Dítě do školky bez MMR

Anonymní
1.1.13 21:50

Dítě do školky bez MMR

Ahoj, hledám pediatra (kdekoliv po ČR), který bude ochotný nějak kulantně vyplnit evidenční list do školky. Z názvu zřejmé, že moje dítě nemá MMR (žádná kontraindikace, jen ho nemám v plánu dávat). Nejde mi o žádné lži či podvody, aby doktor psal, že dítě očkované je a ve skutečnosti není, to ne. Jde mi o to, že jedna a tatáž věc lze popsat mnoha způsoby :) Např. že i přesto neporušujeme vyhlášku apod. Znáte-li prosím někoho takového, kohokoliv, ozvěte se, napíšu sz.
Ps- kdo se chce hádat, ať se hádá, stejně tomu nezabráním. Ale vyprovokovat se nenechám, reakce na odsuzování nečekejte :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
818
1.1.13 21:53

Taky by mě to zajímalo, jestli je někdo ochotný. Já v nejhorším nechám naočkovat jednu dávku, ale ještě to chci zkonzultovat s očkovacím centrem. Malej má 3,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
1.1.13 21:54

Já bych se nejdřív i informovala zda to v MŠ bude stačit. Mně při zápisu projela řiditelka očkovák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.1.13 21:56

To by mě taky zajímalo. V té vyhlášce (či zákonu, teď nevím) je napsáno, že dítě musí být očkováno řádně dle očkovacího kalendáře, ale co je řádné očkování, když je termín očkování jen doporučený :nevim:
Zkoušela jsi to takto podat i svojí doktorce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.1.13 21:58

Holky, sice je to mimo téma, tak zakladatelko promiň, že se ti sem tak vměšuju, snad mi odpustíš, malé je rok, má teď v pondělí dostat 4.hexu, jenže po těch třech předchozích se jí šíleně rozjel atopický ekzem, v současně době ho držím na uzdě snad už jen silou vůle, takže ji chci odložit, do kdy se musí píchnout? Četla jsem, že do 18-ti měsíců, ale kde je to napsané, ať můžu argumentovat, a MMR pak klidně můžu dát až ve dvou a půl letech? Je to jedno?

Příspěvek upraven 01.01.13 v 21:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
1.1.13 21:58

Já musela před přijetím do školky jít k dr. s papírem a ten přímo kontroloval zda máme splněno veškeré povinné očko, já nenesla sebou očkovák tak mě sjeli jakto že ho nemám a kontrolovali to dávku po dávce v počítači!! bez toho by mi prostě razítko nedali a bez toho by mi malou nikam nevzali a to máme soukromou školku tam jsem si myslela že to tak nežerou jako ve státní, kamarádka šla už k zápisu do státní s papírem od dr. že mají naočkováno aby jí malou vůbec dali do užšího výběru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
1.1.13 22:06

@terinka4444 Atopický ekzém je kontraindikace, pediatr by to měl nahlásit a tvoje dcera nemusí dostat 4.dávku.-Já jsem u syna odkládala 4.dávku hexy do dvou let.Bez problému, MMR odložena na neurčito. Ale máme rozumného pediatra. U MMR není stanovena horní věková hranice, takže ji vlastně můžeš dát kdy chceš. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Naše mudra jen napsala, že dítě je zdrávo a očkováno dle schématu. Nikdo nic neřešil a víc nechtěl. Pokud z nějaké důvodu být očkovaní nemůžete, najdi si rozumnou doktorku, která je v pohodě a domluvíte se.
Já si nemůžu stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743

Jde o to se s doktorem domluvit aby napsal „rozočkováno“ nebo „očkování dle individuálního plánu“ zkus obvolat doktory v okolí jestli k tomuhle bude někdo svolný. já mám doktorku co by asi byla ochotná tohle potvrdit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.1.13 22:08
Děkuji
@lucineeccka píše:
@terinka4444 Atopický ekzém je kontraindikace, pediatr by to měl nahlásit a tvoje dcera nemusí dostat 4.dávku.-Já jsem u syna odkládala 4.dávku hexy do dvou let.Bez problému, MMR odložena na neurčito. Ale máme rozumného pediatra. U MMR není stanovena horní věková hranice, takže ji vlastně můžeš dát kdy chceš. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
1.1.13 22:09

@terinka4444 hexa by měla být doočkovaná do 18 měsíců (podle vyhlášky) a MMR má jen dolní hranici takže tam to vůbec řešit nemusíš. ale jsou pediatři co tohle neřeší. hexa se dá očkovat i ve schématu 2+1 v kolika měsících jste očkovali? třeba by se to dalo uhrát :think:

@lucineeccka AE není kontraindikací očkování :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
1.1.13 22:10

Holky mám takovou otázku, proč myslíte že dr. to tak řeší? myslíte že je riziko pro neočkované děti ve školce nebo naopak pro očkované? nevím jen by mě to zajímalo, myslím že to ti dr. neřeší jen tak že nemají co dělat. já malou mám naočkovanou, dávám i nepovinné ale při té přihlášce jak jsem viděla že to fakt důsledně kontrolují mi přišlo že spíš chtějí tím chránit ty neočkované děti aby fakt něco ve školce nechytli takže nějaké podvody v potvrzeních, nevím no, já bych to nedělala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.13 22:11

@vlastovka385 taky mě napadlo dát jednu dávku a z druhý se vyvlíknout. Jenže jak to vidím, každý doktor napíše něco jiného a každá školka taky jinak přimhouří nebo nepřimhouří oči a nerada bych jí těm :poblion: vystavila zbytečně :?
@Gladys s dr jsem to ještě neprobírala, zkusit dát dítě do státní je teď náhlý popud. Jinak naše dr je taková nevyzpytatelná, jsme dohodlé, že tlačit nebude a taky to nedělá, ale občas se stejně zeptá a že zrovna MMR jí přijde náramně důležitý očko- tak mi nepřijde dvakrát osvícená :mrgreen:
@terinka4444 hexa má být do 18m, takže času máte dost, ale i tak se připrav na to, že se jí to třeba nezlepší, 18m bude klepat na dveře a budeš stát před rozhodnutím, jestli se bít za individuál. očko plán. MMR je pak jedno, nejdřív v 15ti m, horní hranice určená není, takže vyhlášku tím neporušíš, paradoxně s těma školkama je pak problém, celý je to takový nedomyšlený :cert:
Aspoň kdyby se našel nějaký dr, co bez problémů vypíše ten individuál :think: Pořád přemýšlím- máme v rodině dědičně lupenku, už několik generací. Já v současnosti mám postižený jedno malý místečko, moje děti zatím bez projevů. K tomu jsem v dětství byla sledovaná na imuno kvůli autoimunitě, očko jsem měla nedoporučený (a vím já, jestli je tohle taky dědičný?). Poslední moje možnost je, zkusit to uhrát na tyhle dvě věci, ale bojím se, že to stačit nebude :?

• Citovat
  • Upravit
12743
1.1.13 22:14

@martulkasloník
asi budu ukamenovaná, ale jediný důvod pro takové perzekuce na neočkovaných dětech je dělat tlak na rodiče aby se očkování podrobili. ve většině západních zemí je očkování dobrovolné a např. v Rakousku je proočkovanost nižší než 80% (prý je nutné mít alespoň 95% k udržení nemocí „na uzdě“) a u dětí ve školkách ani mezi běžnou populací nejsou epidemie. ve většině případů očkování stejně protilátky netvoří takže ochranu nemají očkované ani neočkované děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
1.1.13 22:15

@paola white fakt? oops: Vidíš a mě to pediatr jako kontraindikaci uznal. :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat