Neobvykle krátký cyklus menstruace

553
31.12.22 09:46

Neobvykle krátký cyklus menstruace

Chtěla bych se zeptat, zda máte některá podobnou zkušenost. Celý život, respektive od první menstruace mám dlouhé cykly, bude mi 38 a doposud jsem měla vždy nepravidelnou MS, moje obvyklá délka je 38- 60 dní (někdy i více) a poprvé v životě mám tak krátký cyklus, proto jsem z toho trochu nervózní, už více jak týden bolí šíleně prsa, no a dnes jsem dostala menstruaci, po 25 dnech :nevim:
Zažily jste to někdy? Byl to jen jednorázový výkyv, nebo byla příčina v nějakém zdravotním problému? Já jsem zvyklá na pár menstruací za rok, ne za měsíc 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69023
31.12.22 10:30

Ano, tak nějak s věkem… pokud je to jednorázový úlet, neřešila bych. Může to být výjimečný anovulační cyklus, nebo ovulace přišla vlivem vnějších okolností (nebo i jen tak) o hodně dřív. Pokud by se to mělo opakovat, pro jistotu bych zašla k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
31.12.22 10:38

Můj osobní názor je, že cyklus 25 dní je víc zdravý a normální, než ty hodně dlouhé. Podle mě jsi měla ovulaci v „normálním“ termínu a menstruace tedy přišla taky dříve. Znám docela dost holek, co mají cyklus 25-27 dní.
Věřím, že se ani u tebe nejedná o nic špatného :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
31.12.22 11:23

@JuicyLucy souhlasím s tím, že na 25denním cyklu není nic nenormálního (sama jsem měla celoživotně 21-23), ale pokud má ženská celý život pravidelně 38, není na tom nic nezdravého a nenormálního. A pokud by se náhle ze dne na den nastálo zkrátil, je někde něco divného. já taky zpozorněla, pokud jsem měla náhle cyklus 28 dní, přestože byl tabulkově dokonalý - ale ne u mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
31.12.22 14:06

@ugluk to ano, ale zakladatelka psala, že má cyklus mezi 38-60 dní, proto mi přijde, že těch 25 je spíš snad i lepší v jejím případě, než že by se jednalo o něco špatného 🙂 resp. by me hned napadlo, že přišla ovulace v relativně běžném čase a ne třeba až 42 den cyklu, což beru spíš jako pozitivum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
31.12.22 14:45
@ugluk píše:
@JuicyLucy souhlasím s tím, že na 25denním cyklu není nic nenormálního (sama jsem měla celoživotně 21-23), ale pokud má ženská celý život pravidelně 38, není na tom nic nezdravého a nenormálního. A pokud by se náhle ze dne na den nastálo zkrátil, je někde něco divného. já taky zpozorněla, pokud jsem měla náhle cyklus 28 dní, přestože byl tabulkově dokonalý - ale ne u mě.

Ano, přesně proto mne to trošku rozhodilo, nikdy v životě jsem neměla menstruaci po méně jak třiceti dnech, takže tohle byl trochu šok a vrtá mi to v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
31.12.22 14:51
@JuicyLucy píše:
@ugluk to ano, ale zakladatelka psala, že má cyklus mezi 38-60 dní, proto mi přijde, že těch 25 je spíš snad i lepší v jejím případě, než že by se jednalo o něco špatného 🙂 resp. by me hned napadlo, že přišla ovulace v relativně běžném čase a ne třeba až 42 den cyklu, což beru spíš jako pozitivum…

Kdyby to tak bylo, asi by to byl zázrak, mít jednou v životě ovulaci a cyklus normální, tak třeba se toho „na stará kolena“ dočkám 😀, ale jinak už jsem smířená za ty léta s těmi svými dlouhými anovulačními cykly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí