Neočkovaný dospělý

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12743
9.3.13 18:51

@soldi ano i alergie je porucha imunity. mě se celkem úspěšně podařilo zbavit všech alergií dodržováním dietních opatření. kombinuji antihistaminovou, bezmléčnou a bezlepkovou dietu. hodně jsem se s alergií potýkala. prakticky od března do listopadu jsem byla na lécích. loni jsem si nevzala prášek ani jednou, hodně to pomohlo i na pilové alergie. sice jsem tak 2-3× jsem byla zralá si prášek vzít, ale dalo se i bez ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
9.3.13 19:05

@paola white fuu, tak to je celkom prisna dieta. co je antihistaminova?

ja som alergiu velmi dlho nemala, potom som otehotnela a cele tehotenstvo som musela brat claritin :evil:
teraz som tiez brala, ale len prve tri mesiace, odvtedy sa to da prezit, alergia sa objavi len sporadicky.

mam velmi silnu alergiu na macky- svokra chova jednu velmi chlpatu vnutri, takze maximalna doba navstevy moze byt hodina, potom zacnem neskutocne trpiet.
okrem toho mam alergiu na prach a roztoce. a myslim, ze aj na nejake travy, ci pely na jesen, ale to len ked sa vyskytujem dlhsie v oblasti ich vyskytu, takze to neriesim.

keby si mi mohla viac napisat o tej diete, tak by som bola neskonale vdacna.

mliecne vyrobky defacto nekonzumujem (frcime na rastlinnych mliekach) ale s tym lepkom by bol asi problem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.3.13 19:13

@soldi v té kombinaci diet se vylučují potraviny jako jahody, rajčata, citrusy, pšenice, rafinovaný cukr, droždí, z mléčných výrobků pouze kysané, mléka používáme rostlinné (ne soju to je alergen) nebo kozí a ovčí, nemělo by se nic nakládaného, kvašeného, uzeného apod. nesmí se alkohol.

běžné pečivo nahrazujeme domácím pečeným z žitného kvasu a špaldové mouky, na zahušťování polévek a omáček používáme rozmixované vločky, na slazení používáme melasu a sirupy

snažíme se s manželem dodržovat opravdu hodně poctivě, ale je jasné že občas se nějakému prohřešku nevyhneme :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
9.3.13 19:21

@paola white z toho, co si vypisala dodrziavam pomerne vela. domaci chlieb robime tiez, ale z drozdia, nie zitneho kvasu.
ja nesladim vobec.
soju tiez nekonzumujeme. (rastlinne mlieka pouzivame ryzove a mandlove)
nakladane, kvasene, uzene- tiez nejem a alkohol som nikdy nepila.
na zahustenie pouzivam bulgur, quinou, kuskus, jahly, tarhonu, a pod. musim zistit co z toho je ztej psenice a vyhybat sa tomu.

jahody, rajciny, citrusy si sporadicky dam, ale inak preferujem klasicky mrkvu a jablko. :D

dakujem velmi pekne za rady, skusim na tom este popracovat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
9.3.13 19:22
@paola white píše:
"v té kombinaci diet se vylučují potraviny jako jahody, rajčata, citrusy, pšenice, rafinovaný cukr, droždí, z mléčných výrobků pouze kysané, mléka používáme rostlinné (ne soju to je alergen) nebo kozí a ovčí, nemělo by se nic nakládaného, kvašeného, uzeného apod. nesmí se alkohol.

8o 8o 8o 8o a to držíš takovou dietu dobrovolně???
Já se sice snažím jíst zdravě, ale tak moc bych se omezovat nenechala.
Proč je zakázaná zelenina a ovoce? To nesmíš ani kvašené zelí? vždyť je tak zdravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.3.13 19:27

@soldi tak snad jen ten kuskus jinak je to všechno OK :palec:

@subsomi já to dodržuju dobrovolně. nejedná se o nějaké povinné omezování. je o pro mě rozhodně lepší než do sebe rvát claritin a zyrtec, potácet se s rypákem jak tuřín a kapesníkem u nosu. má za sebou anafylaktický šok takže se alergie dost bojím. navíc o tom že je zakázané ovoce ani zelenina nikde nepíšu jen určité druhy, které jsou hodně alergizující. ano zelí je zdravé ale kysané věci se nesmí, protože podporují v těle produkci histaminu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
9.3.13 19:41
@subsomi píše:
@Saroya
Taky bych prosila SZ k tomu „nenemocnění“. U své obvodná dr jsem byla naposledy asi před 3 lety a to snad po dalšcíh 3 letech. Nějakou rýmečku občas mám, ale jako chřipku tak před 5 lety naposledy :think: a před tím nevím kdy co :nevim:

hezky to vysvětlila paola, nemám co nějak víc dodat, prostě někdy to imunitní systém pustí dovnitř a tam škodliviny začnou dělat paseku, místo toho, aby je teplota při nějaké banální viróze spálila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
9.3.13 23:02

Přítel Rumun, má jen dvě očkování a to jako miminko. Jinak není naočkovanej, tam na to nejsou peníze. Je zdravej jak řípa. :) když si tu pořezal ruku, tak ho naočkovoali na tetanus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.3.13 23:10

@Saroya můžu taky poprosit o sz o tom nenemocnění. Protože teda antibiotika jsem měla naposled ve 2 letech :) A jednu rýmičky bez teplot ročně nepovažuju za nemoc. Ted teda byla výjimka a na podzim jsem měla ukázkovou virózu, ale před tím nikdy skoro nic. Hlavně když se kouknu na počty zameškaných hodin ve škole, tak jsem většinou měla 0 nebo hodně nízký číslo :) A teda to co jsi psala mě celkem nepříjemně překvapilo, jsem si do teďka myslela jak skvělou mám imunitu.
Jo vlastně mám ještě dvě alergie - někdy na kočku a pak na alkohol v kombinaci se skořicí (takže na můj oblíbený svařák :()

• Citovat
  • Upravit
17629
10.3.13 08:16

@lucenka to jsem zas něco napsala :D

už to tu všechno zaznělo. prostě někdy tělo potřebuje vytvořit horečku, aby spálilo různé zbytky a přebytky, kterých se jinak neumí zbavit, to byla zřejmě ta viróza. pokud se teplota zbytečně potlačí, může se zarazit důležitý mechanismus imunity, která pak ty škodlivé věci pustí hloubš do organismu. a jsou lidé, kteří mají špatnou životosprávu a hřeší na to, že nestonají x let, po nějaké době se ale může projevit nemoc v mnohem horší podobě než je neškodná jarní viróza..

záleží na životosprávě, jsou lidé, kteří mají zdravé tělo, dobře se stravují, mají zdravý pohyb a jejich imunita funguje skvěle, tak si s nemocemi dobře poradí. rozhodně jsem svým příspěvkem nechtěla nikomu nahnat strach :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.3.13 11:49

@Saroya díky :) jsem si až pozdě přečetla, že už se to dál vysvětlovalo. I když teda trochu jsi mi tím strach nahnala. Ale teda nikdy jsem nebyla zastáncem srážení sebemenší teploty (si ani nepamatuju, kdy naposled jsem měla paralen). A i tu horečku někdy dostanu, ale trvá maximálně den. Životosprávu jsem měla hroznou, ale jak jsem začala řešit co dávat klukovi, tak jsem dost vylepšila i svojí.

• Citovat
  • Upravit
17629
11.3.13 15:47
@lucenka píše:
@Saroya díky :) jsem si až pozdě přečetla, že už se to dál vysvětlovalo. I když teda trochu jsi mi tím strach nahnala. Ale teda nikdy jsem nebyla zastáncem srážení sebemenší teploty (si ani nepamatuju, kdy naposled jsem měla paralen). A i tu horečku někdy dostanu, ale trvá maximálně den. Životosprávu jsem měla hroznou, ale jak jsem začala řešit co dávat klukovi, tak jsem dost vylepšila i svojí.

tak to jsem fakt neměla v úmyslu, horečka jeden den může být plně funkční a stačit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.16 19:29

Je mi 53 let, naposledy jsem byla očkovaná v osmé třídě základní školy. A to bylo také naposledy, kdy jsem viděla doktora. Za celý svůj život jsem nebyla nemocná. Vlastně ano… 3 x jsem rodila. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek