Nemocný pejsek, co dál?

Anonymní
3.8.23 07:07

Nemocný pejsek, co dál?

Zdravím maminky, ani nevím proč píšu. Možná se potrebuji vypsat a taky znát váš názor. Je to citlivé téma a omlouvám se za anonym. Máme 3,5 letého čivavího chlapečka. Má úžasnou povahu a je to člen rodiny. :srdce:. Je bohužel hodně nemocný. V 1 roce podstoupil operaci močových kamenů ( cural krev) byl na ledvinové dietě jelikož má dysfunkci ledvin. Rok byl relativně v pořádku. Teď poslední rok jsme neustále řešili zažívací problémy. S menšíma přestávkáma neustále zvracení, průjmy s krví, měl bolesti. Kapacky, vyšetření krve, sono, změna stravy, vyšetření bobků a pořád dokola.. na veterine jsme několikrát do měsíce. Nakonec jsme se rozhodli pro gastro a kolonoskopii v narkóze. Výsledek je chronická gastritida a enteritida. ( Důvod nezjištěn, nejspíše genetika)Nálezy na sliznici… Dostal další dietní stravu která ale nezabírá. Navíc vůbec nechce žrát granule nebo konzervy. Musím mu je doslova dávat na sílu do tlamičky 3× denně a je to boj. Tím, že nemá teď ledvinovou dietu tak se mu zhoršuje pH moči a je velký předpoklad, že se opět vytvoří kameny. Do toho zjištěna luxace pately na obou zadních nožkách ( už kulhá). Ortoped doporučil operaci obou nožek.. Trápí se a my s ním. Pomalu ztrácím sílu bojovat. Tak mladý pejsek a tak nemocný :,( neumím si představit, že tady s náma nebude, ale na druhou stranu se to ve mně pere, protože vidím jak se trápí a my taky. Vždy je pár dní klid, já mám velkou radost a pak opět průjmy s krví, kapacky a každý den na veterine. Řešily jste taky takové nebo podobné problémy se zvířecím členem rodiny? Děkuji za vaše postřehy, zkušenosti, názory…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9767
3.8.23 07:13

Ani, podobné potíže řeší spoustu majitelů přešlechtěných plemen. Tady asi žádná ráda není, prostě jen se s tím smířit. Mmch, máte psa pojištěného? A je s PP, z geneticky zdravého a kontrolovaného chovu anebo je to model „na něj papíry nezbyly, protože byl 5. z vrhu“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
3.8.23 07:20

Utratit. Co jiného? A příště si zajdi pro něco do útulku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
3.8.23 07:27
@Jahru píše:
Ani, podobné potíže řeší spoustu majitelů přešlechtěných plemen. Tady asi žádná ráda není, prostě jen se s tím smířit. Mmch, máte psa pojištěného? A je s PP, z geneticky zdravého a kontrolovaného chovu anebo je to model „na něj papíry nezbyly, protože byl 5. z vrhu“?

To bude spis model „my papiry nepotrebujeme, nebudeme chodit na vystavy“. ;)
Pro zakladatelku - co delat? Jsi navzdy zodpovedna za to, co k sobe pripoutas. A pro priste se snad poucis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
3.8.23 07:31

Člověk nesmí koukat na sebe ale na psa.. pokud se trápí je lepší mu pomoct.. my tomu našemu pomohly dnes v noci, bolí to ale jemu je už dobre..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.23 07:33

Je to pes z ověřené chovné stanice s PP. Vhodný na výstavy.. ale já si ho pořizovala jen jako mazlíčka a člena rodiny. Brala jsem pejska z chovné Stanice abych měla větší jistotu, že bude zdravy. :zed: Je pravda že čivava je preslechtene plemeno. Pojistku mám. Část mi proplácí pojišťovna, ale některé věci hradím sama a je to docela náročné

• Citovat
  • Upravit
ta_holka_co_pise
3.8.23 07:35

Nechala bych ho uspat. Tím mu pomůžeš nejvíc.

• Citovat
  • Upravit
9767
3.8.23 07:39
@Anonymní píše:
Je to pes z ověřené chovné stanice s PP. Vhodný na výstavy.. ale já si ho pořizovala jen jako mazlíčka a člena rodiny. Brala jsem pejska z chovné Stanice abych měla větší jistotu, že bude zdravy. :zed: Je pravda že čivava je preslechtene plemeno. Pojistku mám. Část mi proplácí pojišťovna, ale některé věci hradím sama a je to docela náročné

Tak aspoň, že je s PP. Ale jak vidno, ani to není záruka zdraví. Jedině vybírat plemena, která nespadají do kategorie „týrání chovem“. Je to blbé, ale čivava není zdravé plemeno, stejně jako třeba buldoček apod. Pejska je mi samozřejmě líto, ale lepší už to nejspíš nebude. Na druhou stranu mám pochybnosti, že ho veterinář jen tak uspí, protože jsou to léčitelné (I když nevylecitelne) potíže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.23 07:45

@Jahru paní Dr na klinice mi řekla při minule návštěvě ( týden zpět) že až budu připravena, mám zavolat. Sama vidí jak se trapime.. ale na to se připravit nedá. Dnes jedeme opět s močí a vymačkat žlázky, jelikož opět se olizuje. Má je plné tak 1× za 10 dní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.23 07:46

@Mika.ella1 to mě mrzí :srdce: Jak starý byl váš pejsek?

• Citovat
  • Upravit
12609
3.8.23 07:47
@Eowyn01 píše:
Pro zakladatelku - co delat? Jsi navzdy zodpovedna za to, co k sobe pripoutas. A pro priste se snad poucis.

Jojo..pred dvema lety bych si rekla..jejda ty to prozivaji. Ted mam papouska Žakouse a taky jsem trpela, kdyz ji chudince pichali troje antibiotika..jo je to tezke, kdyz takhle clen rodiny trpi..preji zakladatelce at se pejsek zlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.8.23 07:48

Tady bych si troufla tvrdit, ze „rodice civava, dedecek maltezak“ by byl zdravejsi…

Preslechtene plemeno, kde se nekouka na zdravi, ale pouze na vzhled, prodat stene s PP za 40 tis je velka motivace.

Tady je kazda rada draha, jde taky o to, ktere navstevy veta jsou nezbytne a ktere uz tak uplne ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
3.8.23 08:05

Ač nerad ale taky bych souhlasila s uspáním. Věřím že je ti ho líto, taky se snažíme i sebemenší zvířátko léčit. Je hezké že se snažíš mu pomoci, asi bych dělala to stejný, ale pejsek se trápí dopřej mu klid.Taky jsem chtěla takového pejska, moc se mi líbili ale odradila mě častá nemocnost čivavy a podobných plemen tak nakonec máme už 13 let nějakou pouliční směs z útulku a veterináře zná pouze při očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
3.8.23 08:09
@Anonymní píše:
@Jahru paní Dr na klinice mi řekla při minule návštěvě ( týden zpět) že až budu připravena, mám zavolat. Sama vidí jak se trapime.. ale na to se připravit nedá. Dnes jedeme opět s močí a vymačkat žlázky, jelikož opět se olizuje. Má je plné tak 1× za 10 dní.

nechala bych ho uspat… pro něj to bude to nejlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
3.8.23 08:14
@Eowyn01 píše:

Jste chytri jak stado opic. Neslyseli jste nikdy o nemocnych psech s pp? Sama mam jorksira s pp, zatim je zdrava, ale v kupni smlouve mam, ze za zdravotni problemy, ktere se objevi, nikdo neruci. Podivejte se do skupin na fb, kolik je tam psu s pp a nemocnych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný