Očkování - odstup od nemoci

1270
6.1.13 20:36

Očkování-odstup od nemoci

Za jak dlouho jste nechali dítě očkovat po nemoci, i když šlo třeba o banální rýmu?
Co Vaše dětské doktorky a doktoři doporučily za rozestup mezi očkováním a nemocí?
Prosím, aby mi nepsali zarytí odpůrci očkování. Taky z toho nejsem odvařená, ale nejsem zas takový odborník, abych mohla o tomto tématu argumentovat. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6391
6.1.13 20:38

Ahoj nas malej kdyz mel 15 mesicu tak mel jit na ockovani, ale doktorka nam to oddalila, protoze mel v krcku pupinky a sly jsme nejak okolo 16 mesice. A to uz nas naockovala. takze si myslim ze ten mesic odstup nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
6.1.13 20:39

Dr. vyžaduje aby bylo dítě úplně zdravé (tedy ani rýma) 14 dní před očkováním neživou vakcínou a měsíc před očkováním živou vakcínou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.13 20:43

Naše dětská chce, aby mezi i obyč rýmou a očkováním bylo dítě min 14 dní naprosto zdravé. Což mi umožnilo posunout povinné očko na pozdější termíny a mimo chřipkovou sezónu

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
6.1.13 20:43

Naše dr. říkala přijďte až bude min. týden zdravá (u Hexy) to bylo před Vánoci, no ještě jsme nebyly, pořád má trochu nudli a to divný teplý počasí nemocem celkem nahrává..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
6.1.13 20:47

K vůli rýmě jsme očkování o týden posunuli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
6.1.13 21:15

Naše MUDr. chce aby děti byly zdravé min. 14 dní. Očkování jsme odložili už potřetí kvůli neustále se opakující nemoci. Zítra nás to ale možná už nemine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
6.1.13 21:18

Právě že má teď dostat Hexu a ještě Prevenar - poslední dávku. Uvidím, co tento týden řekne doktorka, jak půjdem na kontrolu.Ale já osobně bych teda minimálně aspoň těch 14 dní počkala. A nevím, jestli ji to mám nechat naočkovat zároveň. Už předtím u těch dávek jsem si nebyla jistá, ale to byla zdravá, plně kojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
6.1.13 21:21

Dva týdny bez nemoci - rýmy, kašle, teploty.
Navíc teda nevím, jak u povinného očkování, protože tehdy jsem malé nic takového nedávala, ale teď jsem se s doktorkou bavila o očkování proti klíšťovce a říkala, že 14 dní před vakcinací a týden po ní by dítě nemělo brát žádné přípravky na podporu imunity. Takže pokud děcku dáváš Prevenar, Imunoglukan, hlízu nebo cokoliv jiného jako prevenci nemocí, tak si raději ověř, jestli to u toho kterého očkování není třeba vysadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
6.1.13 21:46

Ahoj, omlouvám se zakládatelce, ale vtírnu se s dotazem. Malý je teď týden po dobráni antibiotik, které měl týden a 2 dny měl kortikoidy.za 3 týdny jdeme na 18.m prohlídku a dr asi bude chtít dát MMR.To nedám 100%,jen by mě zajímalo, jestli vaši dr. Očkovali po léčbě ATB, popř za jak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.1.13 21:57

Doktorka jednou dceru prohledla a mela trochu cerveny krcek - jinak nic. Ale pry to nebyl duvod odlozit :nevim:.

Syn ma jit za tyden, ale odlozime to, ted ma poradnou rymu a vlastne ji ma skoro porad s prestavkama. Takze odlozime az na jaro/leto a nebudu o tom diskutovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
6.1.13 22:41

Já právě ještě moc nechápu, proč jí teď doktorka chtěla dávat Hexu, když ta je možná až do 18.měsíce, kdežto ten Prevenar jen do 15. a co jsem četla, pro nejlepší imunologickou odpověď se doporučuje mezi 12-13.měsícem.
Je tu někdo, kdo dával Prevenar13? Jak jste to pak nechávali očkovat tu poslední dávku v kombinaci s Hexou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
7.1.13 14:34

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli byste nechali dítě zítra naočkovat Hexou a Synflorixem, když dítě od 29.12 do 4.1. pokašlávalo (bez teploty, bez rýmy) a dostávalo Mucosolvan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.1.13 14:38

@ottla poslední prevenar měla někdy v říjnu, na poslední hexe jsme jět nebyly.

Naše dr. je drsná, rýma nevadí, kašel nevadí, zvýšená teplota nevadí, v listopadu měla malá angínu s vysokými teplotami a atb a objednala nás za týden, no, od té doby nás tam neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
8.1.13 01:55
@Marcelka146 píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli byste nechali dítě zítra naočkovat Hexou a Synflorixem, když dítě od 29.12 do 4.1. pokašlávalo (bez teploty, bez rýmy) a dostávalo Mucosolvan.

Já bych asi nenechala. Ještě 2 dohromady.To máte poslední dávku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek