Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, kočárek jsem měla a byl bezvadný, obrovskou výhodou oproti jiným golfáčům je jednak spojená rukojet a obrovský koš, váha je taky úžasná. Měly pouze jedno ale… My je kupovali ve věku 17měsíců starší dcery a fakt se mi zdály úžasné. Ale když jsem do nich dala mladší dceru cca v 7 měsících, kdy už seděla, byl velký porblém s nepolohováním nožiček, tím že byla malá, nožky jí visely a to mi vadilo. Další nevýhodou je slídové okýnko v boudě, které je nezakryté… starší se v něm vozila přes zimu, malá bohužel v létě. To je ale řešitelné např. plínou. Celkově hodnotím kočár velmi kladně a dnes bych do něj šla znovu, ale rozhodně to nejsou golfky pro malé drobné děti, dcera měla v roce 74cm a 6,20kg, takže v těch 7 měsících byla drobek pomalu jak novorozeně. Jako velký pozitivum hodnotím ještě polohování do úplného lehu, to taky všechny nemají. Pokud máš dítě „normálních“ rozměrů, neváhej a jdi do nich. Stejnou kopií jsou i Cam Portoino.
Já mám Cam Portofino, které mají být stejné. Tak polohování do úplného lehu nemají - není to 180 stupňů, řekla bych tak 160. Já bych do nich už nešla. Jsou to takové kostitřasy, nejsou skoro vůbec odpružené. Nemají polohování nožiček a zádová opěrka je hodně úzká - jsou tam vyvýšené kraje. Plusem je hodně velký košík a pěkný design.
Momentálně mám Baby Design Tiny - mají polohovací rukojeť, polohování nožiček, jsou ještě lehčí než Portofino, širší záda, košík jen o něco málo menší než Portofino. A hlavně jsou odpružené, komfort jízdy je s Portofinem nesrovnatelný.
Martina
dobrý večer nemá prosím někdo zkušenost s tímhle kočárkem http://www.detskydum.cz/…2009-106801/