Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
tak DPP by mohla stačit a cena dle místa… jinak to bude v Pze a jinak v HorníDolní Lhotě…obvykle se dává za úklid hodinová mzda nebo můžete stanovit tu týdenní, také se to odvíjí podle toho zda si úklidové prostředky bude brát paní u vás nebo má mít vlastní atd.. to byste měli vzít v úvahu.
Abych pravdu rekla, jeste jsem neslysela, ze by mel v mem okoli nekdo pani na uklid na smlouvu (tedy krome spoluprace s agenturou). Vzdy to bylo na ruku, jak si to pani osetri s danemi a zdravotnim/socialnim pojistenim je jeji vec.
Taky mám paní na úklid přes agenturu. Samozřejmě dávám agewntuře víc peněz, než kolik by si vzala paní přímo na ruku, ale:
a) je to legální
b) veškeré stížnosti, nepříjemnosti atd. si řeší majitelka agentury. Za ty roky se mi stalo jen jednou, že mi paní chodila o něco později a odcházela o něco dřív, přitom ale placená byla od hodiny, což mi vadilo, stačil jeden telefonát s majitelkou, která si to vyřešila.
c) paní je vyškolená, od agentury vybavená prostředky, které by „paní odvedle“ asi neměla, např. profi parní čističe apod.
d) hlavně, když paní sekne s úklidem (stalo se mi několikrát, např. otěhotnění, nebo najde lepší práci) agentura dodá okamžitě paní novou, kterou si i zaškolí, takže nemusím znovu vysvětlovat, kde se otírají skříňky a kterou podlahu chci mít umytou.
Shrnuto, být tebou, mrkla bych na agentury, bude to podstatně snazší.
@Ronja Důvody proč paní přes agenturu jsi vystihla naprosto přesně. Měla jsem dřív slečnu studentku, před Vánoci onemocněla a úklid nebyl 3 týdny. Takhle se o vše agentura postará.
Tak jsme stotisícové město, menší než Praha. Agenturu nechci určitě, spíše nějakou paní nebo slečnu, ale mladších se bojím, aby to neflákali, apod. Dám inzerát a uvidím.
Jen jsem chtěla sesbírat nějaké informace, za ty dosavadní děkuji. ![]()
Ahoj, obnovuji, nemáte někdo osvědčenou paní na úklid v okolí Zlína? máme byt 2+1 (sice jen 56m2) ale před vánoci jsem si chtěla hodit vše do pucu (okna atd.) jsem těhotná a jeden rarach mi tu už lítá, tak dost vážně uvažuji nad výpomocí. nikdy jsem nic takového nezjišťovala..na kolik takový jednorázový úklid vyjde? Díky všem za odpověď, ozvala bych se pak SZ - nemusí aždý vědět, že mám doma binec ![]()
Ahoj, prosím anonymně, nemusí každý vědět.
Chci jen u Vás vyzjistit info, kdo má doma paní na úklid, s manželem uvažujeme o někom, jelikož oba pracujeme, manžel kamioňák, ale vrací se často domů a po příchodu z práce chci být raději s dcerkou, nebo něco společně uvařit, než úklidem..
Máme větší byt s terasou 3+1, cca 90m2.
Jen chci vyzjistit info, jaké dávat smlouvy? DPP jen?
Chtěli bychom vyloženě paní, co by nám vyluxla, vytřela, umyla koupelnu a wc, nějak tak obecně prach, a jednou měsíčně okna.
Paní bychom dávali peníze týdně, představu máme jednou týdně dopoledne, když nebude nikdo doma.
Prosím poraďte jak to máte Vy, pokud máte
Mockrát děkuji.