Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky…
Poslední dobou začínám mít problémy s mykózami. Dle gynekologa je vše v pořádku.
Napadlo mě vyměnit prací prášek, nebo gel… Jak a v čem perete své spodní prádlo? Díky za rady
@Janča1212 píše:
Ahojky…
Poslední dobou začínám mít problémy s mykózami. Dle gynekologa je vše v pořádku.
Napadlo mě vyměnit prací prášek, nebo gel… Jak a v čem perete své spodní prádlo? Díky za rady
Per zvlášť od ostatního prádla ať nenakazíš rodinu. Nakup si bavlněné prádlo a per na 60, případně to ještě prožeň sušičkou a nebo přežehli. Na rášku až tak nezáleží.
Vždycky si prádlo peru odděleně. Jde mi spíš o to, jaký kdo používá prací prášek, gel, mýdlo, nebo něco speciálního?
Prala bych v dětskýc pracích prášcích, máchání navíc, místo aviváže ocet. Určitě to chce klasické volnější prádlo bavlněné- žádné tanga apod. Na 60 bych neprala, dnes se všude přidává elastan a ten tak vysoké teploty nevydrží.
@smudlinky píše:
Prala bych v dětskýc pracích prášcích, máchání navíc, místo aviváže ocet. Určitě to chce klasické volnější prádlo bavlněné- žádné tanga apod. Na 60 bych neprala, dnes se všude přidává elastan a ten tak vysoké teploty nevydrží.
Při mykózách se právě doporučuje kvalitní bavlněné prádlo a ničit ty mrchy, jak jen to jde. Mám s tím bohaté zkušenosti a dokud jsem nezačala prát svoje prádlo na 60, nezbavila jsem se jich ![]()
Také jsem to kdysi řešila, prala jsem normálně, ale nepoužívala aviváž, ta mi vadila. Základ je tedy bavlněné prádlo.
Přidáván antibakteriální prášek, ale nevím, jestli se to v Čechách prodává.
Ségra na to taky trpěla, doktorka nám doporučila mejdlo s jelenem. To koupíš normálně v drogerii, nastrouháš ho a bud pereš v ruce, nebo samostatně v pračce. ![]()
@Janča1212 píše:
Vždycky si prádlo peru odděleně. Jde mi spíš o to, jaký kdo používá prací prášek, gel, mýdlo, nebo něco speciálního?
Já používala prací prostředky od firmy Frosch a nemůžu si stěžovat (je velice jemný). Jinak n mykózy netrpím, takže neporadím ![]()
Peru v pračce na 60°C, proháním sušičkou. Mamka ho žehlí.
Viděla jsem v drogérce dezinfekční přípravek, který se přidává do praní.
@pikola píše:
Přidáván antibakteriální prášek, ale nevím, jestli se to v Čechách prodává.
Prodává v DM.
Peru na 70°C, zatim mi to spodky neoddelalo, nedokazu si predstavit, ze bych to prala na min. A peru jen v prasku (Denkmit z DM), na spodarky zadny avivaze nebo podobny sragorky, precejen je to na choulostivejch misteckach docela velkou cast dne
Poradne vymachat.
@IvePr píše:
Ségra na to taky trpěla, doktorka nám doporučila mejdlo s jelenem. To koupíš normálně v drogerii, nastrouháš ho a bud pereš v ruce, nebo samostatně v pračce.
to je ze všeho nejlepší, nyní ho mají už i jako prací prášek
V DM koupíš desinfekční aviváž..buď jejich značka nebo Sanitol.