Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky. Mám devítiměsíčního trpaslíčka a už pět měsíců máme zaplacený víkend s přáteli. Hlídání nemám a maličký byl dnes u lékařky a dostal lokální antibiotika do nosíčku-má velkou rýmu. Je veselý, teploty nemá ale nudle jak švihadla. Co by jste dělali vy? Jeli by jste i s ním na víkend a nebo raději byli doma?
Nemá teploty?
Tak bych ho vzala s sebou, a pro případ něco na horečku. Ono se to může ještě do ojdezdu vyvrbit ![]()
Určitě bych jela. Má být pěkné počasí, tak si hezky užijte víkend s přáteli.
Přesně tohle jsem řešila s malým, když mu byl necelý rok. Rýma je sice nepříjemná, ale víkend bych si tím nekazila. Jeli jsme vybaveni vysavačem, odsávačkou, kapkama do nosu, teploměrem a nurofenem na případnou horečku. Ta se naštěstí neobjevila. Do víkendu se to ještě vyvrbí, každopádně kdyby se objevila horečka před odjezdem, nejela bych.. držím palce, ať se Vám víkend vydaří ![]()
A co přátelé? Nebudou tam mít děti? Jestli ano, tak bych tam v žádném případě nejela. Pokud tam děti nebudou, stejně bych se ještě zeptala přátel, jestli by jim to nevadilo. Ono není nic příjemného než po stráveném víkendu zajít k doktorovi pro neschopenku…
Jo malá taky jednou dostala Pamycon do nosu.. Podle mě stejně moc nezabírá.. Teploty neměla, jen ty nudle.. Otázkou je, jestli tam budou i jiné děti.. Mě osobně děti se zelenou nudlí třeba v herničce vaděj..
@ynax píše:
A co přátelé? Nebudou tam mít děti? Jestli ano, tak bych tam v žádném případě nejela. Pokud tam děti nebudou, stejně bych se ještě zeptala přátel, jestli by jim to nevadilo. Ono není nic příjemného než po stráveném víkendu zajít k doktorovi pro neschopenku…
souhlasím, taky bych se nejdřív zeptala, jestli to nevadí… jo a nezapomeň Pamycon musí být v lednici ![]()
Pamycon zabira na moje deti i mne dost rychle, takze treti den by mohl mit uz jen slabou rymu…Ja bych jela a pro sichr s sebou vzala i sirup na teplotu…