Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dnes malý dosal třetí hexu a doktorka přišla s tím, že by bylo dobré ho za měsíc naočkovat proti TBC. Že je to tedy dobrovolné, ale že ona je pro. Taky vám to doktoři řekli?
@Petra8a Rekla bych ji, at si to svinstvo naockuje sama sobe!
Tak třeba v našem městě otevřená tuberkulóza byla už 2× nehodlám čekat na to až pojedu nějakým narvaným busem a někdo mi to naplive do kočárku…konec konců taky jsme na to byli očkovaný a přežili jsme to.
@Pce Pokud vim tak TBC se chytne po dlouhodobem kontaktu s nakazenym. Kazdeho vec, ci svemu diteti pichne do tela. To je fakt.
@Dana Klaudie píše:
Já mám TBC v plánu až po PRIORIX cca ve 2 letech
no mě říkala doktorka že v půl roce po Hexách…a v roce meningokoka.
@Suzann píše:
@Pce Pokud vim tak TBC se chytne po dlouhodobem kontaktu s nakazenym. Kazdeho vec, ci svemu diteti pichne do tela. To je fakt.
ano, každého věc…nehodlám nic riskovat.
Příjde mi že teď se ta očkování strašně řeší a propírají…když očkovali nás nikdo nic neřešil.
Mám kamarádku zdrav. Sestru a chtěla jsem taky meningokoka… Doporučila očkováni až v 15 měsících.. S tím, ze ta vakcinace stejně neobsahuje nějakýho nejcastejsiho, ale ze ji vyvíjejí… Tak uvidim
TBC jsem nechala očkovat když byl malému rok a čtvrt asi..
Doktorka mi neřekla nic, jen že by bylo vhodné to naočkovat, nechala jsem tedy, po nějaké době jsem změnila doktorku a ta zjistila že minulá paní doktorka zapomněla naočkovat poslední prevenar.. přitom když jsem se ptala jestli máme naočkováno všechno tak mi řekla že jo.. Takže nová dr.byla naštvaná na starou, že proběhlo TBC očkování bez uzavřeného schématu.. ale malý vše zvládl v pohodě, tak snad dobrý
PetraP buď rada, ze se to nemuselo preockovavat nanovo :0.. A pak jim verte
@Ango píše:
PetraP buď rada, ze se to nemuselo preockovavat nanovo :0.. A pak jim verte
jojo.. příští týden jdeme na meningokoka a to je už poslední očkování na dlouhou dobu naštěstí
Očkování proti tbc jako povinné zrušili, protože vakcína je „pochybná“ teď se čeká, až na trh uvedou novou vkcínu
Taky jsem čekala, až skončí všechny hexy a pak se objednala na konzultaci do příslušné ordinace, kde se TBC očkuje a tam mi to doktorka vymluvila, že to očkování má víc negativ, jako přínosů a že se momentálně testuje nějaké nové očkování, které už by nemělo být takové nežádoucí účinky a mělo by být na víc druhů. tak nevim, my jsme zatím neočkovali…