TBC po hexách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
3.1.13 08:12

Takže u vás ale nějakou dobu jsou, ne? Jak tu píšete o letadlech a o tramvajích plných ukrajinců (to nemyslím zle, ale na nějaké diskuzi se to taky vášnivě řešilo) tak to není dlouhodobý a ani častější kontakt.. Takže ano já tomu věřím ;) a očkuju, ale s rozvahou a necpu do malý všechny dostupné vakcíny..

@Anonymní píše:
a tomu věříš, jo?u nás je pacient s TBC maximálně po tu dobu, než se zjistí, že má TBC (nejsme plicní) a onemocněla nám jedna lékařka a jedna moje kolegyně málem došla o nohu (dostala TBC do odřeniny na noze ) a to za 10let, co jsem tam pracovala
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
3.1.13 16:27

Někdo tu psal, že nezná nikoho, kdo by měl problém po očkování proti TBC. Tak moje dcera měla velké problémy. Místo vpichu hnisalo víc než tři měsíce a to nejenom nějak malinko, ale masivně a dokonce jí v nemocnici museli provést chir. odstranění tkáně. Užili jsme si s tím, pro někoho možná banálním problémem, své, ale nakonec můžeme být rádi, že má jenom jizvu. Byly prý případy, kdy dítě přišlo i o ručičku.
V té době jí očkovali vesele dál proti ostatním nemocem a vůbec jim to nepřišlo divné!!!Bohužel jsem v tenkrát o problematice očkování moc nevěděla. Zjistit nebylo co ani kde. Navíc jsem, jako zdravotní sestra, lékařům slepě důvěřovala a o jejich rozhodnutích nepřemýšlela a už vůbec nepochybovala.
Je to sice už osmnáct let, ale jsem ráda, že se toto očkování zrušilo a u nejmladší dcery to nemusím řešit.
Mimochodem, jedním z důvodů zrušení vakcinace touto vakcínou je její malá účinost proti kmenům TBC, které se objevují v populaci. Dalším pak její nebepečnost a zastaralost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
3.1.13 16:36

Zkuste pohledat na netu..je hodně různých studiích ve kterých se píše, že vakcína proti TBC má po roce věku dítěte mizivou účinnost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
3.1.13 21:15

Já dceru nechala naočkovat měsíc po 3. dávce Hexy, takže 4. dávka vyjde po 5 měsících od očk. TBC, podle doktorky stačí 3 měsíce, když je shojená jizva. Malá bez problémů-ani hnisání v místě vpichu. Jsem zdrav. sestra a nikdy nevím, s kým se potkám a rozhodně nechci nic přinést domů. Po zavedení povinné kalmetizace se jednak snížil počet nemocných tuberkulózou asi o 60 % – 80 %, ale taky se zamezilo vzniku miliární tuberkulózy a dalších komplikací tuberkulózy, takže za mě stará vakcína ano. Nová vakcína se bude možná vyrábět několik let-mezi tím se může stát (jen se domnívám), že se třeba TBC opět začne více vyskytovat, když nynější generace dětí není proočkována. No a ještě teda přemýšlím nad tím, že nevím jestli nová vakcína bude tak extra, že bych ji hned po uvedení na trh nechala naočkovat. Může se stát, že po uvedení do praxe pak můžou přijít na to, že třeba škodí…nebylo by to poprvé, že se určité léky stahují z prodeje, že nefungují nebo spíš víc poškozují. Jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
3.1.13 21:29

@Marcelka146
naprosto souhlasím jako zdravotník vím o čem mluvíš nikdy nevíme s kým mluvíme takže za mě taky ano :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
3.1.13 21:50
@peggy.sl píše:
Zkuste pohledat na netu..je hodně různých studiích ve kterých se píše, že vakcína proti TBC má po roce věku dítěte mizivou účinnost..

tak tak viz stranka predniho ceskyho VAKCINOLOGA!! Petrase (rozumej vyrobce a propagatora vakcin):
http://www.vakciny.net/…ta/P_TBC.htm
Cituji:
Proč se očkují právě novorozenci a ne malé děti nebo dospělé osoby?

Novorozenci nemají buď vůbec, nebo jen částečně vyvinuté specifické pomocné bílé krvinky. Právě díky tomuto očkování dostávají některé bílé krvinky impuls k tomu, aby se dovyvinuly a sloužily nejen k ochraně stimulované tímto očkováním, ale v budoucnu k ochraně vůči jiným infekcím nebo přecitlivělostem (jako jsou alergie). Zdá se, že díky tomuto očkování je i každé další dětské očkování efektivnější a možná i lépe snášené.
Všechny původní i současné práce vedou ke konzistentnímu závěru, že očkování novorozenců mladších 10 týdnů proti tuberkulóze zajistí nejlepší a nejspolehlivější ochranu.
Relativně dobrá, ale přeci jen o něco nižší se pozoruje u dětí očkovaných v pozdějším věku (ne však později než ve věku 12 měsíců). Očkují-li se starší děti nebo dospělí dříve neočkovaní, zpravidla bývá ochrana sporadická nebo dokonce žádná.

Petras neni zadny blbec :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
3.1.13 21:57
@Haninac píše:
tak tak viz stranka predniho ceskyho VAKCINOLOGA!! Petrase (rozumej vyrobce a propagatora vakcin):
http://www.vakciny.net/…ta/P_TBC.htm
Cituji:
Proč se očkují právě novorozenci a ne malé děti nebo dospělé osoby?

Novorozenci nemají buď vůbec, nebo jen částečně vyvinuté specifické pomocné bílé krvinky. Právě díky tomuto očkování dostávají některé bílé krvinky impuls k tomu, aby se dovyvinuly a sloužily nejen k ochraně stimulované tímto očkováním, ale v budoucnu k ochraně vůči jiným infekcím nebo přecitlivělostem (jako jsou alergie). Zdá se, že díky tomuto očkování je i každé další dětské očkování efektivnější a možná i lépe snášené.
Všechny původní i současné práce vedou ke konzistentnímu závěru, že očkování novorozenců mladších 10 týdnů proti tuberkulóze zajistí nejlepší a nejspolehlivější ochranu.
Relativně dobrá, ale přeci jen o něco nižší se pozoruje u dětí očkovaných v pozdějším věku (ne však později než ve věku 12 měsíců). Očkují-li se starší děti nebo dospělí dříve neočkovaní, zpravidla bývá ochrana sporadická nebo dokonce žádná.

Petras neni zadny blbec :nevim: :think:

Jenže jak si má člověk vybrat, co je opravdu správné, když každý doktor i každé kalmetizační centrum říká něco jiného? Je to prostě názor od názoru, jak mám vědět, komu mám věřit.. Dítě jsem naočkovat nechala ve 14 měsících a už to prostě nezměním, ale stejně bych nevěděla, jak se rozhodnout, aby to bylo opravdu dobré rozhodnutí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Josef23
13.1.13 23:37

Očkování proti TBC po 3 hexách

Já bych Vás před tím očkováním varoval, tento typ vakciny totiž funguje na jiném principu než ostatní očkování a jeho účinnost je nejvyšší po narození a pak rychle klesá. Pokud jste se nerozhodla po narození už tohle očkování nedávejte a řeknu Vám proč za 6 až 8 let bude k dispozici mnohem lepší a bezpečnější vakcina proti TBC než je ta stávající. Stávající vakcina je určena pro děti do 6 týdnů starší děti se očkují jen když byly již dříve očkováni. Bylo asi chybou tohle očkování rušit jenže to Vám měla doktorna nabídnout hned po narození dítěte a ne přijít s křížkem po funuse.

• Citovat
  • Upravit
387
13.1.13 23:41

Asi takhle. Doktorka mne nic takovyho nenabidla, a i kdyby, odmitla bych. TBC se muzes nakazit jen stalym kontaktem s infikovanym. Proto se upustilo od povinneho ockovani v porodnicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.1.13 14:42
@Dufka píše:
Asi takhle. Doktorka mne nic takovyho nenabidla, a i kdyby, odmitla bych. TBC se muzes nakazit jen stalym kontaktem s infikovanym. Proto se upustilo od povinneho ockovani v porodnicich.

Od povinného očkování se upustilo spíš kvůli vážným nežádoucím účinkům..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
14.1.13 17:41

Já myslela, že se očkuje hned po narození dítěte v 5. dnu? Vím, že teď už tedy není povinností očkovat, ale u dětí, které se musí nechat naočkovat? U nás v rodině se bohužel tuberkuloza vyskytla a celá rodina jsme sledováni na plicním, podstoupili jsme 2× rentgen plic + protilátky…já tedy jen ty protilátky, protože jsem thotná, ale až se dcera narodí, bude určitě muset na očkování povinně, aspoň tedy myslím? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
14.1.13 17:46

@Evulin dcera bude v rizik. Skupině, očkováni dostane. Jinak se už ale neockuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
14.1.13 17:49
@Evulin píše:
Já myslela, že se očkuje hned po narození dítěte v 5. dnu? Vím, že teď už tedy není povinností očkovat, ale u dětí, které se musí nechat naočkovat? U nás v rodině se bohužel tuberkuloza vyskytla a celá rodina jsme sledováni na plicním, podstoupili jsme 2× rentgen plic + protilátky…já tedy jen ty protilátky, protože jsem thotná, ale až se dcera narodí, bude určitě muset na očkování povinně, aspoň tedy myslím? :think:

v porodce pak dostaneš papíry ohledně TBC a ty vyplníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
14.1.13 17:56

@Ango Já vím, ale bude očkovaná hned na začátku, tedy ten 5. den, ne?
@lucka83 Takže to stejně budu muset vyplnit k odsouhlasení, že?
Děkuji za dotazy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
14.1.13 18:00

Jo, jo, hned po narozeni. To je to ucinne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...