V čem perete spodní prádlo?

5957
28.9.15 17:28

V čem perete spodní prádlo?

Ahojky…
Poslední dobou začínám mít problémy s mykózami. Dle gynekologa je vše v pořádku.
Napadlo mě vyměnit prací prášek, nebo gel… Jak a v čem perete své spodní prádlo? Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
28.9.15 17:39
@Janča1212 píše:
Ahojky…
Poslední dobou začínám mít problémy s mykózami. Dle gynekologa je vše v pořádku.
Napadlo mě vyměnit prací prášek, nebo gel… Jak a v čem perete své spodní prádlo? Díky za rady

Per zvlášť od ostatního prádla ať nenakazíš rodinu. Nakup si bavlněné prádlo a per na 60, případně to ještě prožeň sušičkou a nebo přežehli. Na rášku až tak nezáleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
28.9.15 17:44

Vždycky si prádlo peru odděleně. Jde mi spíš o to, jaký kdo používá prací prášek, gel, mýdlo, nebo něco speciálního?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
28.9.15 17:45

Prala bych v dětskýc pracích prášcích, máchání navíc, místo aviváže ocet. Určitě to chce klasické volnější prádlo bavlněné- žádné tanga apod. Na 60 bych neprala, dnes se všude přidává elastan a ten tak vysoké teploty nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.9.15 17:48
@smudlinky píše:
Prala bych v dětskýc pracích prášcích, máchání navíc, místo aviváže ocet. Určitě to chce klasické volnější prádlo bavlněné- žádné tanga apod. Na 60 bych neprala, dnes se všude přidává elastan a ten tak vysoké teploty nevydrží.

Při mykózách se právě doporučuje kvalitní bavlněné prádlo a ničit ty mrchy, jak jen to jde. Mám s tím bohaté zkušenosti a dokud jsem nezačala prát svoje prádlo na 60, nezbavila jsem se jich :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
28.9.15 17:49

Také jsem to kdysi řešila, prala jsem normálně, ale nepoužívala aviváž, ta mi vadila. Základ je tedy bavlněné prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
28.9.15 17:50

Přidáván antibakteriální prášek, ale nevím, jestli se to v Čechách prodává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
28.9.15 17:51

Ségra na to taky trpěla, doktorka nám doporučila mejdlo s jelenem. To koupíš normálně v drogerii, nastrouháš ho a bud pereš v ruce, nebo samostatně v pračce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
28.9.15 17:52

A pak přežehlíš, tím spálíš další bakterie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
28.9.15 17:53
@Janča1212 píše:
Vždycky si prádlo peru odděleně. Jde mi spíš o to, jaký kdo používá prací prášek, gel, mýdlo, nebo něco speciálního?

Já používala prací prostředky od firmy Frosch a nemůžu si stěžovat (je velice jemný). Jinak n mykózy netrpím, takže neporadím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
28.9.15 17:57

Peru v pračce na 60°C, proháním sušičkou. Mamka ho žehlí.

Viděla jsem v drogérce dezinfekční přípravek, který se přidává do praní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.9.15 18:05
@pikola píše:
Přidáván antibakteriální prášek, ale nevím, jestli se to v Čechách prodává.

Prodává v DM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
28.9.15 18:13

Peru na 70°C, zatim mi to spodky neoddelalo, nedokazu si predstavit, ze bych to prala na min. A peru jen v prasku (Denkmit z DM), na spodarky zadny avivaze nebo podobny sragorky, precejen je to na choulostivejch misteckach docela velkou cast dne :oops: Poradne vymachat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1232
28.9.15 18:30
@IvePr píše:
Ségra na to taky trpěla, doktorka nám doporučila mejdlo s jelenem. To koupíš normálně v drogerii, nastrouháš ho a bud pereš v ruce, nebo samostatně v pračce. :mavam:

to je ze všeho nejlepší, nyní ho mají už i jako prací prášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
28.9.15 18:51

V DM koupíš desinfekční aviváž..buď jejich značka nebo Sanitol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný