Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
MIMINKO CHRČÍ
Milé maminky, poraďte, jestli to je normální, nebo jet raději na pohotovost.
Od minulé neděle (už to je týden) jsme já i 4měsíční holčička (kojená, 8 kg) hrozně nachlazený. Kašel, chrapot, hůře pila, horečky nebyly, v noci moc nespala.
Volala jsem hned doktorce, ve středu jsme tam byly a prý to je rýma, že na to nic není. Dávala jsem akorát mořskou vodu.
Zlepšilo se to, hraje si a pije normálně, ale pořád to v ní hrozně chrčí při dýchání. Když si odkašle tak to trochu poleví, ale chrčí furt.
Je to normální? Co když jí to sedlo na plíce nebo něco?
Ta doktorka se trochu tvářila co tam otravujeme s rýmičkou a ani nám nedala termín kontroly.
Děkuji moc všem za rady.
Jo dcera taky jen chrčela a měla zánět průdušek, u tak malého dítěte bych jela znovu k Dr.
Syn mi taky chrci z nachlazeni a ma to na pruduskach. Leci se. Urcite bych sla znovu zitra k Dr. Jeste s tak malym miminkem…
Zašla bych znovu za doktorkou..no a není pravda že na to nic není…může na rýmu nasivin pro děti a na kašel případně stoptusin…
Určitě naklusej hned ráno k doktorce, to 1),a 2)proč jsi malé nekoupila normální sprej do nosu, aby se jí uvolnil a mohla normálně dýchat nosem? Představ si sebe, jak ho máš total zacpanej a celou dobu dychas pusou, to je fakt nepříjemný. Mořská voda nos jen pročistí.. a taky existuje odsávačka. V kombinaci se sprejem dělá zázraky. Možná se to kvůli tomu i prodlouzilo to nachlazení.
Každopádně se nenech odbyt u dr…
@Vladusxx píše:
Zašla bych znovu za doktorkou..no a není pravda že na to nic není…může na rýmu nasivin pro děti a na kašel případně stoptusin…
stoptusin je blbost, když potřebuje odkašlávat, max na noc
@marcellia píše:
Určitě naklusej hned ráno k doktorce, to 1),a 2)proč jsi malé nekoupila normální sprej do nosu, aby se jí uvolnil a mohla normálně dýchat nosem? Představ si sebe, jak ho máš total zacpanej a celou dobu dychas pusou, to je fakt nepříjemný. Mořská voda nos jen pročistí.. a taky existuje odsávačka. V kombinaci se sprejem dělá zázraky. Možná se to kvůli tomu i prodlouzilo to nachlazení.
Každopádně se nenech odbyt u dr…
Protoze to mimino ma 4 mesice. Premejslej. Chrci protoze ji drazdi ryma. Nic svetabornyho.
Na noc zvlhčit vzduch a zvýšit postýlku pod hlavou. Ideálně podložit nohy postele. Odsávala bych rýmu a kapala vodu, a kdyby se to nelepšilo, na kontrolu k lékaři.
@Tajemnadama píše:
Chrci protoze ji drazdi ryma. Nic ji nedavej.
Diagnostika na dálku? ![]()
Ona dýchá normálně nosem, zpočátku měla uslzené oči, ale to už je všechno pryč. Ucpaný nos neměla, to dýchala v pohodě. Odsávat nebylo potřeba. Hlavu má výš, plínky přes radiátor. To podložení noh postele je super nápad!! Teď spinká a normálně dejchá, akorát když je vzhůru, začne chrčet.. Snad ji jen dráždí hleníky…
@Amalthea píše:
Diagnostika na dálku?
U doktora byli.
Pokud teploty nema, netřeba jezdit s kazdym zakaslanim k lekari.
@Veronika1886 píše:
Ona dýchá normálně nosem, zpočátku měla uslzené oči, ale to už je všechno pryč. Ucpaný nos neměla, to dýchala v pohodě. Odsávat nebylo potřeba. Hlavu má výš, plínky přes radiátor. To podložení noh postele je super nápad!! Teď spinká a normálně dejchá, akorát když je vzhůru, začne chrčet.. Snad ji jen dráždí hleníky…
Zadni ryma. Moje mladsi dcera ji chytla jako novorozenec, a chrcela 2 mesice.
@Tajemnadama píše:
Protoze to mimino ma 4 mesice. Premejslej. Chrci protoze ji drazdi ryma. Nic svetabornyho.
I pro ctyrmesicni existujou kapky do nosu, si představ! To je objev, viď?