Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
zajímaly by mě vaše zkušenosti s chutěma v těhotenství. Prostě mě to během dne přepadne a jsem schopna sníst 3 namazaný rohlíky a ještě mám chuť na čokoládu
Prostě najednou nevím, kdy mám dost ![]()
Mluvíš o mně?
Já si prostě teď dopřávám a taky tak vypadám, moc se teda netěším na dietu ![]()
Ahoj,taky to tak mám. Nejhorší je když vidím někoho jíst,to to pak musím mít taky
a je mi jedno jestli to je v realu,nebo v televizi. Však taky říkám miminku Otesánek ![]()
tulidlo píše:
Mluvíš o mně?Já si prostě teď dopřávám a taky tak vypadám, moc se teda netěším na dietu
A kolik už máš nahoře? Já se na začátku hodně držela a ted mám fakt pocit, že sním všechno, co vidím ![]()
Jejda,to jsem měla taky,ale snažila jsem se hlídat.Byla jsem ulítlá na nanuky-Míši-to jsme kupovali v Makru po několika baleních.
Tak já jsem schopná sníst tolik co ty… S tím rozdílem, že nejsem těhotná
To se chci vidět, až těhotná budu, to těch rohlíků sežeru 6 asi
![]()
Mívám to asi uprostřed cyklu, takže předpokládám, že to způsobuje ovulace.. ![]()
Vy na to papání máte alespoň nárok
ale já?? Přijdu si jako prasátko.. ![]()
Jen si pěkně dopřávej
Těhu je krátké období a pokud ti vyloženě nebude hrozit „trávící kolaps“, tak si dej, na co máš chuť! Já jsem taky ještě těhu a taky mám šílené chutě, ale říkám si, že tělo si vždycky řekne o to, co právě potřebuje
Tímhle vlastně do jisté míry omlouvám to moje „mišmaš jezení“ ![]()
Anonymní píše:
Tak já jsem schopná sníst tolik co ty… S tím rozdílem, že nejsem těhotnáTo se chci vidět, až těhotná budu, to těch rohlíků sežeru 6 asi
![]()
Mívám to asi uprostřed cyklu, takže předpokládám, že to způsobuje ovulace..
Vy na to papání máte alespoň nárokale já?? Přijdu si jako prasátko..
Hmmm, tak to mám asi ovulaci
![]()
na poslední kontrole 8.3. to bylo 9 kg, na další kontrolu jdu 12.4., tak se děsím, kolik to bude. Jsem dnes 29+4, takže nejhorší přede mnou
jee…to ja takhle jim netehotna…diky bohu to na me neni znat…ale jako tehotna sem byla jak protrzena…klidne deset rohliku…palacinky sem jedla jednu za druhou a tak se vsim…ted tu nedavno jedna takova diskuze byla…uz v prvnim trimestru sem mela o 7 nebo 8 kilo vic…celkem kolem 25kg…do pul roku sem byla zase na svy normani stihly vaze
jen si doprej… ![]()
Já mám teď 4-5kg navrch a mám strach, kolik to bude nakonec, ale ty chutě prostě nejdou zastavit
![]()
Je to o sebeovládání. Snažila jsem se jíst s rozumem (až na tu čokoládu ke konci
) a přibrala jsem jen 5,5kg (což je celkem extrém). Měla jsem vždycky po ruce ovoce, zeleninu, flák masa nebo aspoň vodu. Nejsem moc zastáncem toho, že v těhu si má žena dopřát vše, co uvidí, spíš jíst vyváženou stravu, aby mimču nic nechybělo. Pak se těhule přestane ovládat, rozežere se a po porodu se pak blbě přestává „žrát“ a začíná zas normálně jíst, nemluvě o těch kilech.
Příspěvek upraven 05.04.11 v 15:24
Já bych to moc neřešila, jez kolik potřebuješ, hlavně můžeš být ráda, že ti není špatně. já si dala dneska snídani, sváču a k obědu řízek s bram salátem a malý zeleninový salát a byla jsem jak přecpanej mastodont. takže závidím, že máte velký žaludky!
ale zase jsem 14+6 a mám jen 2 kila nahoře, protože 2. měsíc jsem jedla cca poloviční porce a bylo mi furt zle. Kámoška je ve 26. týdnu a má 10 kilo navíc a nevypadá to že by to měla jinde než v bříše a na prsou… nevolnosti prej „přežrala“ ![]()