TBC po hexách

1823
2.1.13 15:09

TBC po hexách

Ahoj, dnes malý dosal třetí hexu a doktorka přišla s tím, že by bylo dobré ho za měsíc naočkovat proti TBC. Že je to tedy dobrovolné, ale že ona je pro. Taky vám to doktoři řekli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Pce
13873
2.1.13 15:11

Tak to si počkám na komenty…taky to takhle mám v plánu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
2.1.13 15:17

@Petra8a Rekla bych ji, at si to svinstvo naockuje sama sobe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
2.1.13 15:19

Tak třeba v našem městě otevřená tuberkulóza byla už 2× nehodlám čekat na to až pojedu nějakým narvaným busem a někdo mi to naplive do kočárku…konec konců taky jsme na to byli očkovaný a přežili jsme to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
2.1.13 15:22

Já mám TBC v plánu až po PRIORIX cca ve 2 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
2.1.13 15:25

@Pce Pokud vim tak TBC se chytne po dlouhodobem kontaktu s nakazenym. Kazdeho vec, ci svemu diteti pichne do tela. To je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
2.1.13 15:25
@Dana Klaudie píše:
Já mám TBC v plánu až po PRIORIX cca ve 2 letech

no mě říkala doktorka že v půl roce po Hexách…a v roce meningokoka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
2.1.13 15:27
@Suzann píše:
@Pce Pokud vim tak TBC se chytne po dlouhodobem kontaktu s nakazenym. Kazdeho vec, ci svemu diteti pichne do tela. To je fakt.

ano, každého věc…nehodlám nic riskovat.
Příjde mi že teď se ta očkování strašně řeší a propírají…když očkovali nás nikdo nic neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
2.1.13 15:30

Mám kamarádku zdrav. Sestru a chtěla jsem taky meningokoka… Doporučila očkováni až v 15 měsících.. S tím, ze ta vakcinace stejně neobsahuje nějakýho nejcastejsiho, ale ze ji vyvíjejí… Tak uvidim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
2.1.13 15:33

TBC jsem nechala očkovat když byl malému rok a čtvrt asi..
Doktorka mi neřekla nic, jen že by bylo vhodné to naočkovat, nechala jsem tedy, po nějaké době jsem změnila doktorku a ta zjistila že minulá paní doktorka zapomněla naočkovat poslední prevenar.. přitom když jsem se ptala jestli máme naočkováno všechno tak mi řekla že jo.. Takže nová dr.byla naštvaná na starou, že proběhlo TBC očkování bez uzavřeného schématu.. ale malý vše zvládl v pohodě, tak snad dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
2.1.13 15:39

Taky chci maleho naockovat, u nas taky byla otevrena tbc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
2.1.13 15:41

PetraP buď rada, ze se to nemuselo preockovavat nanovo :0.. A pak jim verte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
2.1.13 15:42
@Ango píše:
PetraP buď rada, ze se to nemuselo preockovavat nanovo :0.. A pak jim verte

jojo.. příští týden jdeme na meningokoka a to je už poslední očkování na dlouhou dobu naštěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
2.1.13 15:58

Očkování proti tbc jako povinné zrušili, protože vakcína je „pochybná“ teď se čeká, až na trh uvedou novou vkcínu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
2.1.13 16:00

Taky jsem čekala, až skončí všechny hexy a pak se objednala na konzultaci do příslušné ordinace, kde se TBC očkuje a tam mi to doktorka vymluvila, že to očkování má víc negativ, jako přínosů a že se momentálně testuje nějaké nové očkování, které už by nemělo být takové nežádoucí účinky a mělo by být na víc druhů. tak nevim, my jsme zatím neočkovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek