Neočkovaný dospělý

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
BM2
112
9.3.13 17:31

neočkovaný dospělý

Ahoj,
u svého dítěte jsem se stále ještě nerozhodla, zda očkovat či ne. Zajímalo by mne, jestli sem chodí nějaký dospělý, který není očkovaný ( předpokládám cizinec) a žije v Čr? Jak jste na tom se zdravím?
A nebo někdo, kdo má už starší, vůbec neočkované děti? Jak to vypadá u nich s nemocností? a co školka?

Děkuju moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
9.3.13 17:40

Mám dítě roční neočko. já sama jsem byla očkovaná pouze jako dítě, takže o protilátkách si iluze nedělám :?
se školkou je to v současné době problém. je opravdu jen málo školek co očkování neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
9.3.13 17:41

To by bylo nejlepší hledat v zahraničí, tam budou dospělí neočkovaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.3.13 17:44

Hele, před časem byla diskuze o tom, jaký je zdravotní stav neočkovaných dětí, všechny neočkovací maminky se tam kasaly, jak dítě nemělo rýmu. Moje zkušenost u druhého syna, očkování odloženo na 6m a první viroza s rýmou, kašlem a teplotama někdy ve 2m, kojený dítě, pak stihnul ještě nějakou, rýmu prakticky furt, další půlrok se očkovalo, taky furt na hromadě a pak po roce jako když utne a byl klid a pokud se dobře pamatuju, tak od jeho cca roka doteď byl zdravý, až nás teď skolila střevní chřipka.
A u dosělého má na imunitu vliv tolik okolností, že očkování je jen drobný kousek skládačky. Já třeba dělala jeden čas s penězi, nejdřív jsem byla furt nemocná, ale postupně jsem se „prolezla“ nemocema a potom jsem zase byla naprosto neprůstřelná a nic mě nesklátilo, i když to kolem mě padalo jak mouchy, tak mě maximálně zašimralo v krku, nosu a zase bylo dobře, imunita nastartovaná jak blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
9.3.13 17:46

Ona je nemocnost a nemocnost. rýma může být právě projevem dobré imunitní odpovědi. pokud se dítě čistí rýmou, hlavně zjara, tak je to známka, že je ok. k tomuto tématu víc tady http://www.jimejinak.cz/…-jite-jinak/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.3.13 17:52

@Saroya u mě se teda tenkrát tak dlouho střídali všechny možné chrchle, až to vyvrcholilo zánětem ledvin :zed: Za dobrou imunitu jsem považovala stav potom, kdy mě fakt jen zašimralo v nose a další den jsem byla fit a nebyla jsem nemocná jak byl rok dlouhý, nic jsem nechytila ani od nejbližších, se kterými jsem byla v úzkém styku. Věčnou nachrmlanost bych teda za dobrou imunitu nepovažovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
9.3.13 17:55

No tak dlouho se táhnoucí zahleněnost určitě není dobrá, ale je to způsob, jak tělo vylučuje škodliviny ven.

určitě tady záleží krom očka i na tom, jak se rodina stravuje, jaká je situace vztahová, často se děti nemohou uzdravit, když je problém mezi rodiči - partnerský.

pokud např. dlouhá leta člověk nemá žádnou chorobu ani teplotu, tak to může značit sakra problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.3.13 18:03
@Gladys píše:
Věčnou nachrmlanost bych teda za dobrou imunitu nepovažovala

V tom případě mám nejlepší imunitu na světě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
9.3.13 18:08
@Saroya píše:
No tak dlouho se táhnoucí zahleněnost určitě není dobrá, ale je to způsob, jak tělo vylučuje škodliviny ven.

určitě tady záleží krom očka i na tom, jak se rodina stravuje, jaká je situace vztahová, často se děti nemohou uzdravit, když je problém mezi rodiči - partnerský.

pokud např. dlouhá leta člověk nemá žádnou chorobu ani teplotu, tak to může značit sakra problém

nevysvetlila by si to blizsie prosim?
ja som za cely zivot mala raz anginu, kiahne a raz prechladnute oblicky.
inak len dvojdnove nadchy, tak dva krat rocne.
to moze znacit problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
9.3.13 18:25

@soldi ne, nemusí to automaticky být problém, pošlu ti sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
9.3.13 18:27

@Saroya dakujem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.3.13 18:35

@soldi pokud člověk NIKDY NIJAK nestoná tak to znamená, že má nefunkční imunitu. to jsou většinou takový pacienti co ti poví 20 let jsem neměl chřipku a najednou rakovina…
jak píše Saroya nemoc není vždycky nepřítel respektive její projevy. to že má člověk při viróze horečku je dobré znamení. můj syn si za posledních 14 dní prošel 2× jednodenní horečkou. přes den mu vylezla nahoru, měl kolem 39°C, chladila jsem pouze fyzikálně a celou noc ho držela na 38,5 ráno byl bez teplot a v pohodě. to znamená že má dobrou imunitu, protože tělo se porvalo s nemocí rychle. horečky se nakonec vysvětlily celkem lehce. před 14 dny nejspíš přišel do kontaktu s neštovicemi (první horečka reakce na přímí kontakt s virem) za 14 dní druhá horečka a druhý den se osypal už bez teplot. teď má pupínky druhý den a chová se jako zdravý dítě.

myslím, že v tvém případě o nic nejde, spíš máš prostě dobrou imunitu. jde o to, že když máš nachlazení tak se tělo rychle s infekcí vyrovnává a to je kýžená reakce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
9.3.13 18:38

@paola white
Když má nefunkční imunitu, jak to, že takový člověk neumře na banální virozu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
9.3.13 18:39

@Saroya
Taky bych prosila SZ k tomu „nenemocnění“. U své obvodná dr jsem byla naposledy asi před 3 lety a to snad po dalšcíh 3 letech. Nějakou rýmečku občas mám, ale jako chřipku tak před 5 lety naposledy :think: a před tím nevím kdy co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
9.3.13 18:46

@paola white ano, viem, ze teplota je dobre znamenie, pamatam si to este z biologie. teplota vznika pri chemickej reakcii, kedy sa mnozia biele krvinky. alebo tak nejako, bolo to viac ako 10 rokov dozadu :D
ale pointa mi utkvela v pamati :D

moj maly mal tiez teraz nedavno horucku 38,8 v noci, rano mu uz nic nebolo (neriesila som ziadno, len som ho na noc lahsie obliekla)
ale doteraz netusim, z coho to mohlo byt :nevim:

a chory este nebol nikdy. ani ked bol v kontakte s chorymi ludmi.

kedysi tie moje nachladnutia trvali tri dni. teraz si davam C a castokrat prejdu za menej ako 24 hodin. teplotu mavam lahko zvysenu- 37,1-2.

inak som alergicka, to je tiez porucha imunitneho systemu, nie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek