ozvy mimina, aby byla rychleji venku.
Teď podruhé mi bude 26 a už jako těhotná si připadám děsně stará, nesu to o dost hůř než poprvé - ale to je prostě individuální.
Tak myslím, že každej porod je jiný at ti je třeba 18 nebo 40let..
Rodila jsem HODNĚ mladá, přes 90 hodin, plodovka odtékala postupně. Bylo to naprosto PŘÍŠERNÝ, STRAŠNÝ, HROZNÝ, DĚSIVÝ a vůbec nechápu jak jsem to přežila.
Teď podruhé to bude snad lepší, snažím se nebát a soustředit se na to, že přivedu na svět miminko a že to jednou přestane. Pomohl psychiatr ![]()
to jsem ti asi moc nepomohla
Jinak malej nebyl přidušenej - nic.
Ahoj.. já jsem rodila v 21 letech a porod byl strašnej..rodila jsem 27hodin, holka se mi přetočila a tlačila se mi do strany.. narodila se ve 2 ráno po akutnim císaři když začal pípat monitor že nemá vzduch.. já už poslední hodiny porodu ani nevnímalaprotože jsemmezi kontrakcema omdlívala. Děkuju bohu za to, že je zdravá a krásná. Teď je jí 11let a už s ní mlátí puberta
ale i po tomhle strašnym porodu se snažíme o druhé, ale né a né se to podařit.. ![]()
Ahoj, rodila jsem ve 25 letech, voda mi nepraskla, začalo to kontrakcema, který jsem nepoznala, jen jsem myslela, že potřebuju na záchod
.
Když mě manžel donutil jet do porodnice, tak už jsem byla otevřená na 8,5cm a za hodinu a třičtvrtě jsem porodila ![]()
Tak koukám, že zatím je to tak napůl komplikace napůl v poho, sestra mi totiž pořád tvrdí, že když jsem mladá tak to znamená, že budu mít porod ok a, že se nic nemůže stát tak jí to dám pak přečíst ať sama vidí, že to tak není ![]()
Ahoy holky, zajímalo by mě jaký jste měli porod vy kdo jste rodili mladé? Jestli to bylo rychlé, s komplikacemi, jestli první odtekla plodovka nebo začaly kontrakce?
Třeba do 25 let, neříkám, že pak už jsou ženy staré:D, jen nevím jak to říct aby to někoho neurazilo 
Příspěvek upraven 15.11.12 v 18:47