Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
S. O.S MAMINKY!!!
Potrebuju poradit…jsem v novem byte-mam nove udelane klice.Pri prichodu jsem se doma zamkla ( jeste se tu bojim
) a ted kdyz chci jit ven, tak se mnou dcere nekomunikujou…Klice jako by byly zasekle
nejaka rada jak se vysvobodit? Zadny prin na bilem koni mi nepomuze ![]()
Zkusila bych dvere kolenem primacknout, pripadne za kliku jakoby nadzvednout.
Tak ještě chvíli zkoušej. Pomalu, zkus chytit kliku a dveře jakoby trochu přizvednout nebo do jakékoliv jiné polohy. Opatrně, ať tam klíč nezalomíš. Nějaký jiný klíč nemáš? Když to nepůjde, tak zkusit (samozřejmě s něčí pomocí) odemknout zvenku a pak stejně zámečník, jestli to nefunguje.
A ten klic ti jde vyndat? Opravdu pozor na zlomeni, to uz bys byla uplne v pr…
@Bibi239 píše:Zkusila bych dvere kolenem primacknout, pripadne za kliku jakoby nadzvednout.
Taky tak. Nedávno jsem dostala klíče od budovy v práci a taky mi nešlo odemknout, tak jsem s tím tak dlouho hýbala, až se šprajcly napříč a nešlo s tím hnout
Po chvilce se to nějak samo povolilo a teď už vím, že na ty dveře musím nalehnout/přitáhnout. Nepomohlo by to taky? ![]()
V jednom paneláku se mi stalo, že klíč od vchodu a klíč od bytu se daly oba strčit do obou zámků
![]()
Ovšem opravdu odemknout šly jen ty „správné“ dveře. Stálo mě to… trochu stresu
, než jsem na to přišla.
Jinak klasika přimáčknout kolenem.
Nemáš tam víc klíčů? My máme dva hodně podobné, zasunout jdou i do druhého, špatného zámku, otočit už nejdou.
Zkus dát kliku do poloviční polohy nahoru nebo dolů, jako bys chtěla otevřít, nebo natlačit kliku nahoru (jako u oken je mikroventilace), a pak zkus odemknout. Některé dveře mají jakoby pojistku.
Co při odemykání, dveře přimáčknout??? Nám takhle blbnou dveře u kotelny, když je odemykám, musím je přitáhnout k sobě a až potom otočit klíčem-jinak to nejde ![]()
Neco podobneho se mi stalo v novem byte v panelaku - klic v zamku, neslo otocit. Zavolala jsem firmu, od ktere jsem mela dvere, at prijedou na pozarucni opravu. Po rozebrani se zjistilo, ze to byla jejich chyba - do zamku pri nainstalovani napadaly piliny, nevyfoukali to, a jak to bylo namazane, tak to po nejakem case uvnitr olepily a zablokovaly. Nez manik dojel a spravil to…
musela jsem si vzit z prace cely den volna…
Mne se kdysi stalo, ze slo cim dal tim hur dat klic do zamku a otacet s nim, az jsem dokonce i klic v zamku zlomila, nastesti sel vyndat. No a pak se exmanzel priznal, ze svym klicem oskrabaval nejakou pryskyrici a pak s nim odemykal ![]()
Nakonec to vyresil uplne obycejny grafit, nanesla jsem ho na klic, klicem do zamku, nekolikrat vyndat, zandat a slo to zas jako po masle.
@LucieSaKa Tak jak? Když se neozýváš, tak asi pomohly rady a dostala ses ven, co? ![]()
@Petule030 píše:
@LucieSaKa Tak jak? Když se neozýváš, tak asi pomohly rady a dostala ses ven, co?
Nebo stále zápasí ![]()
A při nejhorším si budeš muset zavolat zámečníka. Na bílém koni ![]()