Neočkující maminky sem!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
92
8.11.13 16:02

Právě, že se dívali do karty a očkovaný nebyl a jeho máma říkala, že to tehdy bylo zrušeno. Takže nevím teda jak to bylo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
12.11.13 08:23

Holky, možná mi zkusíte poradit, protože si sama nevím rady a nemůžu se rozhodnout. V prosinci mi končí mateřská a budu žádat o rodičovský příspěvek, jelikož naše malá nebude očkovaná, budeme mít problém s přijetím do školky a babičky jsou daleko na hlídání. Tak jsme s přítelem uvažovali, že si rodič. příspěvek dám na 4 roky, jenže jak jsem četla tak prvních 9 měsíců budu dostávat 7600kč a pak do 4 let 3800kč, což je kalamita a to nevím jak to zvládnem. Mě nic nenapadá a je mi z toho do breku, fakt nevím jak to vyřešit. Z tohoto státu je mi :poblion: máte nějaký návrh nebo víte o něčem jak by se to dalo jinak udělat? Děkuji všem maminkám za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.11.13 08:42

@Venu neber to jako rejpání, ale když se podíváš na okolní státy, tak naše rodičáky a mateřský jsou přímo královský…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
12.11.13 08:53

@aničkakytička Neberu to jako rýpání, jen se to pokouším vyřešit a možná mi někdo poradí, ale s tím moc nepočítám. Docela mě naštvalo, že jsem se dneska ptala přítele jestli si četl na mpsv.cz článek sociální dávky a co na to říká, tak se mě zeptal to myslíš ty 3.800kč? Tak odpověď byla, když si vyděláš víc?! Tak mě to rozhodilo, protože s návrhem na 4 roky jsme přišli oba a teď se mám rozhodnout sama a já nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.11.13 08:57

@Venu na každou mtku je tuším nějakých 220 tisíc, prostě nemůžeš čekat, e kdo chce být doma déle, logicky by dostal víc peněz, to by bylo krapet kontraproduktivní…a kolik by sis vydělala, l kdybys šla do práce? kdyby sis nechala dát rodičák an 4 roky, můžeš u toho pracovat a třeba by se ti podařilo dát dohromady na soukromou školku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
12.11.13 09:40
@Venu píše:
Holky, možná mi zkusíte poradit, protože si sama nevím rady a nemůžu se rozhodnout. V prosinci mi končí mateřská a budu žádat o rodičovský příspěvek, jelikož naše malá nebude očkovaná, budeme mít problém s přijetím do školky a babičky jsou daleko na hlídání. Tak jsme s přítelem uvažovali, že si rodič. příspěvek dám na 4 roky, jenže jak jsem četla tak prvních 9 měsíců budu dostávat 7600kč a pak do 4 let 3800kč, což je kalamita a to nevím jak to zvládnem. Mě nic nenapadá a je mi z toho do breku, fakt nevím jak to vyřešit. Z tohoto státu je mi :poblion: máte nějaký návrh nebo víte o něčem jak by se to dalo jinak udělat? Děkuji všem maminkám za odpovědi.

Ale aspoň budeš mít normálně vyvíjející se dítě. My u prvního ockovali a dopadlo to dost špatně. :zed: Intuitivně jsem očkovat nechtěla a pak se to potvrdilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
12.11.13 09:48
@Venu píše:
@aničkakytička Neberu to jako rýpání, jen se to pokouším vyřešit a možná mi někdo poradí, ale s tím moc nepočítám. Docela mě naštvalo, že jsem se dneska ptala přítele jestli si četl na mpsv.cz článek sociální dávky a co na to říká, tak se mě zeptal to myslíš ty 3.800kč? Tak odpověď byla, když si vyděláš víc?! Tak mě to rozhodilo, protože s návrhem na 4 roky jsme přišli oba a teď se mám rozhodnout sama a já nevím :nevim:

Mám domaci výuku na hudebni nástroje, hraju se 2 kapelama a občas jdu vypomoct do orchestru nebo ještě další kapele. Máme 2 děti, prarodiče 200 km od nás. Hlídá manžel a kamarádky, ale u nich je to výjimečně, jednou za mesic? Dokud to šlo byly obe děti se mnou, s prvním jsem jezdila i na orchestrální zkoušky.
Nevím, jakého si zaměřeni, co by Tě bavilo… ale určitě prijdes na variantu, abys mohla vydělat a postarat se o dítě. Třeba i investovat do rekvalifikace (maserka, kosmeticka, aromaterapie…) a pracovat z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.11.13 09:49

@Bubiii achjo, mě to přijde ak nefér, že ty následky po očku se rojí a rojí a nikdo s tím nechce nic dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
12.11.13 09:50

U nás ve vesnici v restauracích často někoho potrebuji na výpomoc do kuchyně. Neni to uplne super, ale na par hodin, nic závazného a kacka z každého dne. Aspoň 300-500 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
12.11.13 09:55
@aničkakytička píše:
@Bubiii achjo, mě to přijde ak nefér, že ty následky po očku se rojí a rojí a nikdo s tím nechce nic dělat…

Protože ofiko se nepriznava, ze to muže byt z očkování. Ale u hexy v evropském registru nežádoucích účinků je na prvním míste hlášen Otok v míste vpichu a pak neurologické problémy. No a to postihlo nasi starší. Naštěstí se daří ji pomoct, ale tu dobu, kdy měla záchvaty z přetížení a další problémy psychického rázu, to bylo velmi těžké období. Ale uz je to snad Napořád za nami. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
12.11.13 10:38

Děkuji všem za rady a podporu :kytka:

Bubiii, to je mi líto, ať je to jen a jen lepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
12.11.13 17:33
@Venu píše:

A to si představ, že já mám 3800,– na dvojčata.. :lol:
Vymysli si nějaký přivýdělek kam si můžeš dítě brát s sebou..nebo zapřáhi tatínka..jinak to bohužel nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
12.11.13 19:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.11.13 09:34
@Bubiii píše:
Protože ofiko se nepriznava, ze to muže byt z očkování. Ale u hexy v evropském registru nežádoucích účinků je na prvním míste hlášen Otok v míste vpichu a pak neurologické problémy. No a to postihlo nasi starší. Naštěstí se daří ji pomoct, ale tu dobu, kdy měla záchvaty z přetížení a další problémy psychického rázu, to bylo velmi těžké období. Ale uz je to snad Napořád za nami. :dance:

Ale doktoři to vědí, akorát to neříkají nahlas. :zed: :zed: :zed: Když jsem pediatričce popsala problémy staršího syna, tak mi řekla, že je velice nepravděpodobné, že by to způsobilo očkování Infarixem. Ale když jsem odmítla nechat přeočkovat v pětiletech mlašího syna, abych neriskovala stejné následky, tak mi řekla, že takové problémy obvykle způsobuje složka černého kašle (můžu nechat naočkovat bez černého kašle).
Doktoři to vědí, akorát to tají před naivkama (jako jsem byla já), kteří bezmezně věří, že lékař opravdu pro pacianta dělá to, co by dělal ve stejném případě pro sebe. :zed: :zed: :zed: Fakt by mě zajímalo, zda by lékařka vidící vážnou reakci na očkování u svého vlastního dítěte nechala své dítě očkovat vším, co je požadované, nebo zda by po prudké reakci na první hexavakcínu svému dítěti zkusila dát jen schéma 2+1 s maximálními rozestupy. Zda by do svého dítěte blbě reagujícímu na hexu nechala v pěti letech dát Infarix, nebo by mu dala jen Boostrix,… Zajímalo by mně, zda by do svého dítěte cpala obvyklé léky, nebo zda by se vrhla na alternativní medicínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.11.13 09:37
@peggy.sl píše:
A to si představ, že já mám 3800,– na dvojčata.. :lol:
Vymysli si nějaký přivýdělek kam si můžeš dítě brát s sebou..nebo zapřáhi tatínka..jinak to bohužel nejde..

Tohle mě taky vytáčelo - děti dva roky po sobě, takže když se narodilo druhé, tak příspěvky na to první skončily. A maminky s dvojčatama to samozřejmě mají daleko horší - dvojčata po sobě ani nemohou dědit oblečení, postýlku,… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek