Nemůžu dýchat, proč?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21.6.24 19:04

Nemůžu dýchat/proč

Ahoj lidi. Mám takový dotaz, udělala jsem si kvůli toho účet tady. Mám poslední asi týden divné stavy. Začalo to velkou bolestí hrudníku a nemoct se nadechnout. Do toho motačky hlavy. Občas zabušení srdíčka. Bolest hrudníku odezněla, ale zůstala mi dušnost. Dneska to bylo asi nejhorší, od rána šílená dušnost, dýchání jen trošku a dál to nejde, jakoby se to nějak kouslo a nejde se nadechnout více. Točí se mi hlava. A celý den mám dneska pocit jako těžkého polknutí. Jakoby mi někdo svíral krk. Takže nejdříve dušnost s bolestí hrudníku a dneska dušnost s tím krkem. A lapu po dechu jak kapr 8o tak se právě chci zeptat, vím, že blokáda žeber je i šílená bolest, ale může být od páteře pouze dušnost, bez bolesti hrudníku? A mohla by s tím krkem souviset blokáda krční páteře? Opravdu jak by mi někdo ten krk svíral a já se nadechnu tak na 30 procent. Samozřejmě motačka hlavy u toho. Pomůže mi, když zívnu. Jakby se mi tam něco roztáhlo a nadechnu se doplna, ale když nezívnu, tak nenadechnu..nevím, jak to popsat. A není to pořád. Takové záchvatovité. Mám třeba 2 hoďky klid a pak z ničeho nic to příjde - stažení krku a obrovska dušnost. A tKhle i celý den. Co s tím? :,( beru magnesko každý den. Už jsem objednaná na kardio. Nějaké rady? Může dušnost způsobovat i krční páteř, ale až takovou, že pokud neprozivnu, tak se nenadechnu? Anebo být blokáda hrudní bez bolesti hrudniku? Omlouvám se za takový dotaz, jen jsem zoufalá z těch stavů. Krev mám ok. Jsem i pořád unavená a bez nálady z toho..za týden letím letadlem na dovču. Myslíte, že to je riziko, když se mi špatně dýchá? Může se mi tam to dýchání zhoršit?
Děkuji moc za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27584
21.6.24 19:07

Panická ataka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.24 19:09

@ka2ka a z čeho? Já nemám žáden stres a děje se mi to třeba i když jdu na procházku do lesa z ničeho nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5222
21.6.24 19:10

Zasla bych v prvni rade na dobre fyzio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.24 19:12

@Afrikana byla jsem 2×. Mohl mi neco skripnout? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27584
21.6.24 19:45
@KatrinMrazek píše: Více

spouštěč nemusí být na první pohled patrný, ten si musíš vypozorovat sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
21.6.24 20:27

Mně tohle dělala alergie, když sem o ní nevěděla. Stávalo se mi to hlavně v noci. Pocity že se dusím mě budily několikrát za noc. Pomohl Ventolin a zbavit se alergenu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.24 20:44

@Ochluplepsi akorát já neslzim, nekycham, tys měla typické takové příznaky alergie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
23.6.24 21:17

Jen jsem lehce pokašlávala, jinak rýma, slzení očí, kýchání… nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
24.6.24 12:04

Toto jsem měla kdysi, měla jsem dovolenou a každé ráno, skončila jsem u doktorky, RTG plic, EKG, vše v pořádku, řekla mi je to stres! Řekla jsem, že to není možný, že jsem zvládla rozvod a mama mrtvice a byla jsem ok, doktorka řekla, že se to nascitalo a měla bych zkusit najít příčinu. Tenkrát jsem si řekla, tak to teda ne, nějaký stres a přestalo to… nicméně za roky se to opakovalo a přidávaly se další a další fyzické projevy a já stále žila stejně (pecovatelka 9 let) až jsem se totálně vyčerpala a skončila na antidepresivech…. Nepíšu to jako zastrašování, třeba je to u vás úplně něco jiného, ale možná k zamyšlení … hodně štěstí 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí