Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, setkal jste se tu někdo s tím, ze si někdo neobkladal koupelnu? Nebo alespoň její část? Me se to hrozné libi a zajimaji me zkusenosti. Zda by se i takto usetrilo. Hezky den
Sveho casu se neobkladalo az ke stropu, ale to neni to, co hledate.
Esteticky se mi to nelibi, a k usetreni, pokud nemate dlazbu 2tis. za m2, tak kdovijak za dlazdicky a praci a lepidlo neusetrite.
Dřív to bylo přeci normální, že se celá koupelna neobkládala
, udělej si jí jak se tobě líbí ![]()
Esteticky se mi to líbí, ale co tčeba plísně? btw asi bych takový odpovědi nehledala na emiminu, zkus nějáký jiný web…
Mě se to třeba líbí ve starých chalupách, že je obloženo nějak přírodně, třeba kamenem okolo vany a nebo pohledovým betonem, z toho jsou dnes dělat krásné věci. A jinak ostatní stěny jen nahodit, štuk a bílá a případně nějaká písková barva. Popravdě jak tu někdo psal, je otázka, co s tím udělá plíseň, oproti tomu e obklad přeci jen víc imunní než malba.
My teď zbourali druhou naší koupelnu, co byla původní, jak to můj taťka před 40 lety postavil, když tu ještě bydleli. A zvětšujeme jí a vše děláme nové. Původní obklad nebyl až nahoru, končil pod oknem a to byl kámen úrazu, kolem okna, kde to pěkně kondenzovalo se dělala nádherná plíseň. ![]()
Teď jsem se ptala taťky, proč se to tak dělalo a on že to prostě bylo moderní a taky sehnat dost dlaždiček, byl často problém
museli na ně stát třeba dva dni ve stavebninách. Proto, když si naši postavili nový dům, tak vyhnal všude obklad až pod strop.
Jestli chceš ušetřit, tak to podle mě nemá cenu u obkladů kolem 500kč/m, neušetříš nic, bude se muset něco zařezávat a stejně musíš koupit víc. My máme část obkladů už koupených, stály 2400kč/m
tak tam by se asi ušetřit dalo. ![]()
My máme obloženou jen okolo vany, umyvadel a problém není. Ba naopak, když už někde likviduji občas plíseň, tak je ve spárách kachliček.
Máme obložení kolem vany, umyvadla a záchod. Plíseň není a nebyla. Koupelna velká jako paneláková ložnice, takže se i dost ušetřilo ![]()
My máme obložený sprcháš a kolem umyvadla(máme ho vložený do takového jakoby pultu) a problém žádný. Mě se nelíbí celoobložená koupelna.
Plisen zrovna s obkladackama nesouvisi. Kdyz se udela, tak klidne ve sparach kachlicek
![]()
@Gina108 píše:
Plisen zrovna s obkladackama nesouvisi. Kdyz se udela, tak klidne ve sparach kachlicek![]()
Jenže zeď nedýchá. Každopádně jen představa, že každou chvíli umývám x metrů obkladů mě děsí.
Mame oblozeny jen sprchac a za stojacim umyvadlem mame jen zrcadlo po cele délce. Mame to tak uz 4 roky, plisen jsme neměli. Mozna je to tim, ze mame na okne takovy ten vetraci mechanismus, nevim. Jinak je koupelna ze specialniho koupelnovyho SDK.
Máme obloženou celou stěnu u které je vana a tu vanu, zbytek je neobložený. Protože je ta koupelna úzká a děcka cákají, tak jsme ji sakum prásk vymalovali voděodolnou omyvatelnou barvou, je pořád krásná, barák máme mokrej jak vodníkovo doupě, sušičkou vzduchu valíme ložnici, kuchyň a chodbu každý den (na střídačku, každý den jedna cimra) a co chvíla lítám se Savem proti plísním. V koupelně akorát vyvětrám po koupání, sušičku tam nedávám a jedinou plíseň mám ve spárách mezi kachličkam. Na zdi nikdy nic, takže asi tak co do plísně a obkladů…mimochodem dá se tónovat a máme konkrétně tuto https://www.google.cz/search?…:
@geegie Mám odpor ke kachličkám, proto je nemáme. Máme cementobetonovou stěrku (nebo tak podobně) i ve vodou namáhaných místech. Vypadá to moc pěkně. Tento speciální povrch máme pouze na 2 stěnách ze 4, na zbývajících obyč omítku a barvu. Ošetřuje se to mokrým hadříkem. Jediné, co by se nemělo stát, zbytečně do stěny nebouchnout třeba sprchou, aby se neporušila celistvost, nedostala se pod to voda a nezačalo se to odchlipovat. Cenově to vyjde přibližně stejně jako kachle.
Mi mame oblozeno jenom asi pul metru kolem vany zbytek vodeodolnou malbu. Zadny plisne se nekonaji a to mam denne v koupelne oroseno jak v saune a kolikrat se mi podari ohodit vodou i strop
a blbe to nevypada, zalezi na vkusu majitele koupelny, usetrit se asi moc neusetri mozna par stovek ![]()