Nemocná na dovolené

Anonymní
24.7.23 21:00

Nemocná na dovolené

Je mi smutno, zkazila jsem rodině dovolenou. Poprvé v životě jsem si vzala 10 dní dovolenou. Hrozně moc pracuju, běžně 10-12 hodin denně, tahnu to takto už dvacet let a jsem strašně unavená. Letos mne manžel přesvědčil, že pojedeme na deset dní cestovat. A já hned třetí den onemocněla. Mám opravdu hnusnou angínu, ležím tady a jsem ráda, že žiju. Vím, že jsem si to zavinila sama, od května už mám čtvrté ATB. Tak jsem se těšila, že si odpočinu a že se podíváme a že se budu věnovat rodině a takto to dopadlo. Vím, že jsou horší věci na světě, ale stejně mne to nějak vzalo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21704
24.7.23 21:18

No, zvolnila jsi tempo a tělo si dalo oddech po svém. To se stává. Nikomu jsi nic nezkazila. Teď si odpočiň a uzdrav se. No a zamýšlela bych se nad tím vražedným pracovním tempem. Tělo ti už delší dobu dává signály, že to není dobré. Viz čtvrtá antibiotika od května.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
24.7.23 21:25

Jak píše Nozu, chce to zvolnit. Ono je to super, že jsi nenahraditelná, ale doma tě nikdo těm dětem nenahradí. Buď ráda, jestli to zvládneš jen nemocí o dovolené a né něčím horším a vem si z toho ponaučení. Pochybuji, že sis v době ATB vzala nemocenskou, to je taky dobrá pomoc pro tělo na uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11889
24.7.23 21:33

A co dělá zbytek rodiny? Asi si dovolenou užívají, jenom bez tebe, ne? Takže jsi jim nic nezkazila, jen ty si to neužiješ. Ale aspoň si trochu odpočineš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
24.7.23 21:35
@Anonymní píše:
Je mi smutno, zkazila jsem rodině dovolenou. Poprvé v životě jsem si vzala 10 dní dovolenou. Hrozně moc pracuju, běžně 10-12 hodin denně, tahnu to takto už dvacet let a jsem strašně unavená. Letos mne manžel přesvědčil, že pojedeme na deset dní cestovat. A já hned třetí den onemocněla. Mám opravdu hnusnou angínu, ležím tady a jsem ráda, že žiju. Vím, že jsem si to zavinila sama, od května už mám čtvrté ATB. Tak jsem se těšila, že si odpočinu a že se podíváme a že se budu věnovat rodině a takto to dopadlo. Vím, že jsou horší věci na světě, ale stejně mne to nějak vzalo.

Myslím, že můžeš být vděčná za „jenom angínu“, upřímně bych poděkovala svému tělu za výdrž, omluvila se mu za uplynulých 20 let a OKAMŽITĚ po návratu z dovolené překopala priority. :srdce:
Držím palce, ať se rychle uzdravíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5741
24.7.23 21:49

Ono taky když jsi tak unavená a jedete cestovat? Co si pod tím představit? Já jsem momentálně taky dlouhodobě unavená a představa 10 denního cestování je jako noční můra..Když už jsi nemocná, odpočívej, čti si, zbytek rodiny se asi zabaví i bez tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
24.7.23 21:58

Nic si nezkazila, proste jsi pretazena a telo se brani. Ja makam taky jako taky a obcas to mivam, ze chytnu hned jde co. Kdyz jsem na dovce, tak ji mam valeci a regeneruju se.
Tak si odpocin a rodinka se urcite zabavi 🤗

• Citovat
  • Upravit
14677
24.7.23 22:00

To je jak jednou když přišla do lékárny nějaká padesátnice az sedesatnice a chtěla něco na klouby a bolest, že dve hodiny denně intenzivne cvičí a nedává to už a má bolesti :lol: lekarnice ji radila, ať teda cvičí méně, no chudák se se zlou potazala a paní se dost urazila :lol:

Zakladatelko ty usiluješ o karoši nebo co? Workholismus už není moc in ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.23 22:00

@Dája999 Já to všechno vím, proto je mi tak smutno, vím, že tělo volá po pauze. Rodina si to moc neužívá, manžel mne nechce nechat samotnou, když mi je tak blbě, takže už dva dny tvrdnou u apartmánu. Chodí k moři, to jo. Ale je to moc nebaví, v plánu byly památky.

• Citovat
  • Upravit
44207
24.7.23 22:02
@Anonymní píše:
Je mi smutno, zkazila jsem rodině dovolenou. Poprvé v životě jsem si vzala 10 dní dovolenou. Hrozně moc pracuju, běžně 10-12 hodin denně, tahnu to takto už dvacet let a jsem strašně unavená. Letos mne manžel přesvědčil, že pojedeme na deset dní cestovat. A já hned třetí den onemocněla. Mám opravdu hnusnou angínu, ležím tady a jsem ráda, že žiju. Vím, že jsem si to zavinila sama, od května už mám čtvrté ATB. Tak jsem se těšila, že si odpočinu a že se podíváme a že se budu věnovat rodině a takto to dopadlo. Vím, že jsou horší věci na světě, ale stejně mne to nějak vzalo.

Souhlas s výše napsaným, potřebuješ zvolnit. Plus to vražedné vedro posledních dní v kombinaci s klimatizací v autě nebo jinde, která je většinou špatně nastavená, položilo v mém okolí i odolnější jedince.

Po návratu se zaměř na svůj zdravotní stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
24.7.23 22:04
@Anonymní píše:
@Dája999 Já to všechno vím, proto je mi tak smutno, vím, že tělo volá po pauze. Rodina si to moc neužívá, manžel mne nechce nechat samotnou, když mi je tak blbě, takže už dva dny tvrdnou u apartmánu. Chodí k moři, to jo. Ale je to moc nebaví, v plánu byly památky.

Na poznávačky je vhodnější jaro a podzim. Když mají potřebu se někde pachtit, ať si jdou. Ty si pusť film.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
24.7.23 22:09
@Anonymní píše:

Kočko, zkus je přesvědčit, že ti prospěje klid a po snídani a ranní pohodě/koupačce, co já vím… ať vyrazí, kam chtějí, že si večer zase užijete společně.
Nebudeš smutná, budeš mít prostor pro relax a čas si promyslet, co a jak změnit, aby taková společná dovolená mohla být klidně 2× do roka.
Snad na něco přijdeš, vypadá to, že máš moc fajn muže (starostlivého), tak zkuste vymyslet, co by šlo začít dělat jinak. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.23 22:11

S tím uvolněním je to těžké, už se opravdu snažím, ale pracuji ve velmi specifickém oboru, je nás moc málo a jsem asi dost dobrá. Nyní už dvě třetiny práce odmítám. Ale bohužel v našem oboru je to tak, že zakázka se sjednává třeba několik měsíců, pak se realizuje za měsíc a nebo taky za rok. A to nikdy dopředu nevím, protože to záleží na spoustě věcí a zejména na úřednících a ty holt pracují, jak pracují. Taky mám deset zakázek. které tahnu od roku 2018. A musím to udělat, protože je na to smlouva. A byly jsme na to dvě, akorát kolegyně šla na mateřskou a to jsem tenkrát nevěděla. Snažila jsem se někoho sehnat, ale nedaří se. Mám inzerát už dva roky a nikdo pracovat nechce. Vím, že to zní jako výmluva, ale takto to je. Musím s tím něco udělat. Ale mám taky strach. Bude mi padesát, nic jiného neumím, bojím se začínat od nuly. Navíc mne ta práce furt dost baví, a dost dobře živí.

• Citovat
  • Upravit
4705
24.7.23 22:21
@Anonymní píše:
S tím uvolněním je to těžké, už se opravdu snažím, ale pracuji ve velmi specifickém oboru, je nás moc málo a jsem asi dost dobrá. Nyní už dvě třetiny práce odmítám. Ale bohužel v našem oboru je to tak, že zakázka se sjednává třeba několik měsíců, pak se realizuje za měsíc a nebo taky za rok. A to nikdy dopředu nevím, protože to záleží na spoustě věcí a zejména na úřednících a ty holt pracují, jak pracují. Taky mám deset zakázek. které tahnu od roku 2018. A musím to udělat, protože je na to smlouva. A byly jsme na to dvě, akorát kolegyně šla na mateřskou a to jsem tenkrát nevěděla. Snažila jsem se někoho sehnat, ale nedaří se.Mám inzerát už dva roky a nikdo pracovat nechce. Vím, že to zní jako výmluva, ale takto to je. Musím s tím něco udělat. Ale mám taky strach. Bude mi padesát, nic jiného neumím, bojím se začínat od nuly. Navíc mne ta práce furt dost baví, a dost dobře živí.:dance: Zkus to tady v super-babinci ;)
Nikdy nevíš, kdo to tady čte a měl by zájem, nebo zná někoho ze svého okolí… :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
25.7.23 08:17
@Anonymní píše:
S tím uvolněním je to těžké, už se opravdu snažím, ale pracuji ve velmi specifickém oboru, je nás moc málo a jsem asi dost dobrá. Nyní už dvě třetiny práce odmítám. Ale bohužel v našem oboru je to tak, že zakázka se sjednává třeba několik měsíců, pak se realizuje za měsíc a nebo taky za rok. A to nikdy dopředu nevím, protože to záleží na spoustě věcí a zejména na úřednících a ty holt pracují, jak pracují. Taky mám deset zakázek. které tahnu od roku 2018. A musím to udělat, protože je na to smlouva. A byly jsme na to dvě, akorát kolegyně šla na mateřskou a to jsem tenkrát nevěděla. Snažila jsem se někoho sehnat, ale nedaří se. Mám inzerát už dva roky a nikdo pracovat nechce. Vím, že to zní jako výmluva, ale takto to je. Musím s tím něco udělat. Ale mám taky strach. Bude mi padesát, nic jiného neumím, bojím se začínat od nuly. Navíc mne ta práce furt dost baví, a dost dobře živí.

Nechce kolegyne privydelek, ze by ti pomahala par hodin denne pri materske?

Jinak jsem myvala to same, jela jsem jak drak a jakmile jsem vypnula na dovolene, tak unava, viroza, a prospala jsem pul dne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí