Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Evulina klobouk dolů, jako takové práce při shánění dat při tvé vytizenosti a velmi děkuji za vyčerpávající odpověď. Vůbec jsem netušila to o těch protilatkach, velmi zajímavé, jako vyhnit trisku je fakt hrdcore
, mám o čem přemýšlet do další návštěvy pediatricky. Asi hodím řeč.
Také se říká, že očkování proti hemofilovi B je méně účinné, pokud se očkuje dohromady s tetanem nebo se záškrtem (nevěděli přesně, která ta další složka tomu vadí). Tak hlavně, že se to do dětí pere spolu s DTaP.
@medunka23 píše:
@Evulina klobouk dolů, jako takové práce při shánění dat při tvé vytizenosti a velmi děkuji za vyčerpávající odpověď. Vůbec jsem netušila to o těch protilatkach, velmi zajímavé, jako vyhnit trisku je fakt hrdcore, mám o čem přemýšlet do další návštěvy pediatricky. Asi hodím řeč.
Já tohle hledala už asi před 5 roky - ty statistiky, to jsem ještě měla času podstatně víc, než teď ![]()
@Reflex píše:
Také se říká, že očkování proti hemofilovi B je méně účinné, pokud se očkuje dohromady s tetanem nebo se záškrtem (nevěděli přesně, která ta další složka tomu vadí). Tak hlavně, že se to do dětí pere spolu s DTaP.
Ono je to myšleno dobře - je méně píchanců v součtu, o tom žádná. Ovšem právě zas jak je to překombinované, tak to může dělat jinou paseku, příp. se právě ne na vše vytvoří adekvátní imunitní odezva.
@Zabatko píše:
No já jsem hlavně zvědavá, co budou neočkující maminky dělat, až se jim třeba dítko někde v hlíně pořeže o kus rezavého železa a chytne tetanus, to pak bude panečku jízda. Viděla jsem na tetanus umírat koně a nebylo to opravdu moc pěkné. Tady některá psala, že neočkuje, že děti se jí narodily dokonalé. Tak jí přeju, aby jí brzy stejně dokonalé neumřely na nějakou nemoc, proti které lze očkovat. Svět se mění, máme tu velké stěhování národů. Já jsem skoro i nerada, že moje nejmladší není očkovaná proti TBC, starší 3 děti očkované jsou. A očkovala jsem děti i proti skoro všemu nepovinnému, nejstarší dcera má už i očkování proti meningokokům Bexsero i Menveo. Jediné co zvažuji nenaočkovat, tak je proti rakovině děl. čípku. A světe div se, děti mi nemarodí skoro vůbec. Nejmladší dcera měla reakci na složku pertuse v hexe, 3 hodiny neutišitelně plakala, ale očkovalo se dál a už v pohodě. Jsem ráda, že očkování existuje, sice není všespásné, ale pokud můžu děti ochránit proti nemocem, tak to udělám. Dokonce i proti chřipce. Jinak krom sajrajtů v očkovacíh látkách do sebe děti už od útlého věku dostávají mnoho dalších sajrajtů v potravinách, ovzduší atd, to už by pak bylo jedině dobré se odstěhovat někam na Sibiř a vyhrabávat bio kořínky, protože chemie a hnusy jsou v moderním životě skoro ve všem. Tu hysterii proti očkování fakt nechápu, jsem pro to, aby se očkovací kalendář trošku rozvolnil a aby se k očkování přistupovalo individuálně a ne jak na běžícím páse, ale odmítat to šmahem je nesmysl. Jinak jsem za celý život nepotkala nikoho, kdo by měl následky po očkování, ani jsem o tom neslyšela, asi se pohybuju mezi špatnými lidmi. Jestli Vy, milé dámy, to neštěstí nějak nepřitahujete.
koně umírající z kapky nikotinu…
Dítě se narodí zdravé, ale další zátěž může způsobit problém. Rtuť ve vakcínách je problematická ze dvou důvodů. Především v nich byla dost vysoká dávka, až 50 ug, což je na kojence (ale i dospělého) opravdu hodně. Limit EPA udává jako bezpečný limit 0,1 ug/kg/den, což je na 5 kg dítě 0,5 ug. I vakcíny, které oficiálně rtuť neobsahují, ji obsahují ve zbytkovém množství, které může být až 1ug. Jak si lze snadno spočítat, i tato dávka překračuje limit EPA pro malé dítě dvojnásobně
https://www.svobodavockovani.cz/…ieta-5-2013/ ![]()
@Nastea píše:
koně umírající z kapky nikotinu…
Dítě se narodí zdravé, ale další zátěž může způsobit problém. Rtuť ve vakcínách je problematická ze dvou důvodů. Především v nich byla dost vysoká dávka, až 50 ug, což je na kojence (ale i dospělého) opravdu hodně. Limit EPA udává jako bezpečný limit 0,1 ug/kg/den, což je na 5 kg dítě 0,5 ug. I vakcíny, které oficiálně rtuť neobsahují, ji obsahují ve zbytkovém množství, které může být až 1ug. Jak si lze snadno spočítat, i tato dávka překračuje limit EPA pro malé dítě dvojnásobně
https://www.svobodavockovani.cz/…ieta-5-2013/
Tak ono jde podle mě především o koktejlový efekt všeho dohromady..Mmch. jsem si psala o hliníku v Infanrixu hexa současně se Súklem a s výrobcem vakcíny a nejen, že se obě odpovědi liší, ale hlavně mě nepřesvědčily o neškodnosti hlinitých solí ve vakcínách.. Říkala jsem si tehdy, dobrá, fajn, nechci tady být za matku, která si jen „hledá informace z netu“ (ač toto tvrzení nevypovídá vůbec o ničem, protože moje pediatrička mi taky jednou řekla „víte co, nečtěte Internet“ a vzápětí na můj dotaz, kde ona hledá informace, řekla mj. i Internet), tak jsem napsala i na tyhle instituce a ptala se jich na množství hliníku v hexe, ale hlavně co se pak s ním děje v těle dítěte, jak se vylučuje atd. (myšleno samozřejmě dítěte malého, třeba 3-měsíčního, kdy se dávají první vakcíny). No, zajímavé odpovědi přišly.. ![]()
Ale zas jinak já osobně nezpochybňuju, že když se tedy vakcína opravdu ujme (což je také otázka, jak jsme tady řešili ty protilátky na tetanus a hep. B), tak je tělo proti nemoci chráněné či aspoň má nemoc mírnější průběh..ale..je tam také mnoho ale..
A ty známé prupovídky, že nějaký problém po očkování má jedno dítě z milionu nebo co se tak běžně objevuje za hlášky, tak to bohužel je jaksi zbožné přání..sám Súkl přiznává více než 90% podhlášenost než. účinků po očkování.
Chápu ty, co očkují, chápu i ty, co neočkují. Ale je fakt, že než se mi narodily děti, netušila jsem, jaká životní rozhodnutí budu v podobě očkování řešit a jak to bude těžké ![]()
@Evulina píše:
Tak ono jde podle mě především o koktejlový efekt všeho dohromady..Mmch. jsem si psala o hliníku v Infanrixu hexa současně se Súklem a s výrobcem vakcíny a nejen, že se obě odpovědi liší, ale hlavně mě nepřesvědčily o neškodnosti hlinitých solí ve vakcínách.. Říkala jsem si tehdy, dobrá, fajn, nechci tady být za matku, která si jen „hledá informace z netu“ (ač toto tvrzení nevypovídá vůbec o ničem, protože moje pediatrička mi taky jednou řekla „víte co, nečtěte Internet“ a vzápětí na můj dotaz, kde ona hledá informace, řekla mj. i Internet), tak jsem napsala i na tyhle instituce a ptala se jich na množství hliníku v hexe, ale hlavně co se pak s ním děje v těle dítěte, jak se vylučuje atd. (myšleno samozřejmě dítěte malého, třeba 3-měsíčního, kdy se dávají první vakcíny). No, zajímavé odpovědi přišly..
problem je v lidech, proste 90% rodicu nic o tom nechci vedet,…jestli nevim tak nic se nestane||mozna ![]()
@Nastea píše:
problem je v lidech, proste 90% rodicu nic o tom nechci vedet,…jestli nevim tak nic se nestane||mozna
No jo no..ono je ale taky fakt, že když do toho člověk zabředne, tak má kolikrát o nervy postaráno a na dost dlouho, než si to vše srovná v hlavě a nějak se rozhodne..Někdo na to nemá čas, ale podle mého názoru většina se spíš bojí, co by se dočetla..