Nenastoupení do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Normálně se domluv. Jsi ve zkušební době? Chovej se jako zodpovědná dospělá osoba a ne jako tydýt.
Příspěvek upraven 11.09.24 v 11:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, chtěla bych vidět, jak to dává někdo k soudu a prokazuje, že jsi mu způsobila nějakou škodu (jakou?). Normálně bych tam zavolala, omluvila se a hotovo.
Akorát jsi tam měla zavolat dávno a ne prostě nepřijít. Jsi snad dospělá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč jsi mu normálně nedala vědět, že nenastoupíš? To je přece základní slušnost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáš podepsanou smlouvu, do práce jsi nenastoupila. Nic po tobě chtít nemohou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak by mohli pozadovat skodu, kdyz nenastoupis… Kdyby jsi nastoupila a hned prvni den rekla ze jsi ve zkusebce a odchazis, taky by nic pozadovat nemohli. Ale to je takovy problem tam napsat email, ze nakonec odstupujes od dohody, ze sis nasla pro tebe vhodnejsi misto? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Elementární slušnost je se omluvit a sdělit, že nenastoupíš. To je hnus, co tu běhá mezi lidmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, elementární slušnosti ze strany zaměstnance je se omluvit, když nenastoupil. Elementární slušnosti ze strany zaměstnavatele je podepsat smlouvu před nástupem. Takže si nemáte moc co vyčítat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není to, že jsem nenastoupila. Teprve mám nastoupit v pondělí, ale zkrátka mě potkala lepší nabídka (pro můj osobní rozvoj a samozřejmě i finanční). Myslím, že tohle se děje normálně. Horší než nastoupit a po týdnu skončit.
Spíš třeba jako újma za to, že strávili čas s přípravou nějakých materiálů pro mě.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 oni chtěli původně nástup 26.8., pak mi ho posunuli na 16.9. Takže asi zas tolik na toho zaměstnance nespěchají.
- Citovat
- Upravit
Jo a proč tedy píšeš, žes měla nastoupit a nenastoupila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná měla jsem nastoupit v pondělí. Ano, dnes jsem jim to napsala, že nenastoupím.
- Citovat
- Upravit
Tak jim normálně napiš, že se omlouváš, ale nenastoupíš a hotovo. Není třeba to ani nijak zdůvodňovat. Smlouvu podepsanou nemáš, takže pro ně nejsi „nikdo“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, nic takovýho po tobě nemůžou chtít. Ale zavolej tam, že nenastoupis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte,
v pondělí bych měla nastoupit do nového zaměstnání. Smlouvu jsem ještě nepodepsala, ale nakonec jsem se rozhodla pro jiného zaměstnavatele. Četla jsem, že zaměstnavatel může požadovat náhradu škody, i když smlouva nebyla podepsána a došlo třeba jen k ústnímu nebo e-mailovému potvrzení. Stalo se to někomu?
Příspěvek upraven 11.09.24 v 11:26