Neoplodněno ICSI..?

14.12.23 17:40

neoplodněno ICSI..?

Ahoj holky,
chci se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost s nezafungováním ICSI…?

2.IVF s jiným protokolem, OPU odběr 14ks, zralých k oplodnění 7, oplodněny jenom 2!, dozrálo jen jedno a to ještě se bude čekat na genetiku, kde je riziko přenosu 50/50
Takový špatný výsledek jsme nečekali :,(

Lze zažádat o nějakou bližší zprávu, kde se stala chyba, pakliže deklarují 95% úspěšnost oplodnění???

Nějaké zkušenosti?
Děkuji moc

1.IVF vajíček 7, zralých 6, oplodněno 6, spermiogram byl dobrý, tak jsme jen zopakovali postup. Finálně to teda pak dotáhlo jen jedno 8)

Příspěvek upraven 15.12.23 v 07:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.12.23 18:02
@kocourmikes píše:
Ahoj holky,
chci se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost s nezafungováním ICSI…?

2.IVF s jiným protokolem, OPU odběr 14ks, zralých k oplodnění 7, oplodněny jenom 2!, dozrálo jen jedno a to ještě se bude čekat na genetiku, kde je riziko přenosu 50/50
Takový špatný výsledek jsme znovu nečekali :,(

Lze zažádat o nějakou bližší zprávu, kde se stala chyba, pakliže deklarují 95% úspěšnost???

Nějaké zkušenosti?
Děkuji moc

1.IVF vajíček 7, oplodněno 6, finálně použitelné 1.

95% úspěšnost čeho?

• Citovat
  • Upravit
2564
14.12.23 20:04

Bude to spíš kvalitou vajíček nebo spermií. My měli 1.ivf 12 vajíček oplodněno 6 a vydrželo 1, 2.IVF se záhadně trefili do anovulačního cyklu, který jsem nikdy předtím neměla a vůbec nereagovala, takže se asi 7. den přerušilo, takže nedošlo ani k opu a jen jsme přišli o pokus. Nečekali jsme vůbec, že ten výsledek může být ještě horší než ten první pokus :zed:
Takže úplně chápu tvé obavy, bohužel žádnou rozšířenější zprávu ti asi nedají, protože sami obvykle neví čím to bylo, řeknou ti jen obecně, že se to stává a může to být kvalitou vajíček a spermií. Zatím i k tomu nic bližšího neřekli?
A měli jste i nějakou metodu výběru spermií nebo jen ICSI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
14.12.23 20:22

Tak zalezi, jakej mate spermiogram. S horsim spermiogramem je tahle metoda naprosto nedostatecna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.23 21:33

1.ivf jsem podstoupila v 31 letech, problém byl v imunite (vysoke nk bunky). Na ivf jsem byla prelecena, vše ostatní cajk. Mela jsem hyper stimulační syndrom, mela jsem kolem 25 vajicek. Vzali mi asi 18,z toho všeho do 5.dne došlo jedno super ackove vajicko a jedno ok vajíčko!!! Z toho jednoho mame jednovajecna dvojčátka. Pak nasledoval ket (nic) a 2 ivf. Z 2.ivf nebylo ani jedno vajíčko, co by doslo do 5.dne. Z 3.ivf bylo jedno „dvojkove“ vajíčko, které se nechytlo. Každá to máme jinak, ale je to prostě drsný a prostě to tak bývá. Na žádných 95% úspěšnosti ja osobně nevěřím.
Jestli je špatný spermio, určitě nech partnera prelecit, i když využíváte isci. V pražském iscare je pan doktor Zámečník, at se k nemu muž objedná, dokáže dost pomoct. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
10923
14.12.23 21:37
@Anonymní píše:
1.ivf jsem podstoupila v 31 letech, problém byl v imunite (vysoke nk bunky). Na ivf jsem byla prelecena, vše ostatní cajk. Mela jsem hyper stimulační syndrom, mela jsem kolem 25 vajicek. Vzali mi asi 18,z toho všeho do 5.dne došlo jedno super ackove vajicko a jedno ok vajíčko!!! Z toho jednoho mame jednovajecna dvojčátka. Pak nasledoval ket (nic) a 2 ivf. Z 2.ivf nebylo ani jedno vajíčko, co by doslo do 5.dne. Z 3.ivf bylo jedno „dvojkove“ vajíčko, které se nechytlo. Každá to máme jinak, ale je to prostě drsný a prostě to tak bývá. Na žádných 95% úspěšnosti ja osobně nevěřím.
Jestli je špatný spermio, určitě nech partnera prelecit, i když využíváte isci. V pražském iscare je pan doktor Zámečník, at se k nemu muž objedná, dokáže dost pomoct. Držím palce.

My mame treba vysokou uspesnost. Vetsinou nam oplodni vse a do 5. dne nam zbyde taky vse a vetsina embryi ma A. Ted jsem mela 8 vajicek a mame teda 7 embryi. Spermie mame spatny, ale jsou selektovany vice metodama a vyberou se jen ty zivotaschopny, ono strasne zalezi na tom, jakou ma to centrum laborator a embryology, pro nas je to diky spatnymu spermiu zaklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.23 07:11

@Ardilera, právěže spermiogram byl v pohodě a minule se oplodnilo všechno, tak jsme jen zopakovali postup, tak mi teď tohle nějak nejde přechroustat… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
15.12.23 08:22

@kocourmikes no sice se jich 6 ze 7 oplodnilo, ale vzhledem k tomu, že se zastavují a zbyde vždy jen 1, to právě vypadá na problém s kvalitou… tak možná vajíček, jestli spermiogram je nad normou. Dělali jste i fragmentaci DNA spermií? Volili jste nějakou výběrovou metodu nebo jen ICSI. Jaké máš AMH? Nebo věkem, že už nejsou tak kvalitní. Říká se, že když se zastavují do 3.dne tak je chyba v kvalitě vajíček a 3-6.den v kvalitě spermií.
Nám se třeba zastavila půlka do 3.dne a půlka 5.den… ale muž má nízkou morfologii jinak vše ok a já nízké AMH na svůj věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí