Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já teda nevím ale byla s ní očkovaná celá populace a nevzpomínám si že by někdo v mém okolí měl nějaké nežádoucí účinky… ![]()
Za to otevřená tubera je na denním pořádku i u učitelek ve školkách
@Pce
![]()
jak říkáš já očkovala navíc když někde vycestujeme letadlem na dovču nikdy nevíš koho tam potkáš
@banánice píše:
@Pce![]()
![]()
![]()
jak říkáš já očkovala navíc když někde vycestujeme letadlem na dovču nikdy nevíš koho tam potkáš
No jasný…to mě příjde větší blbost očkovat proti neštovicím.
Mám na mysli dnešní děti, za nás byla jina vakcína. Já jsem pouze odpověděla na dotaz zakladatelky. Tím se předem omlouvám, že jiz dál nebudu reagovat. Držím palce, aby očkování u vašich děti proběhlo bez komplikaci.
@kaštinka píše:
Mám na mysli dnešní děti, za nás byla jina vakcína. Já jsem pouze odpověděla na dotaz zakladatelky. Tím se předem omlouvám, že jiz dál nebudu reagovat. Držím palce, aby očkování u vašich děti proběhlo bez komplikaci.
Však já jsem to nemyslela zle…je to věc názoru a hlavně každýho věc…a toto je jen diskuze ![]()
Každá se musí ted rozhodnou sám co očkovat
my už ji máme a komplikace žádne ![]()
neštovice očkovat taky nebudu to mě nepříjde vhodné
@gabriela82 píše:
Za mě určitě ne - stačí si přečíst jak dochází k nákaze - při dlouhodobém kontaktu s nemocným!
Já jsem s doktorkou probírala očkování proti TBC a její názor je, že pokud není nutné očkovat hned (někdo v rodině s TBC atd.) tak je vhodné očkovat až ve dvou letech - jednak je už ukončeno základní očkování a jednak se musí dodržet odstup od jiných očkování plus nežádoucí účinky ![]()
Já budu očkovat proto, že tam, kde pracuji není nouze ani o TBC - několikrát jsem musela a RTG plic a jednou i na Mantouxe. I s očkování mohou TBC dostat, ale bylo by lépe léčitelné než bez očkování.
Nová vakcína může trvat i několik let ![]()
Neštovice nechám holkám naočkovat, pokud je nedostanou do 10.let
@gabriela82 píše:
Za mě určitě ne - stačí si přečíst jak dochází k nákaze - při dlouhodobém kontaktu s nemocným!
a tomu věříš, jo?
u nás je pacient s TBC maximálně po tu dobu, než se zjistí, že má TBC (nejsme plicní) a onemocněla nám jedna lékařka a jedna moje kolegyně málem došla o nohu (dostala TBC do odřeniny na noze ) a to za 10let, co jsem tam pracovala
@Dana Klaudie píše:
Já budu očkovat proto, že tam, kde pracuji není nouze ani o TBC - několikrát jsem musela a RTG plic a jednou i na Mantouxe. I s očkování mohou TBC dostat, ale bylo by lépe léčitelné než bez očkování.
to podle mě není pravda Dani, je to „kus od kusu“
@Lenula-xy píše:
to podle mě není pravda Dani, je to „kus od kusu“
jaké kusy myslíš?? ![]()
@Lenula-xy píše:
no ty naše domácí
jo ty naše domácí…aha, tak ten můj starší kousek se už asi narodil s protilátkama a ještě dostal očkování a pak nás obě podezřívali, že máme TBC. Já jsem absolvovala jak RTG, tak Mantouxe…naštěstí to bylo vše v pohodě