Prevenar 13 - záněty v uších?

14832
6.1.13 22:12

Prevenar 13 - záněty v uších?

Ahoj holky, máte některá zkušenosti s tím, že po tom, co jste nechaly dát svým dětem Prevenar 13, objevily se najednou záněty v uších? V podstatě opak toho jak by měl účinkovat.. Měli bychom očkovat za 2 týdny, tak chci vědět, jak jste to měli vy - my jsme na záněty rizikový :roll:
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6866
6.1.13 22:17

Ahoj
vlastní zkušenost nemám, ale vím, že si stěžovala kámarádka, že naočkovala prevenar hlavně kvůli zanětům v uších a stejně malá měla zánět po očkování 2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
6.1.13 22:18

První dceru jsme očkovali a vše v pořádku, druhá má za sebou už dvě dávky prevenaru 13 a snáší všechno perfektně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.1.13 22:21

My jsme v pohodě, zatím vůbec nic. Ale myslím, že pokud k tomu to dítě dispozice má, tak ho to stejně před záněty neochrání, ostatně jsem to někde i u toho Prevenaru četla. Záněty uší jsou virové a bakteriální a proti virům očkovat nelze, navíc chrání zhruba před 55% těch bakteriálních původců, které záněty způsobují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
6.1.13 22:26

Ahoj, tyto očkovací látky jsou sestavovány někde v cizině, kde se vyskytují úplně jiné kmeny, než tady. Takže se naočkuje třeba něco, s čím se tady ani nesetkáš a něco, co je tady častější, tak proti tomu ta látka neúčinkuje. Sice větší procento zánětů uší způsobují pneumokoky, ale pořád je velká část těch, které ne, takže spoléhat se na to, že po očkování bude klid, se nedá. A očkováním se oslabí imunita a dítě pak chytne něco raz dva.
Jen pro zajímavost článek: http://www.marianne.cz/…je_dite.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
6.1.13 22:29

Toto můžu potvrdit.
Syn má prevenar, ale na záněty trpí. Záleží taky na stavbě ucha, na délce trubice atd.

@gabi.design píše:
My jsme v pohodě, zatím vůbec nic. Ale myslím, že pokud k tomu to dítě dispozice má, tak ho to stejně před záněty neochrání, ostatně jsem to někde i u toho Prevenaru četla. Záněty uší jsou virové a bakteriální a proti virům očkovat nelze, navíc chrání zhruba před 55% těch bakteriálních původců, které záněty způsobují.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8646
6.1.13 23:49

Prevenar, navzdory obecně rozšířenému názoru, proti zánětu středního ucha chrání minimálně.
Doporučuji přečíst toto, např. str. 8 (otitis media)
 http://www.ema.europa.eu/…00041563.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
7.1.13 00:51

Přesně jak píšou holky, Pneumokokové infekce jsou jen malou částí příčin zánětů satřešního ucha a Prevenar 13 je proti 13 nejrozšířenějším pneumokokovým kmenům… ale z kolika???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
7.1.13 06:44

Tak náš měl do 1.5 roku zánět středního ucha 4× pak mě doktorka poradila ho naočkovat a od té doby neměl ani 1× :dance: :dance: :dance:.Takže nám to pomohlo :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
7.1.13 07:07

Nám též pomohl..od té doby co dcera byla naočkovaná. A to nebyla maličká tak znět neměla. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
7.1.13 08:09
@IvkaV píše: … Prevenar 13, objevily se najednou záněty v uších? V podstatě opak toho jak by měl účinkovat..

Kvůli Prevenaru jsem rok nespala :cert:

Před očkováním: žádný zánět.
Důvod očkování: starší sourozenec na záněty trpěl
Po očkování: zánět středního ucha každé 3 týdny

Staršímu sice Prevenar pomohl od zánětů, ale slyšel blbě furt. Oběma dětem pomohla až celková homeo léčba. Ovšem trvalo víc než dva roky, než jsem narazila na schopného homeopata, ti „odborníci“ předtím nám nepomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
7.1.13 09:16

Známá nechala naočkovat až po roce, když jí malá hodně trpěla na záněty uší a stejně nepomohlo a musela na trhání nosních mandlí… pro mě to byl jeden u důvodů, proč jsem dala jen hexu a nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
7.1.13 10:11

Holky, díky, jak to čtu, možná bude lepší Prevenar vynechat a aspoň jí tím nebudeme zatěžovat.. Ještě to proberu i s doktorkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.1.13 10:15

U nas to tak nebylo, starsi nemel ucho ani jednou, mladsi jednou - nez dostal prvni davku pneumokoka. Ale opravdu ockovani nema chranit proti zanetum ucha, ale proti vaznejsim infekcim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Josef23
15.1.13 00:06

Prevenar 13 a středouší

No v podstatě tohle očkování není moc dobrou prevencí proti zánětu středuší, prevenar je primárně určen proti invazivním pneumokokům závažným onemocněním jako je sepse, zánět mozkových blan, pneumonie (zápal plic). Je to vakcina proti invazivním pneumokokům nikoli neinvazivním - tj méně závažným onemocněním, na to je v ní málo antigenů. Přesto k poklesu nemocnosti dojde o 10-20%, Pokud byste chtěla lépe omezit riziko zánětů středouší pak očkujte proti chřipce - tohle levné očkování omezí zánět středního ucha u dětí asi o 1/3 málo kdo to ví, spolu s prevenarem to máme téměř o polovinu. Až budou dítěti 2 roky lze doplnit prevenar vakcinou pneumo 23, která má dalších 11 antigenů na víc proti prevenaru. ( bohužel ale není u dětí tak účinná jako u dospělých ) To jsou asi možnosti očkování v zánětu středouší jinými slovy omezíte to, ale pokud je dítě na to citlivé nezbavíte se toho.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek