Nemůžu se rozhodnout
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já bych to v 1 roce věku dítěte už asi taky riskla do velkého bazénu.
My chodili na plavání ve vaně, od dubna (kdy bude malému 6M) budeme chodit do speciálního dětského bazénu za ty drahé peníze
, ale počítám, že pak už ho budeme brát do normálního bazénu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj my chodíme plavat do pitné vody,ale v 6měsících začneme chodit do normálního bazénku nemyslím si,že by jí to už v 11 měsících nějak ublížilo ten normální.my plaveme už od 8týdne proto ta pitná voda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, zalezi jen na jedine veci. Vydrzi ti celou lekci v 28st vode??? Moje trileta dcera je dost hubena, takze ji nehreje tuk a ma s tim dost problemy i ted. To je jedine, co bych asi resila. Jinak stav vody v 11m uz se tolik neresi, byla bych v klidu.
Terik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
normální bazén s chlorovanou vodou by jí ublížit neměl. Ale pít tu vodu bude v každém případě. Taky podle mého záleží jak moc je otužilá a zvyklá na „velkou vodu“. Jestli by jí ze začátku nebyl příjemnější menší bazének s teplejší vodou. Není možnost v tom velkém nějaká zkušební hodina? Pokud by to malá zvládla v pohodě tak pokračovat, pokud by se jí tam nelíbilo, zkusit to druhé.
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
my jsme začali plavat až v 9 měsících v normálním bazénku, voda tak 28 °C a úplně v pohodě. Snažila jsem se ho otužovat už při koupání doma ve vaně, a tak v bazénu nijak neprotestoval, že by to bylo studené. ![]()
Myslím, že jestli je zvyklá na vlažnější vodu, tak by to mělo být v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc za názory, možnost vyzkoušení není, je to na poslední chvíli. No ještě to promyslím, ale určitě vezmu vaše názory v potaz. Díky
- Citovat
- Upravit
jděte klidně do normálního bazénu.
osobně vůbec nechápu, co je to zase za kravinu
- výmysl, na tahání peněz z mamin.
Bazén s teplou pitnou vodou
…a ti lidi co v tom bazénu jsou - jsou sterilní? a vzuch je tam teplý jako voda? a do obchodu chodíte s rouškou? pane bože!!!! Chce to vzít jen rozum do hrsti. Jestli se někdo bojí jít do normálního bazénu, tak proč tam vlastně chodit? Do teplé, pitné vody bez zadků cizích lidí si snad může dát mimino doma do vany…
omlouvám, se za tén naštvaný tón
, ale nějak mně to nenechalo chladnou. (to že existuje bazén s teplou pitnou vodou, za moc peněz) né ten dotaz!!!! že se na to někdo ptá, je v pořádku…já radím normální bazén, bez obav!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dle zákona o veřejném zdraví musí všechny bazény být ošetřeny desinfekcí (chlor), v koncentraci 0,3-0,5 mg/l.
Jsem chemik-vodař, „pitná voda“ má stejný limit obsahu volného chloru. Čím méně voda „smrdí“ chlorem, tím snáze se v ní množí mikroorganismy zanesené do vody z lidských těl. Dle mně je ta dražší nabídka jenom dražší, nic víc.
My chodíme do veřejného bazénu, kde mám na požádání přístup k výsledkům analýz vody.
Teplota vody má subjektivní význam, pro plavání lidí se doporučuje 25 a více st. Celsia, čím teplejší, tím náchylnější k množení „fujek“, v našem je 28-30, pohoda.
Plavání doporučuju, my ve F-M plavem za 100,– kč/lekci (30+15 min).
Bára
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, moc prosím o radu. Nemůžu se rozhodnout, zda pro kurz zvolit klasický bazén, chlorovaný, s teplotou vody 28st. nebo si raději připlatit (jednou tolik a o 30km dál) a zvolit bazén napouštěný pitnou vodou pro tento účel s teplotou 32 st. Dcera začne plavat až v 11m., dřív jsme to nezvládly. Je mi jasné co je lepší, ale nevím, zda je nutné to tak hrotit. Cenový rozdíl je veliký a to dva tisíce, nemluvě o dojíždění. Ale zase nás to nezatíží natolik,abych to musela zavrhnout. Je lepší zvolit komfort a teplejší vodu?
Prosím o Vaše zkušenosti, už to musím rozseknout. Díky moc